16.6 C
Braşov
AcasăNationalUn singur partid, mai mare: Fuziunea USR şi PLUS, aprobată cu 84%...

Un singur partid, mai mare: Fuziunea USR şi PLUS, aprobată cu 84% de voturi

• USR va absorbi PLUS, iar Dacian Cioloş devine co-preşedinte USR până la Congresul noii formaţiuni
USR şi PLUS au votat fuziunea, sâmbătă după amiază, în cadrul unui congres comun, peste 84 la sută dintre membrii formaţiunilor politice conduse de Dan Barna şi Dacian Cioloş votând pentru fuziune. Protocolul de fuziune USR-PLUS, aprobat de forurile de conducere ale celor două partide. prevede că USR va absorbi PLUS, iar Dacian Cioloş devine co-preşedinte USR până la Congresul noii formaţiuni. Rezultatul votului de la congresul organziat online a fost anunţat de către preşedintele USR, Dan Barna. Din totalul de 2625 de voturi exprimate, 2222 au fost în favoarea fuziunii, reprezentând 84.65%. De asemenea, au fost 328 voturi împotrivă (12,5%) şi s-au înregistrat şi 75 de abţineri (2,86%)
„Este un rezultat istoric şi este un pas istoric pentru ceea ce înseamnă şi va însemna USR-PLUS pentru istoria politică a României în lunile şi anii următori. (…) Practic cu 85% membrii USR şi PLUS au decis să meargă mai departe ca USR-PLUS, ca un partid care va marca viitorul României în perioada următoare”, a declarat Dan Barna la finalul Congresului.
„Congresele USR şi PLUS au decis prin vot ca cele două partide să devină unul singur. De astăzi suntem un singur partid, mai mare, mai puternic, pregătit să câştige alegerile şi să guverneze la nivel local şi naţional. Am decis să facem acest pas pentru că suntem la fel, cu oameni oneşti şi competenţi, şi toţi ne dorim o Românie modernă. Pentru membrii noştri, pasul de astăzi înseamnă că vor avea alături forţe noi în demersurile lor de a aduce prosperitatea în comunităţilor lor. Pentru România, fuziunea USR PLUS înseamnă continuarea schimbării pe care am început-o în urmă cu patru ani în Parlament şi o viitoare guvernare cu oameni capabili să pună România pe calea dezvoltării”, au anunţat şi cele două formaţiuni politice pe Facebook.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina