0.5 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPandemia lovește bugetul: Spitalul de Psihiatrie şi Neurologie amână înfiinţarea Compartimentului de...

Pandemia lovește bugetul: Spitalul de Psihiatrie şi Neurologie amână înfiinţarea Compartimentului de tromboliză

l Plenul Consiliului Judeţean a aprobat ieri, în ultima sa şedinţă ordinară din acest mandat, noul Plan strategic de dezvoltare propus de managerul Nicuşor Bîgiu

Spitalul de Psihiatrie şi Neurologie renunţă temporar la o serie de cheltuieli programate pentru acest an. Plenul Consiliului Judeţean a aprobat ieri, în ultima sa şedinţă ordinară din acest mandat, noul Plan strategic de dezvoltare propus de managerul Nicuşor Bîgiu pentru Spitalul de Psihiatrie şi Neurologie, pe perioada 2020 – 2023. Din acest plan lipsesc câteva acţiuni programate să înceapă în acest an, printre care şi amenajarea unui compartiment de tromboliză intravenoastă pentru pacienţii care au suferit un atac vascular cerebral.

Managerul Nicuşor Bîgiu taie unul dintre principalele obiective ale mandatului său

Înfiinţarea compantimentului de tromboliză intravenoasă la Spitalul de Psihiatrie şi Neurologie, în corpul central de pe strada Prundului a fost anunţat de managerul Nicuşor Bîgiu de la începutul anului, ca fiind unul dintre principalele obiective ale mandatului său. În primăvară însă, Săitalul de Psihiatrie şi Neurologie a fost introdus pe lista unităţilor suport COVID-19, ceea ce nu a mai permis astfel de proiecte, atât prin prisma cheltuielilor care urmau să fie făcute, cât mai ales prin prisma circuitelor care trebuie respectate în spital, pentru reducerea riscului de infectare. Astfel, în prezent, singura unitate medicală din Braşov unde se face tromboliza intravenoasă – o procedură ce poate salva viaţa pacienţilor care au suferit un AVC, rămâne Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. Aici, procedura se face la secţia de Neurologie, încă din mai 2019, sub coordonarea dr. Cristian Falup.

Din cauza COVID, renunță și la unele lucrări

De asemenea, tot din cauza faptului că a devenit unitate suport COVID, Spitalul de Psihiatrie şi Neurologie Braşov renunţă la o serie de lucrări programate pentru acest an, redirecţionând sumele respective spre activităţile şi produsele necesare ca unitate suport. Astfel, nu se va mai face în acest an amenajarea programată la curtea pavilionului la Zărneşti, unde se află o secţie o psihiatrie cronici. Pentru aceste lucrări era iniţial alocată suma de 95.250 lei. În plus, erau programate şi unele lucrări de igienizare la bucătăria secţiei cronici de la Colonia 1 Mai – Vulcan, în valoare de 56.590 le şi lucrări de refacerea sistemului de captare apă în valoare de 344.650 lei care au fost amânate.
De asemenea, conducerea Spitalului de Psihiatrie şi Neurologie amână şi lucrările de igienizare şi reparaţii de la demisolul sediului central, de pe strada Prundului, unde se află secţia de recuperare fizică. Pentru aceste lucrări erau alocaţi iniţial 124.160 lei. 

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE