5.6 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPodul peste Olt de la Voila va fi reconstruit

Podul peste Olt de la Voila va fi reconstruit

Consiliul Judeţean Braşov va reconstrui cel de-al patrulea pod peste râul Olt. După podurile de la Crihalma – deja deschis circulaţiei, Hălmeag – aproape de inaugurare, şi Augustin – care urmează să intre în şantier, a venit rândul podului situat pe drumul judeţean DJ 105, în localitatea Voila, care va fi reconstruit din temelii. Construcţia este aşteptată cu interes și de Poligonul de la Cincu.
După finalizarea proiectului tehnic şi trei proceduri de achiziţie lansate de administraţia judeţeană pe 25 septembrie 2019, 5 noiembrie 2019, respectiv 19 decembrie 2019, toate anulate din lipsă de competitori, la cea de-a patra, demarată pe 5 iunie 2020, s-au înscris doi operatori economici.
După parcurgerea etapelor procedurale privind evaluarea ofertelor, comisia desemnată la nivelul CJ Braşov a declarat câştigătoare oferta prezentată de Asocierea SC Con-A SRL – SC Con-A Operations SRL – SC Drum Inserv SRL. Durata de realizare a contractului este de 30 de luni.
Finanţarea este asigurată în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală – etapa a II-a, derulat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. Valoarea finanţării alocate prin PNDL este de 14.716.520 lei, diferenţa de sumă urmând să fie asigurată din bugetul Judeţului Braşov.
Contractul cuprinde demolarea podului existent la kilometrul 6,600, pe DJ 105 şi construirea unui pod nou, cu o lungime de 93,95 metri şi o lăţime totală de 13,50 metri.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE