10.3 C
Braşov
AcasăStiri BrasovAl treilea gong: Marius Cisar a părăsit scena vieții

Al treilea gong: Marius Cisar a părăsit scena vieții

• Teatrul pe care l-a slujit va dăinui însă păstrând vie și amintirea actorului care spunea că „teatrul nu moare niciodată“
Actorul brașovean Marius Cisar, directorul Centrului Cultural ,,Reduta“, a murit ieri în urma unui infarct suferit în timp ce se afla la serviciu. Colegii au sunat la 112, un echipaj SMURD a sosit la fața locului pentru a-i acorda primul ajutor, dar lupta pentru viața actorului părea pierdută. Paramedicii l-au resuscitat zeci de minute, însă nu l-au putut salva. Actorul a părăsit scena vieții la numai 51 de ani, dar teatrul pe care l-a slujit va dăinui păstrând vie și amintirea lui Marius Cisar. „Se spune că teatrul nu moare niciodată. Este nevoie de teatru pentru că ne pune oglinda vieții în față, cum spunea Shakespeare. Ne regăsim în poveștile de pe scenă, în biografiile personajelor aduse pe scenă. Eu zic că teatrul este un balsam. Teatrul mai este și cel care sedimentează istoria unei omeniri, pentru că înmagazinează cel mai bine momentele cheie ale civilizației umane“, spunea cu puțină vreme în urmă actorul.
Marius Cisar s-a născut în Mediaș, acolo a absolvit și liceul, iar mai apoi a studiat teatrul la Academia de Arte George Enescu din Iaşi, promoția 1994. De atunci, a jucat pe scena Teatrului „Sică Alexandrescu” din Braşov unde a fost aplaudat în peste cincizeci de roluri.
Din 2009, manageria Centrul Cultural Reduta Braşov. Aici a adus în lumina reflectoarelor un festival naţional de teatru dedicat liceenilor, „Amprente”, dar și un festival național de teatru politic, destinat teatrelor profesioniste, „Scenele Memoriei”.
„Despre Marius nu cred că o să pot vorbi vreodată și cred că nimeni din Teatrul Sică Alexandrescu nu va putea vorbi la timpul trecut. Pentru că Marius este mai mult decât colegul nostru, este prietenul nostru, un suflet luminos care, iată, a pornit spre lumină. Iar noi o să zâmbim cu el, pentru că-i vom revedea zâmbetul, iar noi o să râdem cu el, pentru că îi vom auzi mereu glasul și o să ne înclinăm în fața spectatorilor cu el, de pe scenă, atunci când dragostea lui pentru teatru o să bată din palme, din sală. Marius, noi te iubim!”, scrie managerul Teatrului ,,Sică Alexandrescu”, actorul Gabriel Costea.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE