Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Doctor
Publicitate

Sfaturi sănătoase


Cum păstrăm alimentele pe timp de vară?

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: Camelia Onciu, 15.07.2014
• Depozitînd corect fiecare aliment, nu vom arunca mîncarea și nici nu ne vom îmbolnăvi, consumînd alimente alterate

Să nu credeți că dacă puneți alimentele în frigider este suficient pentru a vă păstra sănătatea. Uneori, nici nu e bine să le țineți la rece. Contează dacă le spălați sau le așezați în frigider așa cum le-ați adus de la piață. Contează unde le așezați, în congelator sau pe raft, mai sus sau mai jos, în ușa frigiderului, în lădițe, pe farfurii, cu capac, fără capac. Importantă e și cantitatea de produse alimentare pe care o ținem la rece, dar și pentru cît timp. De ce atîtea reguli și precauții? Pentru că, dacă nu depozităm corect alimentele, mai ales pe timp de vară, riscurile să contractăm o boală digestivă, o toxiinfecție sau o intoxicație sînt mari. Alimentele trebuie păstrate în condiții adecvate, pentru a nu se altera mai devreme decît ar trebui și pentru a nu ajunge să le consumăm fără să știm că sînt dăunătoare. Alterarea este favorizată de temperatură, de acțiunea luminii și a oxigenului din aer, de prezența microorganismelor. Nu ne dorim nici să ne îmbolnăvim, nici să aruncăm mîncarea. Din fericire, hrana crudă sau gătită se poate păstra mai mult timp dacă se respectă anumite reguli în ceea ce privește depozitarea. Pe unele le cunoașteți deja, pe altele le veți afla acum.

Unde păstrăm laptele?

Se pare că bunicii noștri păstrau unele alimente mai bine decît știm noi să o facem astăzi, chiar dacă avem la dispoziție frigidere și congelatoare. Din păcate, tradiția nu ne este de mare folos atunci cînd stăm la bloc. Însă, avînd la dispoziție frigiderul, cămara și balconul, plus un set de reguli ingenioase, putem și noi păstra alimentele mai mult timp. Cu condiția ca acestea să fie proaspete încă de la început, nimic nu întinerește în timp. Să luăm aliment cu aliment și să vedem ce e de făcut. Laptele trebuie dus acasă rapid la frigider, în cel mult o oră de la achiziționare, pentru că este un mediu extrem de propice multiplicării bacteriilor. Laptele UHT rezistă însă optim la transport. Locul ideal pentru lapte este în zona rece și întunecată din frigider, pe raftul de jos. Colțurile din spate sînt cele mai răcoroase, fără mari fluctuații de temperatură. Chiar dacă le țineți la rece, nu păstrați produsele lactate ușor perisabile, smîntînă, iaurt, lapte dulce sau bătut, pînă aproape de data expirării. Mai ales cînd este foarte cald afară, se pot acri chiar și în termen de valabilitate. Totuși, laptele, dacă este păstrat în mod corespunzător (așa cum arată indicațiile de pe ambalaj), poate fi consumat și la o zi după expirare, nu e periculos pentru sănătate, dar nu mai are aceeași valoare nutrițională. Iaurtul, în special, nedeschis, este sigur și la 7 zile după termen. Brînza pasteurizată corect depozitată poate fi consumată și la 10 zile după termenul înscris pe ambalaj. Totuși, nu puteți fi siguri niciodată cînd vine vorba de lactate. Consumați-le în aceeași zi în care le-ați desfăcut, iar restul aruncați. Brînza trebuie stocată separat, mai ales cea moale, care poate fi contaminată cu listeria și din care se poate scurge zar peste celelalte alimente. Contaminarea are loc instantaneu.

Carnea trebuie congelată imediat

Carnea reprezintă un mediu de dezvoltare rapid pentru bacterii. Cea proaspătă ar trebui congelată imediat, dacă nu aveți de gînd să o folosiți pînă cel tîrziu a doua zi. Carnea crudă trebuie ținută într-un recipient, la distanță de alte alimente, pe un raft inferior al frigiderului, pentru a evita scurgerea sucurilor crude peste celelalte alimente. Carnea moale și lipicioasă provine de la un animal bolnav sau este veche. Dacă miroase, mai ales în profunzime, nu riscați consumarea ei, oricît de bine spălată sau condimentată ar fi. Carnea care s-a dezghețat parțial nu trebuie să mai fie recongelată. Dezghețarea se face în frigider sau la cuptorul cu microunde și nu la temperatura camerei. Carnea congelată se păstrează numai la minus 18 grade C, condiții în care poate rezista timp de 9 luni. Dacă temperatura spațiului de păstrare este cu 2-3 grade mai ridicată, începe procesul de decongelare. Carnea decongelată se alterează rapid, deci trebuie imediat preparată. Carnea crudă de porc sau de vacă trebuie așezată pe raftul cu temperatura cea mai scăzută. Peștele crud și carnea tocată își păstrează prospețimea cel mult o zi, în congelator, o lună de zile. Carnea roșie rezistă jumătate de an în congelator, în timp ce carnea de pasăre se poate păstra 3 luni. Conservele de carne și pește trebuie consumate, mai ales vara, în ziua cînd se deschid ambalajele metalice. Ficatul se va păstra pe parcursul zilei în apă rece. Carnea gătită poate fi mîncată și după 3-4 zile de păstrare în frigider. Kaizerul, șunca, salamul trebuie păstrate în ambalajul original, iar după deschidere, trebuie consumate în 2-3 zile. Afumăturile se vor păstra mai bine într-o încăpere uscată, bine aerisită.

Legumele trebuie spălate și bine șterse

Legumele și fructele se păstrează în locurile uscate, reci și întunecate ale frigiderului care, de altfel este prevăzut cu compartimente speciale pentru zarzavaturi în partea de jos. Chiar și acolo, legumele nu se țin împreună cu fructele, pentru că se îngălbenesc. Legumele nu trebuie să se alăture de carnea crudă sau brînza cu zer, deoarece se pot contamina cu germeni și, fiindcă le consumăm crude, ne vor îmbolnăvi rapid. Legumele și fructele se depozitează bine spălate, însă și bine șterse, deoarece apa favorizează apariția mucegaiului. Alți specialiști spun că legumele nu trebuie spălate deloc, pentru a rezista mai mult și pentru a nu-și pierde calitățile nutritive. Ca să nu riscați să introduceți în frigider germeni, mai bine spălați-le și consumați-le la timp. Chiar la temperatura optimă, legumele nu se depozitează pe termen lung. Dacă sînt excesiv de coapte, fructele încep să fermenteze. Legumele cu consistență moale nu trebuie să fie păstrate mai mult de 2-3 zile la frigider, iar în afara lui, trebuie să stea în locuri uscate, întunecoase și bine aerisite. Cele mai bune condiții de păstrare sînt la temperaturi mici, de cel mult 2 grade Celsius, în cutii de lemn sau coșuri de papură. Pivnița e bună pentru legume numai dacă este uscată și bine aerisită. La pivniță pot sta legumele rădăcinoase, după ce au fost bine curățate de pămînt, fără a se spăla. Se înlătură apoi rădăcinile vătămate. În pivniță, se așază în nisip curat, culcate vîrf la vîrf, în straturi suprapuse, fără să se atingă între ele. Cine are pod poate folosi acest loc pentru depozitarea legumelor, însă numai dacă e vorba de ceapă. Bananele se păstrează la frigider înfășurîndu-le codița în folie, după ce s-a decupat o mică parte din ea și a fost umezită cu apă. Se țin separat de alte fructe și legume, pentru a nu le altera pe celelalte. Țelina, broccoli sau salata verde se păstrează în frigider, după ce au fost ambalate în folie.

Legume care n-au ce căuta în frigider

Există legume pe care nu e bine să le păstrăm în frigider. Roșiile își pierd dulceața și aroma, cel mai bine stau la întuneric, la temperatura camerei. Țineți la frigider doar roșiile foarte coapte, dar niciodată mai mult de trei zile. Așezate într-o pungă de hîrtie la temperatura camerei, roșiile abia cumpărate se vor coace. Abia apoi le puteți pune la rece, în frigider. Sau le puteți ține în cămară, cu codița în jos, iar după coacere, cu codița în sus. Roșiile răscoapte trebuie gătite urgent. Ceapa nu are ce căuta în frigider. Se păstrează în pungi de hîrtie sau în plasele cu găuri în care este ambalată. Ceapa de iarnă nu trebuie păstrată grămadă, umezeala o face să se altereze sau să încolțească. Se păstrează însă perfect în ciorapi de damă, atîrnată în locuri aerisite. Ceapa verde rămîne proaspătă, dacă a fost congelată în recipiente de plastic. Cartofii se strică dacă sînt păstrați în frigider. Nu țineți la frigider nici măcar cartofii dulci. Cel mai bine e să-i puneți în pungi de hîrtie, la întuneric. La căldură și lumină, crește cantitatea de solanină din cartofi, care poate provoca intoxicarea organismului. Cartofii trebuie să stea separat de ceapă, altfel se strică foarte repede. Usturoiul trebuie păstrat la temperatura camerei și în niciun caz în frigider. Usturoiul nu se strică și poate fi păstrat cel puțin două-trei luni fără probleme. Ținut la rece se usucă, se stafidește și își pierde aroma. În general, e bine să nu punem în frigider: avocado, portocale, banane, lămîi, kiwi, pepeni galbeni, nectarine, pere, piersici, prune, ananas. Se pun la frigider: mere, fasole, fructe de pădure, broccoli, varză, morcovi, conopidă, țelină, cireșe, porumb, castraveți, vinete, ghimbir, struguri, ardei iute, verdețuri, ciuperci, dovlecei. Ciupercile se păstrează numai în pungi de hîrtie și în niciun caz în folie. Ca să nu se înnegrească pînă la preparare, se țin în soluție diluată de apă cu oțet. Verdețurile se păstrează făcute buchet, învelite și puse în frigider, după ce au fost ținute o vreme în apă, ca florile în vază. Astfel, pot rezista chiar și trei săptămîni.

Ce alimente e mai bine să le păstrăm în cămară

Cafeaua nu se ține în frigider, ca să nu-și piardă aroma. La temperatura camerei, pachetul deschis se consumă în cel mult 14 zile. Pîinea feliată poate fi păstrată la temperatura camerei, pentru că are stabilizatori. Pîinea din cereale integrale se ține în frigider pentru că uleiurile naturale din cereale o pot face să rîncezească. Orice tip de pîine rezistă trei zile în bucătărie, pentru a fi păstrată timp îndelungat, se poate congela. Dacă o ținem în polietilenă, își schimbă mirosul și se umezește. Locul ouălor e în frigider, dar nu în spațiul de pe ușă, ci în locurile cele mai reci din frigider, într-un cofraj de carton cu capac. Ouăle proaspete rezistă și 5 săptămîni. Carnea și ouăle trebuie preparate termic foarte bine după ce au stat mai multe zile în frigider. Uleiurile fine și nucile nu sînt în siguranță în cămară, ci în frigider, cel mult opt luni.
După deschiderea sticlei, trebuie consumat în două săptămîni. Nucile decojite se țin în recipiente de sticlă. La fel și uleiurile fine, care stau cel mai bine în sticle de culoare închisă, în ușa frigiderului. La șase luni după ce a fost pus în ambalaj, chiar și nedesfăcut, uleiul este rînced. Uleiul de floarea-soarelui rezistă bine două-trei săptămîni după ce e desfăcut și ținut în cămară, și două luni, dacă e păstrat la frigider. Sosurile picante nu e nevoie să fie puse la rece, sînt rezistente la temperatura mediului ambiant pînă la trei ani. În plus frigul și umezeala din frigider le alterează gustul și aroma. Făina, crupele, zahărul, macaroanele nu trebuie să stea în frigider, se pot păstra în încăperi uscate și bine aerisite, în pachete de hîrtie, în saci ori în vase închise, cel mult șase luni. Bicarbonatul de sodiu, praful de copt, plicurile cu mirodenii și ierburi uscate trebuie păstrate în cutii sau ambalaje separate, cel mult trei luni. Cerealele, pastele și orezul pot sta în cămară nedesfăcute, în ambalajele originale, șase luni, dar din momentul în care au fost desfăcute sînt bune pentru consum doar trei luni. Stafidele se vor păstra la răcoare și la loc uscat.

Ce facem cînd e prea multă mîncare?

În ceea ce privește mîncarea gătită, nu păstrați mult timp supele în frigider, chiar dacă sînt de legume. Apa este cel mai bun mediu pentru dezvoltarea microorganismelor. Nu gătiți cantități foarte mari de mîncare, vara nu rezistă mai mult de trei zile. Cele care conțin carne, ouă și brînzeturi își reduc termenul de valabilitate la două zile, chiar ținute la rece. Ouăle crude rezistă o lună, cele fierte o săptămînă. Doar albușul de ou sau ouăle bătute pot fi congelate și ținute la rece chiar și un an. Albușurile și gălbenușurile separate trebuie aruncate din frigider după 3-5 zile. Dacă ați gătit o cantitate mare de mîncare, cel mai bine ar fi să o porționați și să o puneți la congelator. Deserturile cu făină și fructe rezistă la frigider maximum 3 zile. Fiecare preparat gătit trebuie să fie acoperit pentru a evita să se amestece mirosul cu al altor alimente. Dacă nu folosiți capace puteți încerca folia de plastic. Maioneza sau preparatele cu maioneză nu trebuie să fie păstrate mai mult de 24 de ore la frigider. Maioneza cumpărată poate fi păstrată pînă la șase luni în frigider, iar muștarul pînă la opt luni. Mîncarea gătită se așază pe rîndurile de sus ale frigiderului. Nu băgați în frigider mîncare fierbinte sau călduță, altfel se alterează. În plus, aburii se vor condensa pe pereții reci ai frigiderului și vor crește temperatura interioară, compromițînd alimentele depozitate. Pastele gătite, dacă sînt acoperite bine, rezistă pînă la cinci zile. Orezul fiert se păstrează bun de consum pînă la șapte zile (altfel provoacă indigestii destul de urîte). Berea păstrată la rece e bună și după trei luni, iar la temperatura camerei, rezistă doar o lună. Vinul alb poate deveni acrișor într-un an, în timp ce vinul roșu, păstrat în locuri reci, întunecate, rezistă decenii. După ce ați deschis o sticlă de vin păstrați-o la frigider, altfel se va acri în cîteva zile și se va transforma în oțet. Băuturile spirtoase, cum ar fi romul, ginul, vodca, whiskyul și altele au termen nelimitat.

Ce nu știați despre păstrarea alimentelor

•- Studiile arată faptul că sertarul cu legume poate să aibă de 750 de ori mai multe bacterii decît cel considerat normal, acesta fiind contaminat inclusiv cu E.coli, salmonella și listeria.
- Verdeața proaspătă și bine spălată se poate congela după ce e uscată și pusă într-un șervețel de hîrtie și apoi într-o pungă. Poate sta astfel pînă la 6 luni.
- Modalitatea cea mai bună de a congela citricele este înghețarea sucului acestora.
- Lămîia rămîne mult timp proaspătă dacă se pune într-un borcan cu apă sau în nisip uscat.
- Portocalele rămîn proaspete un timp îndelungat, dacă se ung cu ulei vegetal și se pun în pungi de celofan sau într-un vas acoperit ținut la răcoare.
- Pentru a se păstra mai mult timp, lămîia tăiată se pune pe o farfurioară cu tăietura în sus și se acoperă cu un pahar.
- Bananele foarte coapte pot fi păstrate la congelator, curățate de coji și date prin mixer.
- Strugurii se conservă foarte bine dacă sînt ținuți în cutii de carton, pe fundul cărora se presară un strat de rumeguș de lemn.
- Carnea se va păstra un timp mai îndelungat în afara frigiderului, învelită în frunze de urzici și înfășurată într-un prosop umed.
- Carnea spălată și stropită cu suc de lămîie va fi proaspătă chiar și într-o zi călduroasă.
- Carnea nu se va altera 1-2 zile la temperatura camerei, dacă se ține în lapte crud sau se stropește cu apă clocotită amestecată cu o cantitate nu prea mare de sare și se dă la rece.
- Carnea frecată cu sare sau zahăr tos se va păstra proaspătă un timp mai îndelungat.
- Fructele nu se mai strică ușor dacă în apropierea lor puneți un dop mare din plută. Pluta absoarbe umiditatea și împiedică fermentarea.
- Nu puneți foarte multe în frigider, deoarece supraaglomerarea diminuează capacitatea de răcire a aparatului.
- Laptele, smîntana, untul absorb cel mai ușor mirosurile din frigider, deci trebuie păstrate în recipiente etanșe.
- Ambalajele groase (carton, plastic) pot transporta germeni și pot ridica temperatura alimentului pe care-l protejează.
- Pentru a păstra alimentele cît mai proaspete, frigiderul ar trebui să fie potrivit la 2,2 - 3,3 grade C.
- Nu lăsați legumele în pungi de plastic, le trebuie aer, sînt alimente vii. Vor respira în plastic și vor mucegăi.
- Contrar ideii că frigul distruge bacteriile, există numeroși germeni care supraviețuiesc în frigider. Printre aceștia, se numără E.Coli și Listeria, bacterie extrem de periculoasă pentru femeile însărcinate, poate îmbolnăvi fătul sau nou-născutul. Listerioza poate da meningită, conjunctivită, septicemii.
- Chiar dacă este scos din priză, un congelator plin va ține totul înghețat timp de 2 zile, în timp ce un congelator pe jumătate plin va ține alimentele înghețate doar o zi. Fără electricitate, restul frigiderului va ține alimentele reci 4-6 ore în funcție de temperatura bucătăriei.
- În comerț există produse speciale care absorb mirosurile neplăcute din frigider. În lipsa lor, folosiți mangalul (cărbunii de lemn) sau o bucată de pîine îmbibată în oțet. Bun este și zațul de cafea. Curățați cu regularitate frigiderul, folosind apă cu lămîie în care ați adăugat oțet alb.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres, puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Doctor
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ Sport


  FED CUP 2019. ”Tricolorele” au ratat calificarea în finală /Franța - România 3-2


  21.04.2019
 • ➤ Sport


  Răzvan Lucescu e campion în Grecia cu PAOK Salonic


  21.04.2019
 • ➤ Sport


  FED Cup. Irina Begu, învinsă de Pauline Parmentier / Franța - România 2-2/ Urmează meciul de dublu


  21.04.2019
 • ➤ Sport


  FED Cup. Simona Halep a învins-o pe Caroline Garcia / România - Franța 2-1


  21.04.2019
 • ➤ National


  Pro România începe negocierile pentru a schimba guvernul cu unul de uniune națională


  21.04.2019
 • ➤ National


  Moartea ziaristului de la Monitorul de Cluj, investigată de Poliție


  21.04.2019
 • ➤ Sport


  Lupii au cîștigat finala cu Galațiul


  Corona Brașov este campioana României la hochei pe gheață


  20.04.2019
 • ➤ Sport


  ACS SR Brașov, victorie mare cu Filiași| Horia Popa și Dragoș Popa, marcatori/ Cetate Râșnov și AFC Hărman, surprize neplăcute


  20.04.2019
 • ➤ Sport


  FED Cup. Simona Halep a trecut de Mladenovic/ România conduce Franța cu 1- 0


  20.04.2019
 • ➤ Sport


  Rezultatele etapei a 18-a


  Liga 4 Brașov. Cristianul a marcat 22 de goluri în meciul cu Voila! Liderul, pas greșit la Tărlungeni


  20.04.2019
 • ➤ Local


  Un asistent-șef de la Secția de la Vulcan a Spitalului de Psihiatrie și Neurologie, suspectat de fraudă cu banii pacienților


  19.04.2019
 • ➤ Local


  Doi zimbri de la Vama Buzăului vor fi puși în libertate în Rezervația Vânători-Neamț


  19.04.2019
 • ➤ National


  Consiliul Superior al Magistraturii a decis ca Bogdan Licu să preia interimar funcția de procuror general, după pensionarea lui Augustin Lazăr


  19.04.2019
 • ➤ Sport


  Arbitru lovit cu pumnul!


  Liga 4 Brașov. Mihai Ichimescu (ACS Prejmer), suspendat 15 etape de Comisia de Disciplină!


  19.04.2019
 • ➤ Local


  O învățătoare din Brașov, condamnată la 8 luni de închisoare sub supraveghere pentru purtare abuzivă . Le spunea elevilor „gunoaie” și „tâmpiți”


  19.04.2019
 • ➤ National


  CCR amână pentru 20 mai decizia care l-ar putea scăpa pe Dragnea de condamnare. În aceeași zi, e termen în procesul lui Dragnea


  19.04.2019
 • ➤ Cititori


  Din ce motive este obligatoriu să asigurăm angajaților echipamente de protecție?


  19.04.2019
 • ➤ Life


  Locuri de poveste


  Destinații de vacanță pentru fanii „Game of Thrones“


  19.04.2019
 • ➤ Life


  Obișnuințe ciudate


  Preferințele culinare ale Papilor


  19.04.2019
 • ➤ Life


  E bine să știi


  Gelatina regenerează tenul îmbătrânit


  19.04.2019
 • ➤ Life


  O balenă însărcinată a fost ucisă de plastic


  19.04.2019
 • ➤ Life


  A murit una dintre cele mai rare țestoase din lume


  19.04.2019
 • ➤ Life


  Experiment controversat al chinezilor


  Savanții au creat maimuțe cu „creier de om’’


  19.04.2019
 • ➤ Life


  Ariana Grande face publică imaginea creierului său „afectat“


  19.04.2019
 • ➤ Life


  Doar patru luni


  Naomi Campbell și Liam Payne s-au despărțit


  19.04.2019
 • ➤ Life


  Succes în minute


  Arya Stark, cel mai sângeros personaj din „Game Of Thrones“


  19.04.2019
 • ➤ Life


  Monica Bârlădeanu și Andrei Aradits se joacă de-a amanții


  19.04.2019
 • ➤ Life


  Își reface viața


  Cristina Spătar are un iubit


  19.04.2019
 • ➤ Prima pagina


  Zilele Brașovului au fost amânate


  19.04.2019
 • ➤ Eveniment


  Condiții mai bune pentru elevii olimpici


  1,3 milioane lei pentru Centrul Județean de Excelență în Educație


  19.04.2019
 • ➤ Economic


  Teodorovici anunță amnistie fiscală


  19.04.2019
 • ➤ Eveniment


  Sediu nou pentru Secția 3 Poliție Brașov


  19.04.2019
 • ➤ Eveniment


  Nu mai sunt piedici


  Start pentru Sala Polivalentă


  19.04.2019
 • ➤ Eveniment


  „Nu încuraja cerșetoria!“, campanie a Poliției Locale și RATBV


  19.04.2019
 • ➤ Eveniment


  Creșă sau grădiniță în Avantgarden


  19.04.2019
 • ➤ Religie


  Intrarea Domnului în Ierusalim


  Duminica Floriilor


  19.04.2019
 • ➤ Week-end


  Unde ieșim


  Invitații de weekend


  19.04.2019
 • ➤ Life


  A recunoscut


  Andra: „Da, m-am îngrășat câteva kilograme”


  19.04.2019
 • ➤ Life


  O româncă a creat veșmântul pe care îl va purta Papa Francisc la Șumuleu Ciuc


  19.04.2019
 • ➤ Life


  Angelina Jolie a renunțat, legal, la „Pitt“ din numele ei


  19.04.2019
 • ➤ Life


  Beyonce va lansa un nou album


  19.04.2019
 • ➤ Arta & Cultura & Media


  Brașoveni în lupta națională


  Pompiliu Dan - lupta tinereții și jertfa maturității (II)


  19.04.2019
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  19.04.2019
 • ➤ Sport


  O eliminare crudă pentru Guardiola


  19.04.2019
 • ➤ Sport


  Liga 4 Brașov


  ACS Prejmer, nemulțumiri la adresa AJF Brașov


  19.04.2019
 • ➤ Sport


  Cetate Râșnov vizează a cincea victorie consecutivă în C5


  19.04.2019
 • ➤ Sport


  Antrenorul Călin Moldovan debutează pe banca lui AFC Hărman la meciul cu CFR Cluj II


  19.04.2019
 • ➤ Sport


  Cere sprijin


  ACS SR Brașov. Florin Stîngă e îngrijorat de viitorul echipei


  19.04.2019
 • ➤ Life


  Românii au început să vândă ,,cenușă de la incendiul de la Notre-Dame“


  18.04.2019
 • ➤ National


  Estimări ale PE la europarlamentare în România: PNL - 9 mandate, PSD - 8, Alianța USR-PLUS - 6


  18.04.2019
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior

  Doctor natura


  Vișinele ajută în artrite

  Articolul următor


  Stetoscop

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 562.00 milisecunde, încărcat în milisecunde