11.6 C
Braşov
AcasăStiri BrasovDe miercuri: Locuitorii din zona nouă a cartierului Tractorul vor avea autobuze

De miercuri: Locuitorii din zona nouă a cartierului Tractorul vor avea autobuze

• Începând din 12 august, RATBV va introduce linia 2B, Rulmentul – Livada Poștei și retur, care va lega zona nouă a cartierului Tractorul de centrul orașului
Începând din 12 august, RATBV va introduce un nou traseu, linia 2B, Rulmentul – Livada Poștei și retur, care va lega zona nouă a cartierului Tractorul de centrul orașului. În interiorul cartierului au fost amenajate trei perechi de stații, care vor deservi călătorii din întreaga zonă. Pe măsură ce situația juridică a terenurilor aferente străzilor va fi lămurită, traseul liniei 2B va fi prelungit, spun reprezentanţii Municipalităţii. În următoarele zile pe străzile pe care va circula acest autobuz, respectiv Nicolae Labiș, Liviu Rebreanu și Ioan Popasu, se vor executa lucrări de turnare a ultimului strat de asfalt, cel de uzură, și de marcare pe orizontală și verticală a celor trei artere de circulație.

Adaptare la necesităţile locuitorilor din zonă

Traseul liniei 2B ce leagă zona nouă a cartierului Tractorul de centrul oraşului pleacă porneşte din terminalul de la Rulmentul, pe ruta 13 Decembrie – str Nicolae Labiș – str Liviu Rebreanu – str Ioan Popasu – 13 Decembrie și zona centrală (Livada Poștei) și retur. „Este o primă etapă a transportului care va deservi acest cartier, în a doua etapă urmând să extindem traseul pe o arie mult mai largă, care să cuprindă și restul cartierului, după finalizarea unor lucrări care mai există în zona la care facem referire. Vom vedea dacă sunt anumite modificări de făcut, vom ține cont de sugestiile sau propunerile care vin din partea cetățenilor. Avem o perioadă de 30 de zile de adaptare la necesitățile cetățenilor din zonă, fie că vorbim de o modificare de traseu, un refugiu pentru călători, o stație nouă sau orice altă necesitate pe care așteptăm să ne-o transmită brașovenii din zonă”, a declarat George Scripcaru, primarul municipiului Brașov.

De anul viitor, pe linia 2B vor circula autobuze electrice

Directorul general al RATBV, George Cornea, a precizat că „pe sensul către Livada Poștei vor fi două stații pe str. Nicolae Labiș – una la intrare și una înainte de intersecția cu strada Liviu Rebreanu – și una imediat ce se intră pe Ioan Popasu. Pe sensul dinspre Livada Poștei se va face o stație la accesul din Ioan Popasu, după parcurgerea giratoriului de la intersecția cu Henri Coandă, există o stație la intrare pe Ioan Popasu, una înainte de intrare pe Liviu Rebreanu și una la intrarea pe Nicolae Labiș, și încă una pe ieșirea din cartier, în zona Isaran. Frecvența este de un autobuz la 27 de minute, care împreună cu linia 2, asigură o legătură pe zona Tractorul cu o frecvență de aproximativ 13 minute”, a declarat directorul RATBV SA. „Această linie va fi operată începând de anul viitor cu autobuze electrice, fiind parte a contractului semnat cu furnizorul SOR, care trebuie să livreze începând cu luna februarie a anului viitor autobuze și pentru această linie“, a mai spus George Cornea, director general RATBV Brașov.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE