Varză cu carne „Bigos“


Ingrediente: 1 kg. varză, 1 1/4 l supă, 4 cepe, 4 buc. mere, 200 gr. costiță afumată, 150 gr. untură, 800 gr. carne de vacă, 4 cârnați afumați, sare, piper, o lingură făină.
Mod de preparare: Varza se taie felii groase de cca 2 cm și se sărează. Se pune într-o cratiță și se acoperă cu supă (sau apă caldă). Se lasa totul să fiarbă pe foc mic. Într-o tigaie cu untură se pun cepele tăiate pestișori, merele curățate și tăiate în cubulețe, costița tăiată în fâșii subțiri. Totul se prăjeste puțin, se adaugă făina, iar după ce și făină s-a aurit, se toarnă un pahar de supă. După ce a dat câteva clocote, se toarnă această compoziție peste varză. Carnea se taie în bucăți, care se prăjesc ușor în untură de asemenea și cârnăciorii afumați și apoi se toarnă peste varză.
Autor: M.Ex.
Data: 20200121
149 accesări
La această rubrică ...
       sau
Citește și ...

Șuncă și pate în aspic



Salată de macaroane cu maioneză



Varză cu smântână



Saramură aromată cu usturoi



Bezele simple



Intro | Despre MExMobil | Ajutor
  • Răspunderea pentru conținutul și exactitatea informațiilor publicate aparține autorilor.
  • Monitorul Expres SRL nu-și asumă răspunderea pentru conținutul anunțurilor publicate de vizitatori.
MExMobil © Monitorul Expres
Powered by Yky CSM
executat în 9.9349 milisecunde