31.4 C
Braşov
AcasăEditorialul lui MariusO campanie mărită

O campanie mărită

Marius Stoianovici:

- Advertisement -

Asistăm zilele acestea la o campanie extrem de atipică. O campanie în care, din cauza regulilor de distanțare socială, n-ai voie să dai din mână alegătorilor vreun pliant. O campanie în care nu sunt posibile mari mitinguri electorale, iar candidații caută locuri largi, vizibile de unde transmit live-uri pe facebook, sperând ca restul cetățenilor din comunitate să ajungă în acest fel la informație. Nici materiale prea multe nu sunt distribuite, poate și din lipsa firmelor specializate cu prețuri accesibile pentru acest tip de servicii sau neimplicarea voluntarilor din aparatul de partid și a susținătorilor, unii probabil speriați de pandemie.
În schimb, lucruri care nu au fost posibile în ultimele mandate încep să prindă viață, sau măcar se inițiază acum demararea lor, în mod miraculos. Singura problemă este că aceste lucruri nu prea mai sunt credibile atunci când vin doar în timpul campaniei electorale. Dacă ar fi după mine, văzând prolificitatea celor aflați în funcții și care recandidează, în realizări în timpul campaniei, aș inversa ponderea mărind campania electorală, reducând durata mandatului efectiv. Dacă timp de 3 ani s-ar iniția și produce lucruri cum se face sau se încearcă acum în campanie, cred că în câțiva ani s-ar rezolva majoritatea problemelor importante ale localităților și județului.
Un alt lucru de remarcat este diversitatea și ingeniozitatea promisiunilor prinse în ofertele electorale. Cred că ele ar trebui centralizate, iar echipa câștigătoare ar putea apoi să le supună dezbaterii publice a cetățenilor, astfel încât să se obțină o prioritizare a lor, iar cele mai bune și, bineînțeles, fezabile să fie incluse în programul echipei ce va conduce administrația în următorii 4 ani. Ar fi păcat să se piardă, unele dintre ele fiind remarcabile.

14 Septembrie 2020 – Punctul critic, cu Marius Stoianovici

Un nou editorial al fondatorului și directorului Monitorul Expres.

Publicată de Kroncast pe Luni, 14 septembrie 2020

Mai cred că a venit timpul ca administrarea localităților și județului să fie făcută doar în intersesul cetățenilor, nu în al aleșilor. Deschizând transparent instituțiile și implicând cetățenii în administrație, prin consultarea lor periodică, aleșii vor avea posibilitatea să ia pulsul comunității în timp real și să se concentreze pe rezolvarea problemelor prioritare ale acestora, nelăsându-le doar pentru perioada de campanie electorală. Eu așa cred că ar trebui făcut!

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE