Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> Rețete
Publicitate

Ghiveci de gogoşari, ceapă, fasole verde

Autor: MEx, data: 13.10.2017, 589 accesări

Ingrediente:
10 morcovi, 10 pătrunjei, 1 kg. fasole verde, 8-10 vinete, 2 dovlecei, 10 gogoşari, 5 kg. roşii, 15 cepe albe, 25 ardei graşi, 1 litru ulei, sare.
Mod de preparare:
Toate zarzavaturile (afară de ceapă şi roşii) se taie felii subţiri, se sărează şi se lasă să stea 2-3 ore. Ceapa se căleşte în ulei, apoi se taie roşiile felii şi, după ce s-a călit ceapa, se aşază zarzavatul stors într-o cratiţă mai mare; un rînd zarzavat, unul de roşii tăiate şi ceapă călită printre ele, apoi deasupra încă puţin ulei şi se dă la foc, se mai mişcă cratiţă uşor să nu se prinda de ea, se fierbe cca 2 ore. Se ia de la foc, se aşază în borcane nu prea pline, se pune puţin ulei deasupra, se fierb în dunst 1/2 oră.
Comentarii:
Publicitate

Salată de macaroane cu maioneză
Ingrediente: 200 gr. macaroane, 1 lămâie, 1 pahăr maioneză, 100 gr. măsline, 3 linguri smântâna, sare,[.] [»]

Varză cu smântână
Ingrediente: 1 varză mijlocie, 1/2 l lapte, 1 pahar smântâna, 2-3 linguri parmezan sau cascaval ras,[.] [»]

Saramură aromată cu usturoi
Ingrediente: 1,5 kg pește, 250 ml suc de roșii, 50 ml ulei.
Mod de preparare: Peștele se curăță,[.]
[»]

Bezele simple
Ingrediente: 3 albușuri, 1 dl (88 g) zahăar
Mod de preparare: Albusurile se pun intr-un castron.[.]
[»]

Rizoto cu resturi de carne
Ingrediente: 250 g orez, 100 g unt, 3-4 linguri cașcaval ras, câteva ciuperci și resturi de carne (friptură,[.] [»]

Sarbusca
Ingrediente: o ceapă, un morcov, un pătrunjel, 4-5 cartofi mari, 4 cești de zer de alesul untului, verdeață
Mod[.]
[»]

Clătite cu banane și nuci
Ingrediente: 300 g făină, un praf de copt, 4 linguri zahăr, 3 ouă, 450 ml lapte bătut, 75 g unt, 3 banane,[.] [»]

Supa de ficat
Ingrediente: 300 gr. ficat, 2 morcovi, 1 rădăcină pătrunjel, 75 gr. unt, 1 legătura verdeață, sare, piper,[.] [»]

Cocteil din votcă cu lămâi
Ingrediente: 1/2 l votcă, zeama de la 3 lămâi, 4 linguri zahăr.
Mod de preparare: Se amestecă votca[.]
[»]

Marmeladă de morcovi
Ingrediente: 1/2 kg morcovi, 1/2 kg zahăr, 3 lămâiie
Mod de preparare: Morcovii rași se pun la fiert[.]
[»]
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
© Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 8.8357 milisecunde, încărcat în milisecunde