-4.3 C
Braşov
AcasăStiri BrasovInvitație: Opereta „Sânge vienez”, avanpremieră la Opera Brașov

Invitație: Opereta „Sânge vienez”, avanpremieră la Opera Brașov

l Sâmbătă, 26 septembrie 2020, de la ora 18.00, Opera Brașov ne invită, pe scena din curte, la avanpremiera spectacolului de Johann Strauss – fiul, într-o versiune adaptată

Sâmbătă, 26 septembrie 2020, de la ora 18.00, Opera Brașov ne invită la avanpremiera spectacolului cu opereta „Sânge vienez” de Johann Strauss – fiul, într-o versiune adaptată. Libretul a fost scris de Victor Léon și Leo Stein. Premiera a avut loc pe 26 octombrie 1899, la Carltheater din Viena, însă Johann Strauss nu mai era în viață ca să vadă și această ultimă capodoperă a sa. Atât de ridicată a fost popularitatea valsului „Sânge vienez” op. 354, încât a fost ales ca titlu al acestei lucrări muzicale.

Repetiții în Grădina de vară a Operei

Opereta prilejuiește întâlnirea cu atmosfera vieneză de la sfârșitul secolului al XIX-lea. „Am păstrat firul poveștii și am căutat să realizez un echilibru între momentele lirice și cele de umor, specifice într-o operetă; dar, mai ales, m-am axat pe conturarea personajelor principale, încercând să creez tipologii diverse, caractere plăcute și momente spumoase, în spiritul partiturii scrise de Johann Strauss. Am căutat, împreună cu scenografa Rodica Garștea, să realizăm un ambient rafinat pe care muzica îl impune. Așteptăm cu nerăbdare să putem prezenta publicului varianta integrală a operetei, care va mai conține câteva surprize, momente ample de balet și cor. Noutatea pregătirii acestui spectacol o reprezintă faptul că repetițiile au fost foarte plăcute deoarece, profitând de vremea minunată, le-am desfășurat pe scena din Grădina de vară a Operei, ceea ce a dat un aer cu totul deosebit momentelor noastre de lucru”,spune Anda Tabacaru, regizoarea acestui spectacol.

O distribuție care garantează succesul

În distribuție: Gabriella – Valentina Mărgăraș; Franzi – Maria Catrina; Peppi – Corina Klein; Rosa – Ibolya Kosa; Eduard – Liviu Iftene; Josef – Cristian Dicu; Vercingetorix – Lorand Cristian; Kagler – Ștefan Schuller; Contele Bitovsky – Dan Ionescu; Își dau concursul Orchestra, Corul și Baletul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Mircea Holiartoc. Regia artistică a spectacolului este semnată de Anda Tabacaru. Scenografia: Rodica Garștea. Coregrafia: Alexandru Fotescu. Mișcarea scenică: Anca Branea. Asistenți regie: Silvia Papadopoulos și Nicoleta Chirilă. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. Prețul biletelor este 20 lei. Biletele se pun în vânzare cu două ore înainte de eveniment (la spectacolele pentru copii – cu o oră înainte), la sediul Operei Brașov, str. Bisericii Române nr. 51. Informații se pot obține la telefon: 0268/419.380. Specyacolul are loc ăe scena din curtea Operei, iar , accesul spectatorilor va fi permis numai după ce va fi efectuată măsurarea temperaturii. Purtarea măștii este obligatorie! Scaunele vor fi așezate la distanța minimă prevăzută de 1,5 m. În caz de vreme nefavorabilă, specyacolul se reprogramează.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE