20.3 C
Braşov
AcasăStiri BrasovNoua Gară din Brașov va avea gazon pe acoperiș

Noua Gară din Brașov va avea gazon pe acoperiș

•Va fi prima clădire cu „terasă verde” care se construiește la Brașov

- Advertisement -

Primăria Braşov a lansat procedura de achizizie publică pentru proiectarea terminalului de la Gara Braşov, un contract cu valoarea de 457.629 lei, fără TVA. Ofertele sunt aşteptate până la data de 10 august.
Consultantul stabilit în urma acestei proceduri va avea obligația de a elabora proiectul tehnic, apoi, în perioada realizării investiției să asigure asistență dar și să răspundă clarificărilor solicitate de autoritatea de management prin care se acordă finanțarea europeană.
Terminalul va deservi 12 linii de transport în comun, dintre care 7 pentru autobuze cu lungimea de maxim 13 metri, 3 pentru autobuze articulate (de 18 m) și alte două pentru autobuze electrice cu lungimea de maxi 13 metri. Consultantul va trebui să reamenajeze și peronul pentru troleibuze de pe Bulevardul Gării (care deservește în acest moment linia 8: Saturn – Rulmentul), dar și să reamenajeze spațiile verzi.Vor mai fi amenajate 7 locuri de parcare pentru mașinile deținute de persoane cu dizabilități. Noul terminal va avea o sală de așteptare cu două intrări, patru case de bilete, ghișee de informații, patru birouri, grupuri sanitare separate, pentru angajați și călători, precum și un spațiu tehnic. Clădirea noii gări va avea și acoperiș înierbat și va fi prima clădire cu „terasă verde” care se construiește la Brașov.
Pentru punerea în aplicare a acestui proiect, Municipalitatea a obţinut o finanţare din fonduri europene. Investiția este estimată la 14.345.209 lei cu tot cu TVA, iar perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE