Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> Rețete -> Specific regional
Publicitate

Tartă alsaciană cu ceapă

Autor: M.Ex., data: 31.12.2013, 642 accesări

Ingrediente : Aluat brisée (aluat frantuzesc) din: 250 gr. făină, 2 ouă, 125 gr unt rece, de la frigider, sare, 2-3 linguri apa rece. Umplutura: 200 gr bacon, 1 ceapă roșie, 300-400 gr ceapă albaă, 100 gr parmezan/cașcaval ras, 2 ouă, 20 gr friscă lichidă un vîrf de cuțit de zahăr, o linguriță de unt, sare, piper, nucșoara.
Preparare: Se prepară aluatul cu cel puțin 30 minute înainte și se pune la frigider. Se întinde foaia într-o forma unsă cu un pic de unt. Se caramelizează într-o tigaie, în unt, ceapă tăiată solzișori și baconul. Se lasă să se răcească un pic, apoi se amestecă cu frișca, cu cașcavalul, se pune piper, sare, nucșoară după gust. Totul se răstoarnă peste foaia de tartă Se coace la cuptorul preîncălzit. Se poate servi rece, ca aperitiv sau caldă împreună cu salată verde.
Comentarii:
Publicitate

Mămăligă italiană
Ingrediente: 200 g mălai, 400 ml apă, sare, 150 g cîrnați, 100 g cașcaval, o lingură de unt, castraveți[.] [»]

Carne de vițel cu dovlecei
Ingrediente: 750 g carne de vițel,10 dovlecei,1 ceapă, 100g unt, 1 l zeamă de carne, 1 legătura mărar,[.] [»]

Mere umplute
Ingrediente: 12 mere, 500 g carne tocată , o lingură untură, un ou, sare. Pentru sos: 2 linguri unt sau[.] [»]

Gulaș de fasole
Ingrediente: 500 g pulpă de porc; 250 g fasole boabe; 4 cepe; 2 morcovi; sare, piper; boia; foi de dafin;[.] [»]

Melci prăjiți ardelenești
Ingrediente: 96 melci Escar Prod (borcan); 500 g untură; o jumătate căpățînă de usturoi; o ceapă; 30[.] [»]

Conopidă napolitană
Ingrediente: o conopidă; o cutie roșii în bulion; o lingură ulei; o ceapă; 12 măsline; 2 lingurițe capere;[.] [»]

Tortellini carbonara
Ingrediente: o pungă tortellini; 200 g șuncă afumată; 250 g mozzarella; 3 ouă, 3 căței de usturoi; sare.
Mod[.]
[»]

Omletă mexicană
Ingrediente: 4 ouă; 200 g bacon; o pungă de amestec mexican de legume; 50 g brînză; sare; piper; unt. Mod[.] [»]

Tagliatelle cu sos
Ingrediente: 500 g tagliatele; 100 g șuncă; 50 g cașcaval; 200 ml smîntînă; 200 g sos pentru spaghete;[.] [»]

Spaghete bolognese
Ingrediente: 500 g spaghete; 200 g carne tocată; 2 morcovi; pătrunjel verde; o jumătate de praz; 2 linguri[.] [»]
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
© Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 36.176 milisecunde, încărcat în milisecunde