11.6 C
Braşov
AcasăMagazinCum alegi cartofii pentru prăjit, fiert sau la cuptor. Secretul oricărei gospodine

Cum alegi cartofii pentru prăjit, fiert sau la cuptor. Secretul oricărei gospodine

Cartoful este leguma cea mai populară atunci când vine vorba de feluri principale sau garnituri, astfel că rar există masă fără să conţină o porţie delicioasă de cartofi prăjiţi sau natur. Cum ştii ce fel de cartofi pui la copt, la prăjit sau la fiert. Există în supermarketuri mai multe tipuri de cartofi şi fiecare este destinat a fi gătit într-un anume fel. Ce fel de cartofi se pun la salata de boeuf sau în cea orientală? Cei în coajă roşie sunt ideali, fiindcă acest soi îşi păstrează forma după fierbere. Îi poţi folosi şi la orice fel de salată, fiindcă merg la fel de bine. Iată cum alegi cartofii în funcţie de felul în care vrei să-i găteşti.

Cartofii ideali pentru prăjit

Dacă îţi plac cartofii prăjiţi, atunci trebuie să te decizi cum vrei să fie. Dacă îţi plac cartofii prăjiţi crocanţi, atunci soiul cu coajă roşie e pentru tine. Dacă, dimpotrivă, preferi să ai nişte cartofi prăjiţi tăiaţi mai gros, dar extrem de moi şi de gustoşi în interior, atunci soiul cu coajă albă e pentru tine.

Cartofi pentru copt

Dacă vrei să faci cartofi copţi la cuptor, atunci poţi folosi cartofii cu coajă albă, fiindcă sunt cei mai gustoşi.

Cartofi pentru fiert

Cartofii albi sunt şi cei indicaţi pentru a face un piure pufos şi gustos.
Pentru mâncărurile gătite alege întrei cei roşii care îşi păstrează forma sau cei albi, care se pot sfărâma, dar sunt mult mai gustoşi!

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE