16.6 C
Braşov
AcasăStiri BrasovÎn priză: Din 2021, aproape 100 din taxiurile din Braşov trebuie să...

În priză: Din 2021, aproape 100 din taxiurile din Braşov trebuie să fie electrice

• Operatorii de transport locali vor fi obligaţi ca pe termen mediu să asigure în proporţie de 30% autovehicule acţionate prin motoare cu propulsie electrică şi tehnologii verzi de tipul Electrice
Operatorii de transport în regim taxi din municipiul Brașov vor fi obligaţi ca pe termen mediu să asigure în proporţie de 30% autovehicule acţionate prin motoare cu propulsie electrică şi tehnologii verzi de tipul Electrice. Prevederea face parte din noul regulament de transport public în regim de tax, supus dezbaterii publice până la data de 31 august.

- Advertisement -

ARR va autoriza maşinile de taxi

În urma măsurilor propuse, aproximativ 100 de maşini care acum fac transport în regim taxi ar trebui să fie electrice, până în 2021. La eliberarea noilor autorizaţii aferente vehiculelor electrice de taximetrie, transportatorii vor fi scutiţi de taxe. O altă modificare adusă Regulamentului ţine cont de dezvoltarea mijloacelor de plată electronice şi introduce obligativitatea ca autovehiculele taxi să fie dotate cu dispozitiv de plată prin intermediul cardului bancar. Regulamentul va elimina, de asemenea, obligativitatea ca autoritatea de autorizare din cadrul Primăriei să fie cea care acordă documentaţiile necesare taximetriştilor. Acest lucru vine după ce serviciul de transport în regim de închiriere a fost exclus din sfera serviciillor publice de transport, atribuţiile referitoare la autorizarea lui revenind acum Autorităţii Rutiere Române (ARR).

Sancţiuni pentru şoferii care în staţie nu stau în mașimă sau în apropierea ei

- Advertisement -

De asemenea, Regulementul privind organizarea şi executarea serviciului de transport în regim de taxi a fost completat şi cu sancţiuni referitoare la încălcarea obligaţiei ca în staţiile de aşteptare taximetristul să rămână în autovehicul sau în apropierea lui, la nerespectarea termenului privind înlocuirea managerului de transport şi cu alte aspecte tehnice necesare în desfăşurarea activităţii de taximetrie. „Având în vedere programul Municipalității de a transforma transportul din Brașov într-unul prietenos cu mediu, pe lângă mijloacele de transport în comun electrice achiziționate sau în curs de achiziție și cele instalarea celor 20 de stații electrice, Primăria Brașov va implementa o serie de măsuri pentru a crește numărul celor care utilizează transportul ecologic, inclusiv a celor care asigură activitatea de taximetrie. Astfel, lansăm astăzi în dezbatere publică modificările la regulamentul privind desfășurarea activității de taximetrie, inclusiv obligativitatea firmelor de taximetrie de a își înlocui o parte din parcul auto pe care îl dețin cu mijloace de transport ecologice. În perioada următoare, toți cei interesați vor putea să vină cu propuneri de îmbunătățire a acestui act normativ. Prin modificările aduse, începând cu anul 2021 vom avea în Brașov aproximativ 100 de taxiuri ecologice, iar din 2023 vor fi minim 225 de astfel de taxiuri”, a declarat primarul George Scripcaru, la începutul ședinței Consiliului Local.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina