-0.3 C
Braşov
AcasăStiri BrasovCOVID în două licee și-o grădiniță din Brașov

COVID în două licee și-o grădiniță din Brașov

l O clasă de la Colegiul Unirea și una de la Liceul de Arte Plastice au intrat de ieri în „scenariul roşu”

Două clase din două licee din municipiul Braşov vor funcţiona, în următoarea perioadă după scenariul roşu, în contextul în care Direcţia de Sănătate Publică a confirmat că în aceste clase există câte un elev infectat cu SARS-CoV-2. Profesorii de la aceste clase nu intră însă în izolare, și nici în scenariul online, conform deciziei DSP:

O clasă de a VIII-a în carantină la Unirea

La Colegiul Național Unirea este vorba despre o clasă de a VIII-a, unde o elevă a fost ieri confirmată pozitiv, iar în urma anchetei epidemiologice DSP Braşov a decis ca toţi elevii să stea acasă în următoarele zile. Săptămâna trecută, eleva a avut simptome specifice, a fost testată, și ieri testele au confirmat infectarea. „A intrat în izolare, iar reprezentanți DSP-ului au carantinat clasa, fără să închidă școala. Doar clasa respectivă a intrat în scenariul roșu. Cel puțin până miercurea viitoare”, a explicat Valentin Bucur, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov.

O clasă de a XI-a trece ,,pe roșu“ și la Arte

La Liceul de Arte Plastice „Hans Mattis Teutsch” o clasă de a XI-a va intra ,,pe roșu“, după ce o elevă a fost confirmată pozitiv. „În cazul Liceului de Arte Plastice este vorba despre o elevă din clasa a XI-a A, care e prezentat simptome dar care a anunţat prea târziu, adică în data de 21 septembrie. În urma anchetei epidemiologice realizate de Direcţia de Sănătate Publică s-a constatat că eleva a intrat în contact cu puţini colegi, însă cu toate astea, pentru siguranţă, s-a dispus şi aici intrarea în scenariul roşu, a tuturor elevilor din clasa respectivă”, a confirmat Valentin Bucur, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov.

La grădinița nr. 9, o infirmieră a fost testată pozitiv

Un caz de infecţie cu SARS-CoV-2 a fost confirmat şi la Grădiniţa cu program prelungit nr. 9. Aici este vorba însă despre o îngrijitoare. „La grădiniţă, DSP a dispus carantinarea îngrijitoarei şi a celor trei cadre didactice cu care a intrat în contact. În urma anchetei epidemiologice s-a constatat că nu a intrat în contact cu copiii, astfel că această unitate de învăţământ îşi desfăşoară programul ca şi până acum, după scenariul galben-hibrid”, a precizat Bucur.

Brașov, pe locul 3 între județele cu cele mai mari rate de incidență cumulată la COVID

1059 de cazuri noi de COVID-19 au fost depistate în România, dintre care 38 la Brașov, din 21978 de teste prelucrate. Ieri au fost raportate în țară 45 de decese. 7119 de persoane erau ieri internate, dintre care 496 de pacienți se află la Terapie Intensivă, cu 32 mai mulți decât luni.
Nouă județe și Capitala au vulnerabilitate ridicată legată de epidemia de COVID-19, care este pe un trend ascendent în 15 județe. Numărul testelor efectuate la cerere este în scădere, concomitent cu o tendință de creștere a ratei de pozitivare a testelor prelucrate, potrivit raportului săptămânal al Institutului Național de Sănătate Publică (INSP). Sunt foarte vulnerabile județele: Alba, Bacău, Bihor, Cluj, Covasna, Prahova, Neamț, Suceava și Vâlcea. Vulnerabilitatea este un indicator calculat în baza ratei de incidență, numărului de focare, ratei de transmitere, gradului de ocupare din secțiile destinate pacienților cu coronavirus și secțiile ATI. În urmă cu o săptămână, șapte județe erau cu vulnerabilitate ridicată. Cele mai mari rate de incidență cumulată (numărul de cazuri la 100.000 de locuitori în 14 zile) s-au înregistrat în: Vâlcea (154), București (153), Brașov (120), Vaslui (116), Neamț (110). Doar în șapte județe epidemia a avut un trend descendent în ultima săptămână.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE