31.4 C
Braşov
AcasăNationalScandal după alegeri: BEC a respins din nou cererea PSD de...

Scandal după alegeri: BEC a respins din nou cererea PSD de anulare a alegerilor la Sectorul 1

l Biroul Electoral Central a respins, cu 12 la 5 voturi, și miercuri cererea PSD de anulare a alegerilor sau renumărare a voturilor la Sectorul 1

- Advertisement -

Biroul Electoral Central(BEC) a respins ieri și cea de a doua cerere prin care PSD solicită anularea alegerilor în Sectorul 1, în baza unor imagini trunchiate luate ilegal din camerele de supraveghete, prin intermediul cărora voia să inducă ideea că USR-PLUS a ,,furat“ alegerile. Biroul Electoral Central a respins, cu 12 la 5 voturi, și miercuri cererea PSD de anulare a alegerilor sau renumărare a voturilor la sectorul 1.

Persoana ,,indicată“ în imagini face parte din personalul tehnic auxiliar al Biroului electoral și lucrează la Primăria Sector 1

Biroul Electoral al Sectorului 1 a reacționat imediat după publicarea imaginilor și a dat explicații clare: Persoana care umbla în sacii cu voturi face parte din personalul primăriei de la Sectorul 1 și o făcea la cererea și cu acordul președintelui de secție. Sacii cu buletine de vot nu au părăsit încăperea. BES1 mai arată că tot ce s-a întâmplat, de fapt, a fost ridicarea unui sac cu lista de semnături ale votanților, sac ce a fost dat președintelui secției de votare. În plus, persoana care caută printre saci, așa cum se vede din imagini, face parte din personal, și nu din USR PLUS, așa cum a susținut PSD.  „Persoana care apare în imagini căutând printre saci face parte din personalul tehnic auxiliar al Biroului Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1 și lucrează în cadrul Primăriei Sector 1, fiind desemnată în această calitate în conformitate cu dispozițiile art. 121 alin. 22 din Legea 115 din 2015”, se arată în comunicatul Biroului Electoral al Sectorului 1.

- Advertisement -

Primarul în funcție la Sectorul 1 vrea reluarea alegerilor

Dan Tudorache, primarul în funcție la Sectorul 1, care a pierdut alegerile pentru un nou mandat, a declarat, ieri, că, după ce a urmărit imaginile apărute din încăperea în care erau depozitate materiale electorale, cere anularea votului și reluarea alegerilor. Dan Tudorache spune că deși tot Biroul Electoral al Sectorului 1 este împânzit de camere, singura cameră care funcționează este acolo unde sunt depozitați sacii. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat ieri că în depozitul cu buletinele de vot se aflau președintele Biroului Electoral de Circumscripție al Sectorului 1, un membru în BES 1, delegat din partea PPU-SL (partidul lui Dan Voiculescu), cel care depozitează un sac, președintele secției de votare 141, cel care se vede că ridică un sac, și 3 observatori candidați care supraveghează procedura.
Pe de altă parte, PSD a depus o plângere la Parchet cu privire la situația de la Sectorul 1 al Capitalei, pentru că există „suspiciuni foarte, foarte mari” cu privire la procesul electoral, susține prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu.

Firea vrea repetatea alegerilor la București. PSD nu se bagă

Întrebat dacă va fi depusă şi o cerere de anulare a alegerilor pentru Primăria Capitalei, Grindeanu a precizat că Gabriela Firea va lua o decizie după consultarea avocaţilor. „A fost o discuţie internă, iar doamna Firea, urmare a acestei discuţii interne, împreună cu avocaţii, se vor consulta şi eu cred că în cel mai scurt timp vă vor anunţa decizia pe care o vor lua împreună. (…) Ceea ce pot să vă spun cu siguranţă e că există suspiciuni foarte, foarte mari şi că aceste semne de întrebare pe care le avem cu toţii faţă de procesul electoral de pe Bucureşti trebuie înlăturate, indiferent de cine câştigă alegerile. (…) Nu înţeleg un singur lucru: de ce se opun unii, aşa, brusc, din spuma mării – ca să fiu mai clar, cei de la USR – la acest demers, la cel pe care îl solicitam ieri, de renumărarea voturilor, care până la urmă ar fi clarificat întreaga situaţie, un demers absolut normal pentru procesul electoral din Bucureşti şi până la urmă pentru democraţia noastră”, a explicat Grindeanu.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE