20.3 C
Braşov
AcasăNationalMoțiune de cenzură: PSD vrea să trimită guvernul Orban acasă sau la...

Moțiune de cenzură: PSD vrea să trimită guvernul Orban acasă sau la pușcărie

• Klaus Iohannis, despre moţiune: O măsură populistă, fără rost. Cu certitudine, nu cred că vom avea un Guvern PSD
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, ieri, că moţiunea de cenzură anunţată de PSD este „o măsură populistă, electoralistă, fără rost“ „Cu certitudine nu cred că vom avea un Guvern PSD”, anunţă şeful statului. „Atunci când a fost înlăturat din fericire Guvernul PSD, în toamna anului trecut, toată lumea a ştiut că avem un Guvern minoritar cate trebuie să gestioneze afacerile publice până se fac alegerile parlamentare. După scurt timp, PSD a făcut o pasiune pentru moţiune de cenzură. Nu trebuie, după părerea mea să plece. E o măsură populistă, electoralistă, fără rost. Mai e puţin timp până la alegeri. De ce să depui moţiune de cenzură? PSD vrea să arate că se opune unui Guvern care pregăteşte alegerile. Asta vom urmări cu mare atenţie dacă trece sau nu. Am avut situaţii când a trecut şi situaţii când nu a trecut. Eu nu îmi doresc să treacă moţiunea”, a declarat ieri Klaus Iohannis, întrebat despre moţiunea de cenzură. În ceea ce priveşte coaliţia post-moţiune, Iohannis a afirmat: „Hai să vedem moţiunea, vom face apoi consultări. Cu cerctitudine nu cred că vom avea un Guvern PSD”.

- Advertisement -

„Nu sunt dispus să intru într-un joc ordinar făcut de PSD“

„Dacă trece sau nu, vom ştii când se votează. Dar eu nu sunt dispus să intru într-un joc populist, ordinar, făcut de PSD, doar ca să arate că are foarte mulţi parlamentari. PSD nu a venit cu niciun fel de soluţii. A venit doar cu texte populiste. Ei nu au nicio soluţie şi nicio abordare serioasă. Însă, da, sunt ahtiaţi după putere şi ştim că ei suferă că nu mai sunt conectaţi la resursele bugetare. Dar dacă vor să depună moţiune pentru aşa ceva, asta pentru România nu e bine”.

PSD a anunţat că va depune moţiunea de cenzură pe 17 august

- Advertisement -

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat ieri, la dezbaterea din Parlament la care a participat și premierul Ludovic Orban, că PSD va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului luni, 17 august. „Grija Guvernului a fost sifonarea banului public. Pentru a vă menține la putere ați sabotat intersul românilor. Dar gata, vă ajunge! S-a umplut paharul. PSD nu va permite ca România să se scufunde în incompetența patronată de Guvernul pe care îl conduceți. Pe 17 august PSD va depune moțiunea de cenzură. Considerăm că este timpul să plecați acasă sau la pușcărie în funcție de faptele fiecăruia”, a spus Ciolacu, de la tribuna Parlamentului. Surse politice au declarat pentru Digi24.ro că moțiunea de cenzură care va fi depusă luni, 17 august, va fi citită joi, pe 20 august. Iar votul pentru demiterea Guvernului urmează să fie dat în perioada 24-28 august.

Iohannis nu vede cu ochi buni trecerea primarilor PSD la PNL

Președintele Iohannis a avut un mesaj Mesajul „franc” pentru liberali și spune că nu văde cu ochi buni racolările primarilor PSD la PNL. „Vă spun franc. ​Nu văd cu ochi buni aceste racolări. Am fost dintotdeauna împotriva traseismului politic. E o boală gravă a politicii românești. Eu nu mi-am schimbat opinia”, a spus ieri președintele Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE