0.5 C
Braşov
AcasăStiri BrasovVești bune, ca-n campanie: De mâine intră în circulaţie transportul metropolitan către...

Vești bune, ca-n campanie: De mâine intră în circulaţie transportul metropolitan către Tărlungeni

Autor: M.P.

l Traseul liniei 36, care face legătura între Livada Poştei şi str. Independenţei, se extinde de azi cu încă 1,25 de kilometri

De mâine, serviciile de transport metropolitan se extind cu linia 530, care va face legătura între Braşov şi Tărlungeni, cu traseu între zonele Gemenii, din Brașov și Pod Zizin, din comuna zonei metropolitane. Ruta pe care vor circula autobuzele 530 pleacă din Gemenii (Braşov) şi merg pe Str. Zizinului – DJ 103B – DJ 103A – Podul Zizin, traseul fiind similar şi la întors. Staţiile de îmbarcare au fost stabilite, la dus, la Gemenii – Poligrafie – Romradiatoare – Carfil – Cernatului – Izvorului (Tărlungeni) – Intrare Cărpiniș – Primăria Tărlungeni – Podul Zizin, iar la întoarcere, la Podul Zizin – Primăria Tărlungeni – Intersecție Cărpiniș – Izvorului – Cernatului (Brașov) – Carfil – Romradiatoare – Poligrafie – Gemenii. Lungimea traseului tur – retur este de 24,7 km, iar frecvența autobuzelor este de 30 minute, în intervalele orelor de vârf ale zilelor lucrătoare, și de 60 minute în restul intervalelor și în zilele de week-end. Prețul unei călătorii cu autobuzele ce vor deservi linia 530 va fi de 5 lei, iar cel al unui abonament lunar de 170 de lei.

Mai multe autobuze spre Codlea și Prejmer

Tot de mâine, RATBV, în calitate de operator de transport metropolitan, va suplimenta semnificativ numărul de autobuze ce vor deservi traseele metropolitane Brașov – Codlea (220) și Brașov – Prejmer (520). Astfel, autobuzele 220 către Codlea şi retur, s-a decis suplimentarea numărului de autobuze în intervalele de vârf ale zilelor lucrătoare, astfel încât să se asigure o frecvenţă de 23 minute între orele 6:00 – 8:30 și 12:00 – 17:30. În cazul liniei 520, a fost luată măsura suplimentării numărului de vehicule și îmbunătățirea frecvenței de circulație atât în zilele lucrătoare, cât și în week-end, astfel că frecvența de circulație va fi de 40 minute pe întreg intervalul de funcționare din zilele lucrătoare, cât și între orele 8:30 – 16:30 din zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale.

Traseul liniei 36 se prelungeşte cu patru staţii

Traseul liniei 36, care face legătura între Livada Poştei şi Tractorul – str. Independenţei se extinde de azi cu încă 1,25 de kilometri, a anunat operatorul de transport public din Braşov. Astfel, autobuzele 36 urmează să ajungă, pe ambele sensuri de circulație, până pe strada Ioan Socec. Această extindere de traseu înseamnă 4 staţii în plus: „Aluminiului”, pe strada Aluminiului, sensul spre capătul de linie Independenței, în vecinătatea magazinului Penny; stația „Ioan Socec”, pe strada 1 Decembrie 1918, sensul spre Livada Poștei, în vecinătatea intersecției cu Str. Ioan Socec şi două stații pereche „Argintului”, pe ambele sensuri ale traseului, pe strada Argintului, în vecinătatea intersecției cu Str. Ioan Socec.  Astfel, pe sensul de deplasare spre capătul de linie Livada Poștei, după plecarea din capătul de linie Independenței, autobuzele se vor deplasa pe Str. Argintului, până la intersecția cu Str. Ioan Socec, stradă ce va fi parcursă până la intersecția cu Str. 1 Decembrie, de unde se revine pe traseul actual spre Str. Independenței și Livada Poștei. Pe sensul de deplasare spre cap linie Independenței, autobuzele se vor deplasa pe Str. Aluminiului, vor intra pe Str. Ioan Socec și apoi pe Str. Argintului, până la intersecția cu Str. Bronzului, reluând traseul actual spre capătul de linie Independenței.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE