11.6 C
Braşov
AcasăSanatateUn asimptomatic este un pericol pentru cei din jur

Un asimptomatic este un pericol pentru cei din jur

l Un medic explică termenul „asimptomatic” pe înţelesul tuturor și avertizează că „a simptomatic NU înseamnă sănătos“
Raed Arafat a atras atenția, în cadrul unui interviu recent despre răspândirea infecției cu COVID 19, că asimptomaticii reprezintă un real pericol pentru cei din jurul lor. Chiar dacă nu prezintă simptome ale îmbolnăvirii cu noul coronavirus, aceștia îi pot infecta pe cei din jurul lor. Pe de altă parte, doctorul Mihnea Ioan Nicolescu a publicat pe pagina sa de Facebook o explicaţie simplă şi foarte uşor de înţeles de către oricine a termenului „asimptomatic”.

Persoanele asimptomatice transmit boala

După ce, în ultimele zile s-au înregistrat repetat peste 1000 de cazuri de infectare cu coronavirus, Raed Arafat a avertizat asupra faptului că persoanele asimptomatice transmit boala. „Asimptomaticul are virusul și transmite, și sunt multe studii la acest moment. Cel puțin câteva din ele le-am primit de la un coleg din Statele Unite, medic implicat direct în tratamentul pacienților cu COVID. Toate studiile avertizează asupra faptului că asimptomaticii transmit. Unul din studii spune că asimptomaticul este tendonul lui Ahile în lupta cu acest virus”, a declarat Raed Arafat.

Asimptomatic NU înseamnă sănătos!

Doctorul Mihnea Ioan Nicolescu a publicat pe pagina sa de Facebook o explicaţie simplă şi foarte uşor de înţeles de către oricine a termenului „asimptomatic”. În contextul pandemiei de coronavirus şi al numeroaselor cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, dar asimptomatice, considerăm important ca acest termen, „asimptomatic”, să fie cât mai bine înţeles atât de pacienţi, cât şi de persoanele care în continuare cred că acest virus nu este periculos sau, mai rău, că nu ar exista. De asemenea, reamintim importanţa purtării măştii de protecţie în spaţiile închise (masca să acopere gura şi nasul), spălatului frecvent pe mâini, evitării mulţimilor şi a distanţei fizice! Iată postarea integrală a dr. Nicolescu.
„Asimptomatic = fără simptom CLINIC, adică fără o manifestare vizibilă/perceptibilă a prezenţei unei boli. NU ÎNSEAMNĂ SĂNĂTOS, întrucât prezenţa virusului (SARS-CoV-2 în speţa de faţă) deja a stabilit statutul de purtător, de pozitiv. Deci vorbim de o persoană BOLNAVĂ, confirmată şi cu o evoluţie imprevizibilă, fiind vorba de o boală nouă, incomplet studiată.
Un şofer cu maşina cu frânele defecte ştie că nu-i merg frânele (pentru că la service i s-a făcut diagnoza şi s-a confirmat obiectiv acest lucru). Ceilalţi participanţi la trafic nu ştiu acest lucru pentru că văd doar o altă maşină în trafic.

Dacă stă cu maşina în garaj (izolare), sigur nu face accident (nu infectează pe nimeni)

Dacă iese, dar merge încet (poartă mască), poate face accident sau nu, că poate nu e trafic.
Dacă merge normal (libertatea lui de a conduce, întrucât are permis de conducere), sunt şanse foarte mari să facă un accident cu pagube materiale (alţi şoferi care trebuie să ajungă în service/spital) sau umane (sare un copil în faţa maşinii fără frâne/categoriile la risc)…
Asta apropo de drepturile unei persoane confirmate pozitiv cu o boală transmisibilă de a nu fi internată şi de a i se respecta libertatea de mişcare. Libertatea ta se termină unde începe libertatea altora. Punct. Nenegociabil.”

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE