20.3 C
Braşov
AcasăNationalPensia crește cu 14 la sută

Pensia crește cu 14 la sută

• Punctul de pensie ajunge de la 1.265 de lei la 1.440 de lei, însemnând o creştere cu 177 de lei
Cinci milioane de pensionari vor avea mai mulţi bani din această lună, după ce creşterea cu 14% a punctului de pensie a intrat în vigoare. Astfel, punctul de pensie ajunge de la 1.265 de lei la 1.440 de lei, însemnând o creştere cu 177 de lei.   Și alocațiile copiilor au crescut de ieri alocațiile cu 20%. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a dat asigurări că plățile se vor face fără întârzieri. „M-am asigurat că atât pensiile mărite, cât și alocațiile se vor livra conform calendarului“.

- Advertisement -

Ministrul Muncii: „Nu există nicio zi de întârziere“

Guvernul a propus o dublare în etape a alocațiilor, anunțând că nu sunt bani suficienți în acest moment. Impactul pandemiei asupra bugetului de stat a fost unul semnificativ. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că etapele în care vor fi creșteri la alocații rămân în vigoare: „În această lună, începând cu 8 ale lunii, vom plăti alocațiile mărite aferente lunii august. Următoarea creștere va fi la începutul anului viitor, tot în același procent de 20%. Deci vor fi două anul viitor la jumătatea anului, și la fel și în 2022, astfel încât să ajungem la 100% la finalul anului 2022. Se vor face creșteri atât acum, în septembrie, cât și două anul viitor și două peste doi ani. Dacă se ajunge la CCR vom lua o decizie pe acest subiect. Vă asigur că ceea ce noi am fundamentat în vederea creșterii etapizate a alocațiilor se bazează pe ceea ce poate suporta bugetul. (…) Pentru moment suntem organizați fără reproș.
E ușor să promiți, mai ales când ești în afara sistemului și nu vrei să ții cont că economia trece printr-o perioadă dificilă. E ușor să vii cu idei de dublare peste noapte. Rolul meu a fost să mă asigur că așa cum am luat deciziile, ele se pun și în aplicare. Nu există nicio zi de întârziere. M-am asigurat că atât pensiile mărite cât și alocațiile se vor livra oamenilor conform calendarului. Pensiile vin mărite în această lună. Chiar de astăzi pentru cei care le primesc în numerar și începând cu data de 14 pentru cei care le primesc pe card. Încercăm să devansăm termenul“.

Angajații care se apropie de vârsta pensionarii vor fi anunțați din timp

- Advertisement -

Angajații care se apropie de vârsta pensionarii vor fi anunțați din timp pentru a-și pregăti actele
Ministrul Muncii a anunțat pe Facebook că angajații care se apropie de vârsta pensionarii vor fi anunțați din timp pentru a-și pregăti actele în vederea prezentării lor la casele de pensii. „Deja se întâmplă această notificare. Sistemul este pus în practică. Sistemul este foarte simplu și are în vedere să-i ajute pe angajați să-și pregătească documentele în vederea prezentării lor la casele de pensii. Caut soluții pentru a scurta perioada în care o persoană trăiește din ultimul salariu până îi vine prima pensie. Putem să pregătim mai bine acest moment, în avantajul pensionarului.
Avem în evidență angajatorii care depun declarații cu privire la contribuțiile plătite pentru angajații lor. Aceia care au lăsat și adresele de e-mail. Noi am trimis în jur de 2.000 de mesaje. Cu cât mai multe adrese de e-mail valide, cu atât mai multe mesaje trimise. Fac un apel la angajatori să comunice aceste date“.

Poşta le transmite pensionarilor că va respecta calendarul de achitare și în septembrie

Compania Poşta Română a anunţat luni că va distribui toate pensiile la timp şi în luna septembrie, calendarul normal de plată a pensiilor fiind 1-15 ale fiecărei luni. „Compania Naţională Poşta Română este pregătită să distribuie şi în luna septembrie toate pensiile la timp. Calendarul normal de plată a pensiilor este 1-15 ale fiecărei luni, iar Poşta Română a făcut toate demersurile interne necesare pentru a respecta acest calendar şi în luna septembrie, luând în calcul şi creşterea cu 14% a punctului de pensie”, precizează compania. Poşta le transmite pensionarilor că va respecta calendarul de achitare a pensiilor şi în luna septembrie. „Compania îşi respectă angajamentul faţă de toţi pensionarii, de a distribui toate pensiile direct la uşa acestora, indiferent de colţul ţării în care trăiesc sau de situaţiile speciale cu care s-a confruntat”, menţionează compania.
Poşta precizează totodată că şi în perioada pandemiei, salariaţii companiei au lucrat la capacitate maximă pentru a face posibilă distribuirea pensiilor într-un interval mai scurt decât cel asumat prin contractul semnat cu Casa de Pensii, pentru a veni în sprijinul beneficiarilor în acea perioadă dificilă.
„Astfel, Poşta Română s-a adaptat la evoluţia situaţiei, căutând în permanenţă măsuri pentru a veni în sprijinul clienţilor, compania reafirmându-şi, astfel, parteneriatul asumat faţă de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Casa Naţională de Pensii Publice, dar mai ales faţă de pensionari” mai arată compania.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE