10.3 C
Braşov
AcasăStiri BrasovUltima fază: Cine construiește sala de gimnastică de la Școala gimnazială nr....

Ultima fază: Cine construiește sala de gimnastică de la Școala gimnazială nr. 2

l Câștigătorul licitației anunțat ieri este asocierea dintre SC Romfit Grup SRL și SC HAR & H SRL

Primăria Brașov a anunțat ieri câștigătorul licitației pentru construirea sălii de sport de la Școala Gimnazială nr. 2, o sală destinată pentru antrenamentele și concursurile de gimnastică. Câștigătorul licitației, la care au participat trei ofertanți, este asocierea dintre SC Romfit Grup SRL și SC HAR & H SRL.

Sala va costa peste 15 milioane de lei

Sala va costa peste 15 milioane de lei, fonduri asigurate din bugetul local. „Astăzi a fost semnat raportul de adjudecare pentru construcția sălii de gimnastică de la Școala Gimnazială nr 2. În câteva zile se va semna contractul de lucrări, după care se va da ordinul de începere a lucrărilor. Amplasamentul unde va fi ridicată noua sală de gimnastică este deja pregătit, funcțiunea de acolo fiind dezafectată. Este un proiect important pentru comunitatea brașoveană și pentru gimnastica românească în general, pentru că această sală va servi atât antrenamentelor, cât și competițiilor sportive, fiind prevăzută cu tribună și cu toate funcțiunile necesare pentru a putea fi omologată pentru astfel de activități și va deservi atât gimnasticii feminine cât și gimnasticii masculine. Avem o tradiție în gimnastică la Brașov, cu foarte multe rezultate pentru gimnastica masculină. Împreună cu antrenorul lotului național de gimnastică masculină juniori, Ermil Popescu, și cu fosta vicecampioană mondială, Diana Chelaru, dorim să creionăm partea de activitate sportivă pe gimnastică feminină și masculină. Este important să investim în infrastructură ținând cont că în vechea sală avea aparate din anii ‘60-’70. Mă bucur că am ajuns să intrăm în linie dreaptă cu acest proiect, este un proiect de suflet, pe care mi l-am dorit încă de la începutul mandatului, din 2016. Iată că proiectul a ajuns în faza de demarare a lucrărilor, astfel încât, după finalizarea lor, să putem aduce un aport important în dezvoltarea gimnasticii brașovene și a gimnasticii din România“, a declarat viceprimarul Costel Mihai.

Pentru gimnastica de performanță

Sala de sport va fi o clădire cu parter și două etaje, cu amprenta la sol de 1.745 mp și suprafață construită de 2.879 mp. Ea va oferi sportivilor atât o suprafață de antrenament, cât și o zonă omologată pentru competiții specifice gimnasticii artistice, fiind dotată și cu o tribuna de 216 locuri. Pe lângă aceste funcțiuni, sala de sport va fi dotată și cu spații tehnice, oficii, sala fitness, vestiare pentru sportivi și antrenori, birouri, cabinet medical și grupuri sanitare. Construcția ar trebui să fie gata în 14 luni, conform contractului. Școala Gimnazială nr. 2 din Brașov are o sală de sport de mici dimensiuni, unde se antrenează secția de gimnastică a CSS Brașov, cu două grupe de avansați și 5 de începători, sportivii fiind elevi ai Școlii nr. 2. Sala este însă mult în urma cerințelor sportive actuale. Aparatele din dotare au o vechime de peste 40-50 ani, și sunt departe de a corespunde cerințelor competiționale. După construirea noii săli, sala veche va fi reabilitată și va fi folosită pentru orele de educație fizică ale elevilor care nu practică gimnastica de performanță.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE