Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> Rețete
Publicitate

Ghiveci de gogoşari, ceapă, fasole verde

Autor: MEx, data: 13.10.2017, 344 accesări

Ingrediente:
10 morcovi, 10 pătrunjei, 1 kg. fasole verde, 8-10 vinete, 2 dovlecei, 10 gogoşari, 5 kg. roşii, 15 cepe albe, 25 ardei graşi, 1 litru ulei, sare.
Mod de preparare:
Toate zarzavaturile (afară de ceapă şi roşii) se taie felii subţiri, se sărează şi se lasă să stea 2-3 ore. Ceapa se căleşte în ulei, apoi se taie roşiile felii şi, după ce s-a călit ceapa, se aşază zarzavatul stors într-o cratiţă mai mare; un rînd zarzavat, unul de roşii tăiate şi ceapă călită printre ele, apoi deasupra încă puţin ulei şi se dă la foc, se mai mişcă cratiţă uşor să nu se prinda de ea, se fierbe cca 2 ore. Se ia de la foc, se aşază în borcane nu prea pline, se pune puţin ulei deasupra, se fierb în dunst 1/2 oră.
Comentarii:
Publicitate

Varză dulce cu unt şi pesmet
Ingrediente: 1 varză mijlocie, 2 1/2 linguri unt, 1 lingură cu vîrf pesmet, sare
Mod de[.]
[»]

Cîrnaţi de casă cu brînză şi mămăliguţă
Ingrediente: 500 g cîrnaţi afumaţi, 300 g brînză de burduf, mălai, 2 ouă, 100[.] [»]

Supă cremă de conopidă
Ingrediente: 1 conopidă, 1 ceapă, 2 morcovi, 1 albitură, 1 țelina, 2 căței de usturoi, 2 cartofi, sare[.] [»]

Varză la cuptor
Ingrediente: o varză mare sau două mai mici, 100 gr. caşcaval, 1 pahar smîntînă,[.] [»]

Limonad㠄americană“
Ingrediente: 1 sticla apă minerală, zeama unei jumătăţi de lămîie, coaja[.] [»]

12 octombrie
Ortodox
Sf. Mc. Prov, Tarah si Andronic; Sf. Cosma, Ep. Maiumei
Greco-catolic
Sf M Prov,[.]
[»]

Gogoşari aperitiv
Ingrediente: 3,5 kg. gogoşari, 250 g ulei, 250 g zahăr sau miere, 250 g oţet, 400 g[.] [»]

Ardei pentru umplut
Ingrediente:
3 kg. ardei, 2 kg. roşii, frunze de ţelină şi pătrunjel,[.]
[»]

Ghiveci grecesc
Ingrediente: 1 kg gogonele, 1 kg gogoşari, 1 kg ardei gras (kapia), 1 kg morcov; Sosul: 1/2 l oţet,[.] [»]

Gogoşari cu fasole boabe
Ingrediente: 1/2 litru ulei, 10 cepe potrivite, 20 gogoşari, 1 kg fasole boabe, 1 litru bulion,[.] [»]
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
© Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 14.294 milisecunde, încărcat în milisecunde