1.4 C
Braşov
AcasăSportFRF a stabilit: ACS Kids Tâmpa Brașov, în topul academiilor de fotbal...

FRF a stabilit: ACS Kids Tâmpa Brașov, în topul academiilor de fotbal din România

Federaţia Română de Fotbal a realizat topul celor mai bune academii din ţară în 2020. Supremaţia este deţinută în continuare, la acest capitol, de FC Viitorul Constanţa. Formaţia patronată de Gheorghe Hagi a avut cel mai mare punctaj şi în 2019, şi în 2020. Pe locul doi este FCSB, iar Dinamo completează podiumul iar locurile următoare sunt ocupate de Concordia Chiajna, Csikszereda Miercurea Ciuc şi Sport Team Bucureşti.

Kids Tâmpa, locul 16

În top 20 a intrat și ACS Kids Tâmpa Brașov care ocupă locul 16 cu un punctaj de 72,90, unul superior față de cel de anul trecut atunci când clubul brașovean obținea 61,9. În 2019, Colțea Brașov se clasa pe locul 7 în acest top, cu un punctaj de 67, 70, dar în acest an clubul brașovean nu a mai solicitat clasificarea FRF pentru 2020. În topul din acest an au intrat și CSM Făgăraș și CSȘ Brașovia. CSM Făgăraș s-a clasat pe locul 54 în acest top cu un punctaj de 34. 37 puncte, în timp ce Brașovia ocupă locul 63 cu un punctaj de 12, 49. „Din academiile de copii și juniori clasificate în 2019, un procent de 78% au punctaj mult mai bun în acest an. Ripensia este clubul cu creșterea cea mai mare, FC Viitorul rămâne lider național iar Sport Team cea mai bine clasată instituție sportivă privată cu activitate exclusivă de copii și juniori. FRF a demarat din 2019 procesul de clasificare pe baza standardelor de calitate a academiilor, cluburilor cu activitate de copii și juniori și centrelor pentru fotbal juvenil din România. Proiectul a fost configurat cu sprijinul companiei olandeze NMC Bright, cu peste 15 ani de experiență în evaluarea, clasificarea și activitatea de consultanță a academiilor europene.În ediția 2020 a proiectului, cea de-a doua, un total de 69 de cluburi participante în competițiile de juniori FRF au fost clasificate, în urma cererii lor“, notează FRF.

Criteriile de evaluare

Criteriile de evaluare au cuprins 7 domenii fundamentale pentru performanța fotbalului juvenil, fiecare categorie fiind evaluată pe o scară de la 0 la 4 puncte. De asemenea, fiecare categorie a avut o pondere diferită la evaluarea totală.
Criteriile de evaluare și ponderea lor în evaluare au fost:
Strategie și filozofie: 10,6%
Echipe și jucători: 12,1%
Staff tehnic: 19,4%
Staff Suport: 6,8%
Antrenamente și meciuri: 9,7%
Infrastructură și facilități: 20,8%
Rezultate: 20,6%

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE