14.3 C
Braşov
AcasăSportSergiu Pîrvulescu și David Tălmaciu, împrumutați de ACS Kids Tâmpa Brașov la...

Sergiu Pîrvulescu și David Tălmaciu, împrumutați de ACS Kids Tâmpa Brașov la alte echipe

• Pîrvulescu va juca în Liga a 2-a la Gloria Buzău, iar Tălmaciu va continua în Liga a 3-a, dar la Corona Brașov
Doi dintre cei mai buni jucători formați de ACS Kids Tâmpa Brașov, David Tălmaciu și Sergiu Pîrvulescu, au fost împrumutați pentru un sezon la alte echipe. Cei doi tineri fotbaiști au jucat la nivel de seiniori la ACS SR Brașov unde au avut evoluții apreciate. Sergiu Pîrvulescu și David Tălmaciu au și prezențe constante la loturile naționale de juniori, U 17, respectiv U 18.

Pîrvulescu, la Gloria Buzău

Sergiu Pîrvulescu (17 ani) a fost unul dintre cei mai curtați jucători a clubului brașovean, iar ân cele din urmă a ajuns la Gloria Buzău, echipă de Liga a 2-a antrenată de fostul tehnician al stegarilor, Ilie Stan. „Pîrvulescu va juca un sezon la Gloria Buzău. Ne-am dat acceptul“, a spus Nicu Văduva, oficial al clubului ACS Kids Tâmpa.

Tălmaciu va juca la Corona

Și fundașul central David Tălmaciu va continua la Liga a 3-a însă la Corona Brașov. Tălmaciu a fost în probe la Metaloglobus (L2), unde a lăsat o impresie bună, însă cum jucătorul este în ultimul an de liceu acesta a dorit să rămână la Brașov. Cei de Corona au nevoie de jucători tineri și după mai multe discuții au reușit să obțină împrumutul lui Tălmaciu pentru un sezon. Această mutare ar putea duce la retragerea lui Rareș Forika, după modelul Marian Constantinescu, căruia nu i-a mai fost prelungit contractul dar i s-a oferit un post de antrenr la grupele de juniori.

Covalciuc, în stand-by

Un alt fotbalist talentat de la ACS Kids Tâmpa, Vadim Covalciuc a fost în probe la Metaloglobus. Deși este dorit de oficialii echipei bucureștene, Vadim se izbește de o regulă a FRF, aceea prin care un internațional al altei țări nu poate fi eligibil pentru a se încadra în regula FRF pentru jocurile de Liga 2-a și Liga 3-a. Vadim este internațional din Republica Moldova, iar Comitetul Executiv al FRF a decis la începutul acestei luni ca „începând cu sezonul 2019 – 2020, echipele din Liga a 2-a sunt obligate să folosească efectiv, pe toată durata jocurilor din campionat, cel puţin 2 jucători sub 20 de ani formati la nivel national (născuţi dupa data de 01.01.2000), ELIGIBILI pentru echipele naţionale de fotbal ale României. Dacă unul dintre jucătorii menţionaţi este eliminat din teren, echipa în cauză nu este obligată să introducă în teren un alt jucător din aceeaşi categorie de vârstă. Echipele de Liga a 3-a vor fi obligate să folosească pe toată durata jocurilor din campionat cel puţin 2 jucători sub 20 ani (născuţi dupa data de 01.01.1999) si unul sub 21 de ani (născut dupa data de 01.01.1998), toţi formaţi la nivel naţional, eligibili pentru echipele naţionale de fotbal ale României. Dacă unul sau mai mulţi jucători dintre cei 3 menţionati sunt eliminaţi din teren, echipa în cauză nu este obligată să introducă în teren un alt/alţi care să îndeplinească condiţiile respective” .

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE