13.6 C
Braşov
Acasă Blog

După Ministerul Afacerilor Interne, Universitatea Transilvania dorește să obțină Cetatea: Cetatea brașovenilor trebuie redată brașovenilor

0


Update:,,Guvernul va retrage de pe ordinea de zi a ședinței punctul legat de memorandumul privind încredințarea Cetățuii Brașov unuia dintre ministere și va exista o consultare atât cu Primăria Brașov cât și cu Consilul Județean pe acest subiect,, afirmația aparține președintelui Consiliului Județean Brașov Adrian Veștea și a fost făcută într-o conferință de presă

Primăria Brașov consideră că plasarea pe ordinea de zi a ședinței Guvernului a unui punct pentru a încredința cetatea către Ministerul de Interne sau Educației este absurdă și chiar ticăloasă. Ei susțin că Cetatea Brașovului aparține orașului Brașov și că este absurd ca Ministerul de Interne să aibă de-a face cu Cetatea Brașovului. Viceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu, îi îndeamnă pe brașoveni să semneze petiția inițiată de primarul Allen Coliban pentru protejarea Cetății bit.ly/cetateabrasovului.
Nu doar Ministerul Afacerilor Interne dorește să obțină Cetatea Brașovului și să o transforme într-un centru de pregătire. Există și alți doritori pentru monumentul din vârful dealului Blumăna, printre care și Universitatea Transilvania, prin vocea rectorului Abrudan, care dorește să folosească Cetatea pentru a amenaja spații didactice de care Universitatea are nevoie.
I-am reaminti domnului rector ușurința cu care a cedat spațiul fostei Facultați de Mecanică din vecinătatea Teatrului Dramatic, nu cu foarte mulți ani în urmă, din interese doar de domnia sa știute, deși probabil putea negocia o chirie rezonabilă cu foștii proprietari. Facultatea a fost silită să-și mute tot calabalâcul pe Colină, înghesuindu-se în condiții total improprii. Atunci lipsa spațiilor nu a contat.
Solicitarea Universității către Guvern este extrem de argumentată. Sunt invocate centrele culturale pe care le are Universitatea, disponibilitățile bănești ale instituției, ba chiar și modul în care și-a renovat clădirile de patrimoniu. Culmea este că în nota de fundamentare înaintată Ministerului Educației, aprobată de consiliul de administrație al Universității, se susține faptul că în acest mod ,,Universitatea poate reda orașului și turiștilor care îl vizitează un spațiu modern de dialog și inovare culturală, un spațiu prin care să se promoveze valorile locale și naționale, un spațiu pentru tineri și animat de creativitatea lor.”
Cum vor putea beneficia turiștii de acele spații, didactice domnul rector nu spune. Probabil participând la cursuri sau seminarii sau privind prin geamuri în timp ce se vor plimba prin curte când locația este deschisă.
Senatorul USR Irineu Darău a replicat dur că Bode nu poate fi lăsat să ia Cetatea și să o transforme într-un centru de pregătire pentru polițiști și că nu astfel se gestionează un monument istoric, iar rectorului Abrudan i-a transmis că ,,ar face bine să se ocupe de performanțele propriei Universități și să contribuie la ridicarea Brașovului la rangul de adevărat centru universitar, să nu mai facă scut în CNR pentru tot felul de interese nelegitime, să nu mai favorizeze plagiatele și plagiatorii, să nu mai susțină distrugerea CNATDCU sau mandatele nelimitate la rectori. Cetățuia nu are rolul de a „permite rezolvarea unor probleme stringente legate de spațiile Universității Transilvania.”
,,Cetatea Brașovului ar trebui să fie administrată de municipalitate, adică de comunitatea locală. Cetățuia este a brașovenilor. Un asemenea simbol local trebuie pus în valoare pentru a deveni mândria Brașovului: un obiectiv central pentru toți brașovenii și pentru toți oaspeții – atât turistic, cât și istoric și cultural. Orice altă destinație și orice altă utilizare a ei ar fi o nedreptate și o rușine. Nu ne putem permite un astfel de destin nedemn pentru un asemenea monument istoric”, a adăugat senatorul citat.

Nicolae Stoica, cel mai nou consilier local USR-PLUS în Brașov

0

Nicolae Stoica a fost validat în ultima ședința de plen a Consiliului Local Brașov. El este astfel cel mai nou consilier USR-PLUS, în locul lui Victor Ilie, care a fost ales parlamentar la alegerile din 2020.
În Consiliul Local, Victor Ilie era membru al Comisiilor de specialitate nr. 2 și 5 ale Consiliului Local al Municipiului Braşov, iar aceste locuri au devenit vacante, o dată cu plecarea sa. Consilierul Nicolae Stoica, acum din partea Alianței USR-PLUS, dar care a candidat pe listele PLUS, are 62 de ani, este inginer proiectant și antreprenor.

Cercetătorii israelieni au găsit tratament pentru cancerul pancreatic

0

Cercetătorii israelieni au găsit tratament pentru cancerul pancreatic, arată un nou studiu publicat în prestigiosul jurnal medical Nature.
Cercetătorii israelieni au găsit tratament pentru cancerul pancreatic, comparând 400 de creșteri tumorale pancreatice nemetastatice cu celulele de creștere metastatică și au descoperit că schimbările în procesarea moleculei de ARN în interiorul celulei, mai degrabă decât modificările genetice ale ADN-ului, au fost responsabile pentru creșterea metastatică. Creșterile metastatice sunt principala cauză de deces din cauza cancerului pancreatic, care are foarte puține căi de tratament și, prin urmare, este considerat cea mai letală formă de cancer, potrivit ynetnews.com.

Studiul a fost condus de doctorand Amina Jabara din echipa de cercetare a prof. Rotem Karni, expert în biologie moleculară a cancerului la Facultatea de Medicină a Universității Ebraice. Cercetătorii au descoperit că o proteină centrală care controlează procesarea ARN, numită RBFOX2, suferă degradare și dispare în celulele metastatice.
Dispariția RBFOX2 face ca sute de gene să producă ARN și proteine într-un mod diferit, contribuind la invazia celulelor.
Cercetătorii au arătat că reintroducerea RBFOX2 în celulele metastatice inhibă formarea metastazelor, în timp ce suprimarea acesteia stimulează formarea metastazelor de cancer pancreatic.
Dispariția RBFOX2
afectează în mod specific un grup de gene care controlează organizarea citoscheletului celular, ceea ce este important pentru mobilitatea și capacitatea invazivă a celulelor.

Cercetătorii au demonstrat că prin utilizarea unui medicament care inhibă activitatea acestui grup de gene, care este utilizat în prezent pentru a trata pacienții cu transplant de organe, formarea metastazelor de cancer pancreatic poate fi întârziată. În plus, intervenind genetic în procesarea ARN-ului în celulele țintă ale RBFOX2, cercetătorii au reușit să elimine capacitatea invazivă a celulelor canceroase. Când astfel de celule au fost luate din corpurile pacienților și transplantate în șoareci, nu au apărut metastaze.

Potrivit prof. Karni, „descoperirile studiului explică pentru prima dată baza moleculară (care nu este genetică) pentru transformarea celulelor canceroase în celule pancreatice invazive și propune două modalități de tratament: un medicament cunoscut care inhibă o cale afectată de RBFOX2 sau terapie pe bază de ARN care intervine în procesul ARN afectat de RBFOX2 pentru a trata cancerul pancreatic invaziv.”

Cercetarea a fost realizată în colaborare cu cercetători și medici de la Centrul Medical Sheba și Universitatea Bar-Ilan din Israel, Universitatea Cornell din SUA, Universitatea Toronto din Canada și laboratorul de cercetare Cold Spring Harbor Labs.

Un asteroid masiv va trece pe lângă Pământ în weekend.Asteroidul va fi vizibil și prin binocluri

0

Un asteroid suficient de mare pentru a distruge un oraș va trece între orbitele Pământului și Lunii în acest weekend. Din fericire pentru noi, le va rata pe amândouă, scrie BBC. Obiectul, denumit 2023 DZ2, a fost descoperit în urmă cu o lună.
Sâmbătă, acesta va trece la 515.000 km de Lună, înainte de a trece pe lângă Pământ câteva ore mai târziu.
Este rar ca un asteroid atât de mare – cu un diametru estimat între 40 și 90 de metri – să se apropie atât de mult de planetă.Potrivit Nasa, este o oportunitate importantă pentru astronomi de a-și spori cunoștințele despre asteroizi, în cazul în care ar fi descoperit un obiect periculos cu potențial de a lovi Pământul. „Nu există nicio șansă ca acest „ucigaș de orașe” să lovească Pământul, dar apropierea sa apropiată oferă o mare oportunitate pentru observații”, a declarat șeful departamentului de apărare planetară al Agenției Spațiale Europene, Richard Moissl.
Întrucât trece la doar 68.000 km distanță, asteroidul va fi vizibil prin binocluri și telescoape mici din întreaga lume. O transmisiune în direct pe internet a apropierii sale va fi asigurată de The Virtual Telescope Project.
Obiectul s-ar putea întoarce spre orbita Pământului în 2026, dar oamenii de știință au exclus ca fiind o amenințare pentru planetă și cu această ocazie.

Cardurile pentru alimente vor fi încărcate înainte de Paște

0

Beneficiarii voucherelor pentru alimente vor primi cea de-a doua tranșă de bani din acest an mai repede, înainte de Paşte. 2,4 milioane de români beneficiază de astfel de carduri, care sunt încărcate o dată la două luni cu 250 de lei, informează Digi24.

Categoriile de persoane care primesc voucherele sociale:

-pensionarii din sistemul public de pensii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
-persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
-familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
-familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
-familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
-persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Liga 3, etapa 18| Sepsi OSK 2, egal cu Odorheiu Secuiesc în primul meci al rundei. Ambele echipe vor juca în play-out

0

În primul meci al etapei a 18-a din C5, ultima a sezonului regular, Sepsi OSK II și AFC Odorheiu Secuiesc au terminat la egalitate, scor 1-1. Ambele echipe vor juca în play-out. Celelalte meciuri ale etapei a 18-a din C5 se vor disputa sâmbătă de la ora 15.00.

Liga a 3-a, etapa 18, Seria a 5-a

Vineri:
Sepsi OSK- AFC Odorheiu Secuiesc 1-1
Sâmbătă, ora 15.00:
Olimpic Zărnești – CS Blejoi, ACS Kids Tâmpa- Cetate Râșnov, CSO Plopeni- SR Brașov, KSE Tg. Secuiesc – CS Păulești.
Clasament: 1. CS Blejoi 41p, 2. CSO Plopeni 31p, 3. SR Brașov 29 p, 4. Cetate Râșnov 27p, 5. AFC Odorheiu Secuiesc 25p, 6. CS Păulești 21p, 7. Sepsi OSK II 19p, 8.Kids Tâmpa 18p, 9.KSE Tg. Secuiesc 16p, 10. Olimpic Zărnești 15p

„Construim împreună Brașovul”: 12 proiecte depuse în cadrul programului de bugetare participativă. Brașovenii pot vota până în 9 aprilie

0

l Brașovenii pot vota, până în 9 aprilie, proiectele pe care vor ca Primăria să le implementeze

Primăria Brașov a lansat vineri etapa de vot pentru alegerea proiectelor pe care municipalitatea trebuie să le includă în planul de investiții sau de lucrări din acest an, în cadrul programului de bugetare participativă. Pe platforma dedicată acestui program, https://bugetareparticipativa.primariabrasovenilor.ro/, brașovenii pot alege dintre cele 12 proiecte eligibile pe cele pe care le consideră prioritare pentru dezvoltarea orașului. Ei vor putea vota câte un proiect pentru fiecare domeniu în parte. Lista celor care vor fi implementate se va stabili în funcție de numărul de voturi. Primul proiect din fiecare domeniu (în funcție de numărul de voturi) va fi selectat automat, restul urmând să fie ierarhizate în funcție de numărul de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte, în limita bugetului rămas disponibil.

,,Bugetarea participativă este despre cum construim împreună Brașovul, despre cum ne dorim să arate orașul nostru mâine. Este important atât să propuneți proiectele de dezvoltare ale orașului, dar la fel de important este să le și alegeți pe cele pe care le vreți implementate de către Primărie. De astăzi și până în 9 aprilie, puteți vota cel mai bun proiect din fiecare categorie: «Orașul mobil», «Orașul verde», «Orașul relaxat», «Orașul comunităților». Vă așteptăm, inclusiv pe cei mai tineri dintre voi, deoarece, pentru prima dată în programul de bugetare participativă, puteți vota dacă aveți peste 14 ani. Ne dorim să fiți parte din dezvoltarea orașului și să votați, pentru că aceste proiecte aduc valoare în comunitatea noastră și răspund unor nevoi identificate chiar de cetățeni”, a precizat primarul Allen Coliban.

În perioada 24 martie – 9 aprilie, brașovenii vor putea vota proiectele pe care consideră că municipalitatea trebuie să le includă în planul de investiții sau în lucrările de modernizare, începând cu 2023. Votul se va exprima pentru fiecare categorie/domeniu în parte.

Pot vota în cadrul procesului de bugetare participativă doar brașovenii, inclusiv cei cu reședința temporară în orașul nostru, care au minim 14 ani. Pentru a putea vota trebuie să vă creați un cont pe platforma online dedicată procesului de bugetare participativă primariabrasovenilor.ro. Cei care au participat la ediția anterioară a programului se vor putea conecta cu același cont de la ediția trecută.

Programul de bugetare participativă nu este un program de acordare a unor finanțări nerambursabile, cum este cazul proiectelor culturale sau sportive, ci este un program prin care municipalitatea implementează propunerile făcute și votate de cetățeni.

Proiectele eligibile pe care brașovenii le pot vota sunt următoarele:

A. Orașul mobil, cu o valoare alocată de 500.000 de lei, care vizează mobilitatea, accesibilitatea și siguranța circulației pietonale:

„Strada liberă“ din cartierul Bartolomeu:
Proiectul constă în implementarea unui eveniment lunar numit „Strada liberă“ în cartierul Bartolomeu (propunere str. Bobului), care va consta în blocarea unei străzi pentru traficul rutier, pentru a deveni pietonală pentru o zi, și organizarea de diverse jocuri pentru copii și activități pentru adulți și pensionari.

Reducerea vitezei de circulație a mașinilor
Pentru a reduce riscurile de accidente în tot orașul, este necesară reducerea vitezei de circulație, mai ales pe arterele principale (de exemplu Calea București), unde foarte mulți șoferi circulă cu viteză foarte mare și pun în primejdie siguranța pietonilor, dar și a celorlalți participanți la trafic. Este propus un buget pentru achiziția de radare, inclusiv cu afișaj viteză, și camere video de detecție numere înmatriculare pe 10 străzi.

B. Orașul verde, cu o valoare alocată de 500.000 de lei, pentru amenajare de spații verzi, transformarea celor existente sau identificarea altora ce pot fi amenajate, dar și pentru noi locuri de joacă sau spații cu componentă multifuncțională și pentru toate vârstele: spațiu verde, de recreere și de joacă:

1. Amenajare perdea verde pe str. 13 Decembrie

Amenajarea pe această stradă a unei perdele din brazi tuia, pe partea dreaptă, în dreptul blocurilor de la stradă, începând din dreptul Isaran până la Qualis Residence. În acest fel s-ar reduce poluarea aerului cauzată de traficul rutier și se va crea o amortizare a poluării fonice.

2. Parcul Bronzului – Spațiu verde durabil pentru comunitate

Crearea unui parc verde modern și durabil, într-o zonă dens urbanizată, prin revitalizarea unui spațiu verde situat între blocurile de pe str. Bronzului nr. 7-9 și Argintului nr. 4. Proiectul presupune: plantarea de arbori, vegetație și flori; montarea de stâlpi cu panouri solare încorporate pentru iluminarea parcului; implementarea unui sistem de supraveghere video; instalarea de coșuri de gunoi inteligente „Big Belly“; alei pentru pietoni.

3. Intersecția verde

Proiectul constă în amenajarea de spații verzi în jurul intersecțiilor foarte aglomerate, cu trafic intens, prin plantarea acelor soiuri de arbuști și arbori care reușesc să absoarbă cât mai bine emisiile cauzate de circulația rutieră.

C. Orașul relaxat – valoarea alocată este, de asemenea, de 500.000 de lei, pentru amenajarea de spații publice/spații comune. De exemplu: zone pietonale, piațete, mobilier stradal, iluminat public etc:

1. Fântână arteziană în cartierul Bartolomeu

Proiectul constă în realizarea în cartierul Bartolomeu a unei fântâni arteziene muzicale încastrate în paviment. Realizarea acesteia se poate face în spațiul de agrement deja existent, de pe strada Gospodarilor. Ar fi utilă montarea de bănci în jurul fântânii, astfel încât cetățenii să se poate relaxa în acea zonă.

2. Portal spre altă lume

Portalurile sunt sculpturi de artă tehnologică. Se conectează la o rețea de sculpturi identice de pe toată planeta. Fiecare portal este situat în spațiul public, oferind un flux live în timp real, nefiltrat 24/7, care se rotește frecvent între diferite locații ale portalului din lume. Portalurile sunt o invitație de a întâlni semeni din afara granițelor și prejudecăților și de a experimenta casa noastră – planeta Pământ.

3. Un instrument muzical în fiecare școală

Pentru a putea dezvolta o viitoare generație a comunității noastre mai bună, mai socială și mai legată, avem nevoie pe lângă dascăli și de instrumente specifice pentru dezvoltarea lor echilibrată. Propunerea este de achiziții de instrumente muzicale, în acord cu cerințele și pregătirea profesorilor de muzică din fiecare școală, pentru toate unitățile de învățământ, astfel încât educația muzicală să se facă într-un mod activ și plăcut.

4. Bănci inteligente

Proiectul constă în amplasarea, în zonele centrale ale municipiului Brașov, a unor bănci inteligente. Acestea vor putea fi utilizate de cetățenii Brașovului, dar și de turiștii aflați în vizită. Vor fi dotate cu porturi de încărcare USB, panouri fotovoltaice, senzori de mediu, vor dispune de sistem de ventilație și vor oferi servicii Wi-Fi. Zonele propuse: Piața Sfatului, Aleea de sub Tâmpa, str. Republicii.

5. Loc de joacă pentru câini în parcul Tractorul

Amenajarea unui loc de joaca pentru câini, amenajat cum sunt cele din vestul Europei. Un astfel de loc este mai mult decât un spațiu unde câinii se joacă, este un loc în care brașovenii, și câinii acestora, socializează. Locația este în Parcul Sportiv din cartierul Tractorul.

D. Orașul comunităților, cu aceeași sumă alocată, de 500.000 de lei, pentru:

– infrastructură culturală și activități artistice. Exemple: scene de cartier, artă murală

– infrastructură educațională. Exemple: îmbunătățirea spațiilor colective ale școlilor și activarea lor multifuncțională (creativă, socială, educativă), propunerea de centre comunitare de cartier pentru toate generațiile.

– infrastructură sportivă. Exemple: propunerea de noi spații dedicate sportului, încurajarea sporturilor alternative: skatepark, workout, și a spațiilor multifuncționale și intergeneraționale.

1. Centru interactiv de artă și știință pentru copii

Proiectul propune înființarea unui centru interactiv de artă și știință într-unul dintre spațiile existente la Banca de cultură Apollonia. Proiectul pornește de la ideea că un copil care înțelege principiile de bază ale științei sau artei, precum și noile tehnologii, le va folosi în mod creativ indiferent de domeniul în care va ajunge să profeseze: medicină, arhitectură, artă, inginerie etc. Sub îndrumarea unor adulți competenți, copiii pot învăța jucându-se, pot învăța să lucreze într-un grup, să colaboreze, să se documenteze singuri etc., deprinderi pe care le vor avea pe tot parcursul vieții.

2. Festival cultural – cartierul Bartolomeu

Proiectul constă în organizarea unui festival cultural în cartierul Bartolomeu, cu caracter lunar. Locul de desfășurare al festivalului este propus în parcul de pe strada Agricultorilor. La acest festival se pot desfășura concerte cu diverse stiluri de muzică, dansuri, jocuri, evenimente gastronomice, concursuri etc. Este necesară amenajarea unei scene pentru spectacole, amplasarea unor mese, scaune etc.

LNBF. Olimpia CSU Brașov, meci de totul sau nimic în Giulești. Dan Calancea nu cedează: „Mergem deciși să câștigăm. Totul este posibil “

0

Olimpia CSU Brașov a pierdut primul meci din sfertul cu Rapid din Liga Națională de baschet feminin, scor 61-68, astfel că giuleștencele sunt favorite la accederea în semifinale. Duminică, de la ora 19.30, în Sala Rapid, este programat meciul doi al sfertului dintre Olimpia și Rapid, iar antrenorul Dan Calancea nu dezarmează. „Scorul e 0-1, după ce Rapidul a câștigat la Brașov primul meci. Și acum, la rece, pot spune că nu Rapidul a câștigat, ci noi am pierdut, un joc în care șansa nu a fost de partea noastră. Este 0-1, dar mergem deciși să câștigăm meciul doi pentru a trimite seria din acest sfert în decisiv. În campionat am câștigat la București contra Rapidului, astfel că totul este posibil“, a spus antrenorul Olimpiei, Dan Calancea.

Un bărbat din Mândra, reținut de polițiști pentru că a furat cablu electric și pentru că nu a respectat regimul armelor și al munițiilor

0

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Voila au reușit identificarea și prinderea unei persoane bănuită că ar fi autoarea unei infrațiuni de furt de cablu electric din cupru. În data de 22 noiembrie 2022, polițiștii au fost sesizați de către administratorul unei societăți despre faptul că, în perioada 17-22 noiembrie 2022, persoane necunoscute au sustras aproximativ 100 m cablu electric din cupru din punctul de lucru al societății, aflat pe raza comunei Mândra.
Astfel, în urma activităților operative și a perchezițiilor efectuate în data de 23 martie 2023, s-a reușit identificarea persoanei bănuite de comiterea furtului, un tânăr de 27 ani, din satul Mândra, județul Brașov. Mai mult, la stâna acestuia au fost găsite doua plase monofilament și 33 cartușe cu alice, ce reprezintă muniție destinată armelor de foc de vânătoare, fapt pentru care cercetările au fost extinse cu privire la legalitatea deținerii acestora. Polițiștii au dispus reținerea bărbatului pentru o perioadă de 24 de ore și introducerea în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov. Cercetările sunt continuate de către poliţişti în cadrul dosarului penal constituit, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”furt calificat, nerespectarea regimului armelor si al munițiilor, deținerea uneltelor de plasa de tip monofilament’’, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, urmând a se propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Brașov: Arestat pentru mai multe infracțiuni după ce a intrat în casa unui locatar și a spus că este angajatul unei societăți de distribuție gaze naturale

0

În data de 27 februarie 2023, polițiștii au fost sesizați de către o persoană cu privire la faptul că, în data de 22 februarie 2023, în jurul orei 10.00, a fost indusă în eroare de către un bărbat care, sub pretextul că era angajat al societății de distribuție gaze naturale, a efectuat un control al instalației de încălzire în locuință și i-a aplicat o amendă în valoare de 500 lei, ocazie cu care a emis o chitanță cu ștampilă și scris indescifrabil.
În urma anchetei desfășurate, polițiștii au reușit identificarea persoanei bănuite de săvârșirea faptelor, respectiv un bărbat, în vârstă de 64 ani, care ar fi pătruns în locuința persoanei vătămate fără acordul acesteia și ar fi refuzat să părăsească locuința la solicitarea locatarului, faptă prin care i-a creat acestuia o stare de temere și l-a determinat astfel să plătească suma de bani solicitată.
În baza probatoriorului administrat, polițiștii au dispus reținerea bărbatului pentru o perioadă de 24 ore și introducerea în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov. Ulterior, acesta a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov, care a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.
Polițiștii Secției 2 Poliție Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, cu persoana cercetată în stare de arest, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: „înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și violare de domiciliu”. Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

(P) Cum se sudează corect și care sunt echipamentele de care un meseriaș are nevoie pentru o sudură perfectă

0
Sursa Foto: Unsplash.com

Să știi să sudezi corect este esențial în orice meserie care implică structuri din țevi sau părți metalice. Cu ajutorul sudurii, poți crea structuri complexe care pot suporta greutăți mari, fiind rezistente și durabile. Însă, pentru a obține aceste structuri solide, este necesar să utilizezi echipamentele corespunzătoare și să respecți anumite tehnici.

Echipamentele de care ai nevoie pentru a realiza sudura perfectă sunt:

Dacă vrei să devii un meseriaș priceput în sudare, trebuie să înveți cum să efectuezi corect sudura și să folosești echipamentele adecvate. O sudură realizată corect poate fi vitală pentru fiecare construcție, indiferent dacă este vorba despre elementele structurale ale unei clădiri, țevi din oțel de la Tevi-laminate.ro sau alte elemente care trebuie să fie puternice și solide pentru a susține greutatea și a rezista la condițiile de mediu.

1. Surse de energie – cele mai comune surse de energie pentru sudura metalică sunt electricitatea și gazul. Pentru a alege cea mai potrivită sursă de energie pentru proiectul tău, trebuie să ții cont de tipul de material pe care îl vei suda.

2. Electrodul de sudare – acesta reprezintă sursa de metal de adăugat în timpul sudurii. Trebuie să alegi mărimea potrivită a electrodului în funcție de grosimea pieselor de sudat.

3. Cleștii pentru electrod – aceștia sunt specifici surselor de energie cu electricitate și te ajută să poziționezi electrodul în timpul sudurii.

4. Aparatul de sudură – acesta efectuează sudura propriu-zisă. Există diferite tipuri de aparate de sudură, dar cele mai întâlnite sunt cele cu arc electric și cele cu gaz.

5. Mănuși de sudură – mănușile te protejează de căldură, scântei și arsuri.

6. Măști de sudură – trebuie să protejezi ochii și fața de lumina puternică și să îți asiguri vizibilitatea în timpul sudurii.

Pentru a suda corect, trebuie să urmezi anumite tehnici și să ai în vedere câteva aspecte esențiale:

1. Pregătirea suprafețelor – este important să ai o suprafață curată, fără rugină sau murdărie, pentru a obține o sudură de calitate.

2. Poziționarea pieselor de sudat – poziționarea corespunzătoare a pieselor este cheia unei suduri solide. Asigură-te că piesele sunt perfect aliniate și stabilizate în timpul sudurii.

3. Ajustarea echipamentului de sudură – echipamentul trebuie să fie reglat corespunzător pentru a se asigura o sursă de energie adecvată, o dimensiune corectă a electrodului și o viteză optimă de sudare.

4. Fluxul de lucru – începe sudura din partea de jos a piesei și mergi încet în sus. Asigură-te că electrodul este mereu în contact cu piesa și că lucrezi cu un arc constant.

5. Îngrijirea echipamentului de sudură – păstrează echipamentul curat și bine întreținut pentru a asigura o performanță optimă în timpul sudurii.

În concluzie, sudează corect și cu încredere urmând sfaturile prezentate mai sus. Folosește echipamentele potrivite și respectă tehnicile adecvate pentru a obține o sudură de calitate, solidă și durabilă. Dacă vei avea în vedere aceste aspecte, vei fi capabil să realizezi structuri complexe din țevi și conducte, care să reziste în timp și să îți poată aduce satisfacție și succes în cariera ta.

Angajatori în construcții, amendați anul trecut cu 114.500 lei de inspectorii de muncă

0

Campania națională de verificare a modului de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcțiilor se desfăşoară în perioada 13.02.2023 – 06.12.2023 și are ca obiective specifice verificarea modului de implementare a măsurilor necesare pentru asigurarea securității și a sănătății lucrătorilor, la angajatorii cu activitate în domeniul construcţiilor și anume:
– organizarea activităţilor de securitate şi sănătate în muncă pe șantierele temporare sau mobile;
– instruirea lucrătorilor;
– lucrul la înălţime și acordarea echipamentului individual de protecție corespunzător sarcinii de muncă;
– utilizarea instalațiilor de ridicat și protecţia împotriva electrocutării pe șantierele temporare sau mobile;
– cerinţelor minime de securitate şi sănătate la lucrările de săpături.

Prima etapă desfășurată în perioada februarie – martie 2023 a vizat mediatizarea, informarea, conștientizarea privind modul de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă în domeniul construcțiilor, precum și organizarea de dezbateri cu principalii dezvoltatori din județ ce desfășoară această activitate.

La nivelul județului Brașov, această etapă s-a concretizat prin organizarea a două întâlniri la sediul instituției, iar cea din urmă și-a propus ca subiecte de discuție:
• analiza privind cele mai frecvente deficiențe constatate cu ocazia controalelor și/sau cercetării accidentelor din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă;
• prezentarea unui raport care să conțină rezultatele controalelor efectuate în acest domeniu pentru anul 2022.

Astfel, din cei 87 de angajatori verificați pe parcursul anului 2022, inspectorii de muncă au constatat un număr de 113 deficiențe, si au aplicat amenzi în valoare de 114.500 lei și 76 de avertismente.

Începând cu data de 1.04.2023 și până în luna noiembrie inclusiv, inspectorii de muncă brașoveni vor desfășura activități efective de verificare în teren privind modul în care se respectă reglementările legale în domeniul Securității și Sănătății în Muncă de către angajatoriii care realizează activități în construcții, inclusiv modul în care au fost realizate măsurile dispuse în urma controalelor efectuate în acest domeniu.

SDA Servicii de Depozitare și Arhivare oferă soluții complete și de înaltă calitate pentru depozitarea și consultarea documentelor arhivate, cu respectarea normelor în vigoare și a condițiilor de siguranță impuse prin LEGEA ARHIVELOR NAȚIONALE NR. 16/1996.

Arhivare și depozitare documente în maximă siguranță

Firma dispune de două depozite proprii, situate în București și Brașov, echipate cu spații de arhivare documente și depozitare conform standardelor internaționale. În plus, SDA Servicii de Depozitare și Arhivare oferă servicii complete de arhivare, inclusiv depozitarea documentelor, prelucrarea arhivistică, scanarea documentelor, transportul și distrugerea securizată a acestora.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare pune la dispoziția clienților săi spații de depozitare dotate cu sisteme automate de supraveghere video, alarmare și stingere a incendiilor, controlul umidității și microclimatului, pază umană asigurată de echipe specializate 24/24h. De asemenea, soluția software complexă și echipamentele IT de ultimă generație monitorizează în permanență parametrii mediului de depozitare și asigură trasabilitatea, securitatea și integritatea documentelor.

Consultarea rapidă a documentelor arhivate

Documentele pot fi consultate fie în mod electronic – acestea fiind trimise prin e-mail- fie în format fizic la sediul SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare, fie la sediul clientului. În acest ultim caz, documentele sunt expediate pentru consultare prin servicii de curierat sau transport prin flotă proprie cu vehicule specializate și monitorizate prin GPS. În plus, compania oferă sali individuale de consultare documente echipate cu tehnologie de ultimă generație pentru copierea și scanarea documentelor.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare are în vedere dezvoltarea continuă și inovația tehnologică pentru a asigura un parteneriat de durată cu clienții săi. Firma are certificat Sistemului de Management al Securității Informației conform standardului internațional SR ISO/IEC 27.001: 2018, fiind de asemenea certificată conform standardelor ISO 9001:2015 – Sistemul de Management al Calității, ISO 14.001: 2016 – Sistemul de Management de Mediu și ISO 45.001:2018 – Sistemul de Management al Sănătății și Securității Ocupaționale.

Prin certificarea conform standardelor ISO mentionate mai sus, SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare demonstrează preocuparea pentru dezvoltare și inovație tehnologică continuă, precum și angajamentul pentru calitate, mediu, sănătate și securitate ocupatională.

SDA – SERVICII DE DEPOZITARE ȘI ARHIVARE se remarcă prin soluții complete, securizate și accesibile pentru depozitarea și consultarea documentelor arhivate, fiind un partener de încredere pentru orice business care își dorește să aibă acces rapid și sigur la informațiile sale.

De ce sa apelezi la un detectiv particular Iasi ? Pentru ca viata este scurta si nu merita sa te framanti, sa iti faci zile amare si sa nu ajungi la niciun rezultat. Pentru ca un detectiv particular Iasi are experienta, metodologia si gadgeturile necesare pentru a descoperi raspunsurile la intrebarile tale si, uneori, chiar si solutiile.

Esti persoana fizica si o problema cu una sau mai multe necunoscute nu te lasa sa dormi? Apeleaza la un detectiv particular Iasi! Esti o companie si crezi ca cineva iti spioneaza afacerea sau ai o oferta care te intriga? Apeleaza la un detectiv privat Iasi! Esti avocat si clientul tau are nevoie de dovezi? Apeleaza la un detectiv Iasi! Stii zicala “a nu vedea padurea de copaci”? Uneori avem nevoie de o viziune noua, din exterior.

In plus, cautand adevarul de unul singur, mai ales in cazurile personale, esti subiectiv. Un detectiv privat este obiectiv, el nu este afectat emotional de cazul pe care il preia. Ramane mereu focusat pe obiectivul anchetei si pe rezultate.

Salvezi timp si resurse cu un detectiv particular Iasi

Munca de detectiv particular Iasi implica mai mult decat urmarirea suspectilor, implica tactici moderne si o inalta pregatire, inclusiv in investigatie digitala. Astazi, o parte din infractiuni sau actiuni care iti pot aduce prejudicii sunt operate din spatele unui telefon, a unei tablete sau a unui computer. Tocmai de aceea, cu experienta si profesionalismul dobandite in ani de studii si practica, detectivii particulari descopera rapid ADEVARUL.

In plus, tu ramai anonim. Detectivul, care poate fi un barbat sau o femeie, in fuctie de natura cazului, este bine pregatit si va obtine informatii fara ca cei vizati sa banuiasca vreo clipa ceva. Tocmai de aceea este important sa iti alegi un detectiv particular Iasi cu experienta si o conduita profesionala fara cusur.

Care este cea mai buna agentie de detectivi particulari din Iasi?

Raspunsul este simplu. Este aceea care iti rezolva cazul repede si cu tarife onorabile. Indiferent de natura spetei, experienta, reputatia si integritatea sunt cele ma bune unitati de masura.

Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin sunt suplimente alimentare cu rezultate confirmate de clienti.

1. Toate cele de mai sus sunt suplimente alimentare, remedii 100% naturale care au rezultate bune in tratarea diverselor afectiuni cu care cei mai multi dintre noi ne luptam zi de zi.
2. Toate informatiile de care aveti nevoie legate de aceste medicamente organice sunt descrise cu lux de amanunte (prospect, pret, recenzii, formule active) si obiectivitate pe Evonet, un motor de cautare pentru suplimente alimentare, medicamente naturiste si remedii sigure si testate.
3. Sunt suplimente alimentare care pot fi achizitionate din Romania, direct de la distribuitorii autorizati.

Suplimentele alimentare sunt o solutie de intretinere sau tratament usor de administrat si fara efecte negative, fara compusi periculosi, blande, cu efect rapid si de lunga durata. Stresul, anxietatea, lipsa timpului liber, grijile de zi cu zi, lipsa activitatilor sportive, alimentele de proasta calitate sau mult prea procesate s.a.m.d. ne degradeaza fizic si psihic.

Cu vitaminele si mineralele ne-am obisnuit deja, dar se pare ca nu este suficient. Este nevoie de o sustinere mai mare a organismului si asta cu tinte exacte. Tocmai de aceea au aparut suplimente alimentare dedicate unor disfunctionalitati sau unor probleme care pot fi tinute sub control sau pot fi corectate, chiar vindecate.

Evonet aduna in acelasi loc toate informatiile care pot fi de folos pacientilor, celor care cauta solutii alternative la o problema de sanatate, medicilor din diverse ramuri deschisi catre medicamente 100% naturale si tuturor celor care vor sa fie informati.

Va propun o scurta trecere in revista a celor mai apreciate suplimente alimentare, atat din punct de vedere al recenziilor adunate de la pacienti si specialisti cat si din punct de vedere al comenzilor inregistrate de distribuitorii autorizati de producatori.

Keto Diet, capsule pentru slabit

Dieta Keto, datorita eficientei si a unui regim usor de urmat si-a gasit repede adepti. Rezultatele obtinute i-au mobilizat pe cercetatori care au dezvoltat Keto Diet capsule, un supliment alimentar natural care sa ii ajute sa slabeasca pe cei supraponderali sau pe cei care doresc sa renunte la cateva kilograme fara efort.

Conform datelor adunate de Evonet, poti slabi de la cateva kilograme pana la 14-20 de kilograme pe luna. La prima vedere pare foarte mult, utilizatorii povestind de topirea grasimilor rapida dupa ce starea de cetoza se instaleaza in organism.
Obezitatea este un factor de risc din multe puncte de vedere, motiv pentru care orice ajutor este bine-venit.

Detonic, medicament pudra pentru hipertensiune

Foarte multi oameni sunt hipertensivi si asta se datoreaza mediului in care traim si stresului la care suntem supusi zi de zi. Tocmai de aceea, in UK s-au facut studii si s-a recomandat consumul de Detonic persoanelor cu predispozitie la AVC.

Imbunatatirea functiilor cardiace intr-un mod natural este un pas mare atat pentru cercetatori cat si pentru pacietii care pot recurge la acest medicament sub forma de pudra care reduce natural hipertensiunea.

Inca o problema in care pudra naturala Detonic ajuta, este combaterea aparitiei aterosclerozei, medicamentul fiind un aliat de nadejde in curatarea vaselor de sange si oxigenarea excelenta a creierului.

Era si timpul ca cercetarile in domeniu sa scoata la lumina un medicament natural de intretinere a inimii si functiilor ei.

Alkozeron, tratament alcoolism

Vedem foarte des reclame la suplimente alimentare pentru ficat in care este atins si consumul de alcool. Sa recunoastem ca situtia este mai grava decat dramatizarea din reclamele TV si ca era nevoie de un medicament care sa lupte impotriva dependentei e alcool.

Consumul de alcool este o problema atat pentru persoana dependenta cat si pentru cei din jur, mai ales pentru familia consumatorului. Cele mai multe acte de violenta se desfasoara pe sub efectul consumului de alcool, violenta domestica fiind inca o problema care trebuie privita cu maxima seriozitate.

Dependenta este o boala si trebuie tratata ca atare, acesta este motivul pentru care cercetatorii au lucrat ani de zile la o formula terapeutica naturala care sa inhibe pofta de alcool si il ajute ce cel dependent sa scape de acest viciu. Evonet a strans toate datele si recenziile pentru ava informa corect despre Akkozon, medicament care ajuta la tratarea alcoolismului.

Insumed, reduce zaharul din sange

Conform ultimelor statistici Diabetul a devenit o problema de sanatate atat in cazul celor trecuti de prima tinerete cat si in cazul celor mai tineri, chiar si in randul copiilor. Consumul de alimente dulci, sucuri si junk food are si un revers al medaliei, si anume, Diabetul.

Insumed capsule pentru diabet este o solutie naturala si eficienta pentru reducerea nivelului glicemic si pentru normalizarea acestuia. Diabetul poate avea consecinte grave, schimbarea stilului de viata fiind prima masura care este recomandata pacientului suferind sau celui cu glicemia ridicata aproape de valorile acestei afectiuni.

Curele cu Insumed pastile, conform recenziilor adunate de la pacienti, medici in nutritie, diabet si endocrinologie au ajutat multi pacienti cu mentinerea sub control a glicemiei. Insumed poate fi consumat si preventiv de persoanele care au in familie cazuri de diabet, Evonet fiind locul de unde va puteti informa corect.

Clean Vision, medicament pentru vedere

Vederea este inca o functie a organismului nostru greu incercata. Petrecem din ce in ce ai mult timp cu ochii in ecranul telefonului, in monitoare sau privind la TV. Ochii nostri au nevoie de pauze, au nevoie de odihna si somn, altfel veti ajunge sa purtati ochelari.

Medicamentele pe baza de luteina ajuta, iar daca vorbim de suplimente alimentare naturale, cu compusi organici, este si mai bine. Clean Vision capsule pentru ochi actioneaza asupra prediunii aflate la nivelul globilor oculari si sustine vederea de la interior catre exterior.

Imbunatatirea vederii intr-un mod natural si neinvaziv nu poate fi decat o veste buna pentru pacientii cu plobleme de vedere.

Urotrin tablete naturale pentru prostata

Tabletele pentru prostata nu sunt o moda, sunt necesare pentru ca functiile acesteia sa fie complete pentru ca altfel, aceasta problema de ordin medical isi intinde plasa catre partea psihologica si produce dezechilibre pe mai multe planuri. Urotrin tablete pentru prostata este un medicament natural pentru barbati si problemele lor specifice.

Vedem des la TV reclame la tot felul de remedii pentru prostata. Pentru barbati, functionarea prostatei la un nivel optim este direct propotionala cu o viata sexuala normala. Problemele legate de prostata pot duce la erectii slabe, la ejaculari premature si chiar la infertilitate si impotenta.

Urotrin pentru prostatita este destinat barbatilor atat pentru vindecarea inflamatiilor la nivelul aparatului uro-genital cat si pentru imbunatatirea performantelor in viata intima. Pentru orice problema exista o solutie.

Concluzie

Legatura dintre Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin o reprezinta Evonet, site-ul in care se regasesc toate informatiile despre aceste suplimente alimentare. Prospect, pret, recenzii, pareri de pe forumuri, indicatii si contraindicatii, toate pot fi gasite intr-o sursa de incredere: www.evonet.ro.

Noi, brașovenii, suntem obișnuiți cu turiștii, îi vedem la fiecare pas făcut în centru, îi recunoaștem după interesul cu care privesc în jur și după obiectivele aparatelor foto. Orașul abundă de unități de cazare cu 3 și 4 stele, dar mulți turiști preferă cazarea în regim hotelier Brașov.

Citisem într-un articol despre cât de profitabilă este închirierea artamentelor în regim hotelier. Oare chir așa să fie? Oare totul se reduce la profit? Cum rămâne cu toate investiția făcută de proprietar? Cum rămâne cu confortul care de multe ori este peste cel oferit de hoteluri cu multe stele? Cele mai multe apartamente sau garsoniere care sunt oferite spre închiriere în regim hotelier sunt amenajate modern și oferă condiții de lux.

Eu am un apartament mic, motiv pentru care, atunci când îmi vin prietenii din Sibiu sau Timișoara în vizită, caut rapid cazare în regim hotelier care, dacă mă mulțumește pe mine, îi va mulțumi și pe ei. În astfel de momente am descoperit apartamentele Promenada Studios, mai exact studiouri în regim hotelier Brașov.

Lux și bun gust

Eu le-am văzut pozele pe site, dar cum am o coastă împrumutată tocmai de la Toma Necredinciosu’, m-am dus să mă conving. Apartamentele se află într-un bloc nou, aproape de Coresi, lucru care m-a bucurat enorm. E liniște și ai un sentiment de intimitate, apropierea de mall fiind ca bomboana pe colivă.

Fiind un bloc nou, te simți binevenit de la intrare, din casa scării. Intrarea în apartament se face cu cartelă, nu cu cheie. Încă de la primii pași, apartamentul te încânta prin design și calitatea obiectelor folosite. Nici nu știi unde să te uiți prima dată.
Aici sigur este mâna unui designer de interior, îmi dau seama după culori, după obiectele de mobilier, după nuanța lemnlui sau textura tapetului.

Electocasnice hi-tech în bucătărie

Nu cred că se vor omorî prietenii mei cu gătitul, dar eu una nu am așa ceva acasă și îmi doresc. Nu știu câți dintre clienți folosesc plita și cumptorul, dar pentru cei care vor să își gătească ceva în casă, în bucătărie se găsesc toate cele necesare, ba chiar mai mult. Ai cafetieră, ai cană termică, ai vase și ustensile de cea mai bună calitate. Aproape că îți e milă să le folosești.

Camera este open space și ai, pe lângă canapeaua soft, un birou de la care poți lucre oricând. Insula care desparte elegant bucătăria de living, este un mare televizor. Totul este la superlativ.

Dormitor cu parfum de somn ușor

Știi ce nu suport eu la cele mai multe hoteluri? Paturile! Sunt mici și , de cele mai multe ori, au saltelele uzate. La Promenada Studios totul este nou, camerele au început să fie închiriate în regim hotelier în urmă cu câteva luni.
Lenjeria de pat este albă și miroase a proaspăt spălat. Pernele par confortabile, deși nu le-am testat. Draperiile sunt opace, tapetul de bun gust și lumina poate fi reglată.

Baie mare cu produse de igienă

Știți prospapele moi, halatele și papucii de unică folosință de la hoteluri? Sunt și aici, ambalate frumos și așezate elegant. Încă o bilă albă îi dau acestui studio destinat cazării în regim hotelier pentru produsele de igienă din baie. Nici la hoteluri de 4 stele nu am întâlnit o gamă de produse de îngrijire de calitate superioară.

Îmi place totul! Sincer, i-aș lasă pe prietenii mei să stea la mine și eu m-aș muta câteva zile într-unul din apartamentele închiriate în regim hotelier Promenada Studios.

Daca unii dintre noi au intrat intr-un concediu prelungit, altii, pe fondul prezentei virusului pandemic, au muncit mai mult decat oricand si este firesc sa simta nevoia unei pauze, al unui concediu fara a se limita la propriul apartament. Nu stiu in ce masura turismul are portile deschise dar stiu o solutie sigura: inchiriere autorulota Brasov.

Daca locuiesti intr-un oras la munte nu inseamna ca esti in concediu. Oricat de minunat ar fi Brasovul de sarbatori sau in timpul anului, simti nevoia sa evadezi, sa pleci o perioada, sa descoperi un colt de rai uitat de lume sau sa te retragi undeva unde la orele 11 sa nu fii nevoit sa tragi zavoarele.

Eu am descoperit ca pot avea libertatea de a petrece un concediu alaturi de familie daca apelez la o firma care sa imi ofere servicii de inchiriere autorulota Brasov, servicii de calitate si extinse, facilitati multiple si preturi de Romania, nu de Europa.

Care sunt avantajele serviciilor de inchiriere autorulota Brasov?

1. Libertatea de miscare
Daca inchiriezi o autorulota, poti petrece concediul departe de casa si izolat in acelasi timp. Poti campa la marginea unei paduri sau pe malul unui lac si te poti reconecta cu natura, cu cerul si pamantul si nu in ultimul rand, cu familia pe care cu siguranta ai neglijat-o putin din cauza timpului scurt petrecut impreuna.

2. Siguranta
Acum, mai mult decat oricand, datorita numarului tot mai mare de imbolnaviri vrei sa fii in siguranta. Poti campa intr-un loc izolat, departe de orice “picior de om”, fara a fi nevoit sa parcurgi distante mari fata de Brasov.
Daca tot vorbim despre siguranta, permite-mi sa te asigur, din proprie experienta, ca dupa fiecare serviciu de inchiriere autorulota, aceasta este igienizata temeinic, tocmai pentru a oferi siguranta impotriva colectarii de virusuri si bacterii.

3. Facilitati
Daca te numeri printre cei care au nevoie de caldura, curent, de baie si bucatarie cu apa calda, poti sta linistit, vei avea parte de ele 🙂 Vei avea si smart TV pentru emisiunile preferate, frigider si tot ce inseamna o bucatarie echipata modern, doar ca la dimensiuni mai mici. Inchipuie-ti ca ai facut rezervare la un mini hotel cu servicii de self catering accommodation.

Daca vrei sa-ti surprinzi iubita, apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov. Ai grija sa pui in frigider cate ceva de ale gurii, un vin bun si cateva dulciuri, fructe si inghetata. Nu va trebuie multe, puteti campa sau opri oriunde are voie si un autoturism, puteti chiar sa va faceti aprovizionarea de la un supermarket aflat in drumurile voastre.

4. Fara program
Un lucru care pe mine ma irita putin la hoteluri si pensiuni este programul. Nu imi plac vacantele in care cineva imi face program de masa sau pentru alte activitati. Vreau sa ma trezesc cand am chef, sa mananc cand am chef si sa imi fac bagajele la plecare fara sa bata cineva la usa mea in ideea in care vrea sa se apuce de curatenie pentru urmatorii turisti cazati.

5. Fara noaptea de Revelion la fereastra
Nu stiu sincer cum va fi noaptea dintre ani. Mai sunt cateva zile pana atunci si lucrurile nu se anunta prea incurajator. Multi dintre noi vom sarbatori in familie, fara uratori, fara vizite la cei dragi, fara prieteni. Ma intristez la simplul gand, nici nu imi mai vine sa scriu.

Daca nu vrei sa fii printre cei care se vor zgai la cer pentru a vedea artificiile, daca nu vrei sa te numeri printre cei care isi vor lipi nasurile de fereastra rece si vor inchina un pahar de sampanie privind la vecinii de vis a vis, fugi in natura. Apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov si petrece altfel mini-vacanta de sarbatori. Sper din tot sufletul sa gasesti o autorulota de inchiriat, sunt convinsa ca nu sunt singura care s-a gandit la aceasta posibilitate.

In incheiere nu-mi ramane decat sa iti urez un an mai bun, mai frumos si cu rezultate negative la teste ;).

Acum, mai mult decât oricând cred că ai conștientizat cât de important este să ai un apartament cu 3 camere în Brașov. Punând de cele mai multe ori cheltuielile pentru întreținere deasupra confortului, sau diferența de preț dintre 2 și 3 camere, mulți dintre oamenii aflați în căutarea unui apartament s-au îndreptat către cele cu 2 camere. Până în martie, când mulți dintre noi am fost nevoiți să lucrăm de acasă, nu am înțeles cât de util ar fi fost să avem un apartament cu 3 camere.

Apartamente 3 camere Brașov finalizate și gata de mutare

În contextual pandemiei cu care ne confruntăm acum, o cameră este sală de clasă și o cameră a devenit birou. Dacă ai 2 copii, atunci biroul tău se mută în bucătărie. Mai în glumă, mai în serios, cred că o camera în plus este mai mult decât utilă.

Dacă vorbim însă de apartamente noi, cheltuielile de întreținere de la 2 camere la 3 camere sunt nesemnificative. Nu e târziu să faci pasul nici acum, deja sunt zvonuri că în curând vom lucra iar de acasă. O să zici că multe apartamente se vând în stadiu de proiect și că până te vei muta se va termina și nebunia asta. Ei bine, eu știu din surse sigure că există apartamente cu 3 camere finalizate în Brașov, numai bune să te muți în ele.

Ce dezvoltator imobiliar mai are disponibile pe piața imobiliară apartamente noi cu 3 camere Brașov? Mosaic Residence este cel care îți poate pune la dispoziție apartamente cu 3 camere finalizate chiar în vecinătatea mall-ului Coresi. Și nu orice fel de apartamente, ci unele spațioase, bine compartimentate și izolate pentru cele 5-6 luni de iarnă, câte sunt de obicei în Brașov.

Credibilitatea dezvoltatorului imobiliar trage la cântar

Mosaic Residence nu este la primul bloc construit, așa că, dacă ai nevoie de feedback, ai de unde să-l obții. În plus, apartamentele sunt finisate cu tot ce este mai bun în materie de parchet, gresie, faianță, tâmplărie PVC, uși sau obiecte sanitare. Calitatea nu este doar un cuvânt, ea se vede în materialele folosite și se simte atunci când vine vorba de confort.

Cei mai mulți dintre cunoscuții mei s-au mutat în noile blocuri de lângă Coresi, unii chiar în apartamente construite de Mosaic Residence. Mi-ar fi spus dacă ar fi întâmpinat vreo neplăcere… Dacă vrei și tu să faci acest pas, achiziționează un apartament nou cu 3 camere Brașov, finalizat și finisat, adică la cheie. Lasă în urmă și fără nici un regret micul apartament constuit în “anii de glorie” și mută-te într-un apartament spațios, căduros, modern și bine poziționat.

Birou sau dormitor pentru oaspeți, o cameră în plus înseamnă mai mult confort. Ai multiple avantaje la care aș mai adăuga și faptul că nu mai sunt necesare renovări sau intervenții în următorii ani, asta dacă ai ales un apartament nou în Brașov.

Brazi în ghiveci sau brazi tăiați de Craciun? Iată o întrebare care pe care și-o pun cei care nu sunt interesați de brazii de palstic și preferă naturalul.

Deși este noiembrie, în acest an parcă nici Crăciunul nu se anunța cu același avant ca în anii trecuți. Dacă în alți ani vitrinele magazinelor te orbeau și muzica cu tematică îți zgâria urechile înainte de căderea frunzelor, acum, ca efect secundar al pandemiei, e liniște și pace.

Dragii mei, acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de Crăciun, avem nevoie de magie, de speranță și de brad împodobit. Dacă nu sunteți adeptii brazilor artificiali, aveți de ales între brazii gata tăiați și cei în ghiveci. Puteți să vă îndreptați către marile magazine sau direct către o pepinieră Brașov.

Brazi tăiați livrați la domiliu

Chiar și cei care nu erau adepții cumpărăturilor online s-au obișnuit deja cu livrările. Nu știu cum e în alte orase, dar în Brașov , Pepiniera Brazi Argintii livrează coniferele gata tăiate, pe mai multe înălțimi și categorii (economic, standard și premium).

Eu sper din toată inima că astfel, tăierile masive de brazi și molizi sunt reduse sau chiar stopate. Mulți vor spune că nici așa nu e bine, că e o risipă și că obiceiul bradului de Crăciun o crimă împotriva naturii. Personal, eu sunt împotriva plasticului, cei mai mulți brazi artificiali sunt confectionati din plastic și cred că sunt un pericol mult mai mare pentru natură. Fără brad Crăciunul ar fi incomplet…

Brazii crescuți în pepiniere cu scopul de a fi tăiați de Crăciun nu afectează natura, nu implică defrișare, tăiere ilegală și nu au legatură cu fauna. Este drept ca nu vor opri peste noapte tăierile ilegale, dar nici folosirea brazilor artificiali nu va avea acest efect, cei care se ocupă cu astfel de „îndeletniciri” nu sunt activi doar de Crăciun și nu sunt focusați doar pe brazi.

Vorbim despre brazi sau conifere crescute fix cu scopul de a fi tăiate în preajma Crăciunului pentru a împodobi casele celor care își doresc să respecte tradițiile. Achiziționând un brad argintiu sau unul obișnuit de la o pepinieră Brașov veți fi siguri de proveniența acestuia și veți susține o aface locală. Este momentul să avem grijă de cei de lângă noi.

De acasă sau de birou, puteți acum să comandați bradul dorit și pepiniera Brașov Brazi Argintii îl va livra GRATUIT în ziua și la ora stabilită.

Brazi în ghiveci pentru Crăciun

De ceva ani încoace, eu cumpăr câte un braduț în ghiveci și apoi, după sărbători, încep să îmi sun prietenii care stau la casă spre a vedea cine vrea sa îl găzduiască într-o curte pentru restul vieții.

Cred ca soluția brazilor în ghiveci împacă pe toata lumea, nu se taie și apoi nu se aruncă nici un brad. Este dezolant peisajul de după sărbători, o multime de brazi stau aruncați pe langă tomberoanele din oraș. Brazii în ghiveci achizitionați de la pepiniere vin și cu garanția că vor putea fi plantați și vor rezista la temeraturile locale.

Eu sper că ne vom bucura de aceste sărbători și că vom avea parte de bucurii, de familie, de prieteni și de tradiții.