-4.3 C
Braşov
AcasăFara categorieMercedes România SRL și Solaris vor să furnizeze autobuze hibrid pentru...

Mercedes România SRL și Solaris vor să furnizeze autobuze hibrid pentru Brașov

Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania SRL și Solaris Bus & Coache Sp. z.o.o. sunt cele două companii producătoare de autobuze care au transmis municipiului Brașov, până la termenul limită de vineri, oferte pentru furnizarea a zece autobuze electric-hibrid. Aceste autobuze sunt achiziționate în cadrul unui proiect în valoare de aproximativ 13 milioane de lei, în care Brașovul beneficiază de 98% fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor avea podeaua complet coborâtă

Autobuze hibrid diesel-electric noi, din gama 12 m (12000+350mm) vor avea podea complet coborâtă pe toată lungimea, trei uși și aer condiționat. Sistemul de propulsie al autobuzului va fi o combinație a tehnologiilor de propulsie diesel și electrică, menită să exploateze la maxim potenţialul de reducere a emisiilor de CO2 și în același timp să asigure condițiile corespunzătoare de fiabilitate în operare, pe toată durata de viață a vehiculelor. Opțional, autobuzele ofertate pot avea posibilitatea încărcării externe a sistemului de stocare a energiei electrice, această dotare suplimentară fiind punctată în procesul de evaluare a ofertelor.
Autobuzele vor avea sistem de supraveghere video la interior și exterior, cu opt camere, validatoare contactless pentru carduri, computer de gestiune a traseului și sistem de asistență a șoferului care îl va alerta pe acesta când are un obstacol frontal sau un unghi mort.

Autobuzele hibrid vor circula pe liniile 25, 28 şi 41

Autobuzele hibrid vor circula pe trei trasee, respectiv pe linia linia 25 Avantgarden – gara Brașov – terminal Poienelor, linia 28: Stupini (str. Fundăturii) – Avantgarden – Livada Poștei și linia 41 Stupini (str. Lujerului) – Livada Poștei. Durata lor de utilizare va fi de minim 12 ani, iar durata de utilizare fără reparație generală, minim opt ani.
Aceasta este ultima achiziție de mijloace de transport în comun pe care Primăria Brașov o are prevăzută pentru acest exercițiu financiar. În prezent, în Brașov sunt în trafic cele 26 de troleibuze Solaris și 14 autobuze electrice SOR, din cele 68 de autobuze electrice contractate cu firma din Cehia. La acestea se adaugă cele 25 de troleibuze, la care a fost depusă o singură ofertă, de către producătorul polonez Solaris,  procedură aflată în etapa de evaluare a ofertei. De asemenea, mai urmează licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice, pentru alte 12 autobuze electrice de 18 metri, astfel că în 2021, la finalizarea tuturor procedurilor și la livrarea acestor autobuze, Brașovul va fi primul oraș din România cu care are transport în comun 100 „verde”.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE