10.3 C
Braşov
AcasăStiri BrasovDoi polițiști brașoveni au recunoscut la DGA că au luat mită 500...

Doi polițiști brașoveni au recunoscut la DGA că au luat mită 500 de lei

 

Autor: Alex RAICU

,,Ca urmare a activităților realizate de către lucrători de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov a dispus, la data de 27 august a.c., sesizarea instanței de judecată cu acordurile de recunoaștere a vinovăției încheiate cu doi inculpați, la data săvârșirii faptei aceștia fiind agenți de poliție rutieră în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită.

În sarcina primului dintre cei doi inculpați s-a reținut faptul că, în noaptea de 31.01.2020 spre 01.02.2020, fiind în serviciul de patrulare pe raza municipiului Brașov, nu a dispus măsurile legale față de un conducător auto, despre care exista suspiciunea că ar fi consumat băuturi alcoolice, reținându-i însă șoferului actele personale și ale autoturismului.

Ulterior, conducătorul auto a apelat la cel de-al doilea inculpat, căruia, în schimbul intervenției sale pe lângă polițistul constatator, i-a remis suma de 500 de lei, din care acesta din urmă a păstrat pentru sine 300 de lei și a remis 200 de lei primului inculpat, cel care anterior îl oprise în trafic pe șofer.

În privința celor doi inculpați, prin efectele acordului de recunoaștere a vinovăției, s-a stabilit o pedeapsă de 3 ani închisoare pentru fiecare, cu suspendarea sub supraveghere a executării, iar pentru întreaga sumă de 500 de lei s-a instituit sechestru asigurător.

Dosarul de urmărire penală are la bază o sesizare din oficiu a lucrătorilor de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov.

Dosarul de urmărire penală și acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate Tribunalului Brașov,, se arata într-o comunicare a DGA.

 

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE