Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> Rețete -> Specific regional
Publicitate

Mere umplute

Autor: M.Ex., data: 03.02.2011, 1121 accesări

Ingrediente: 12 mere, 500 g carne tocată , o lingură untură, un ou, sare. Pentru sos: 2 linguri unt sau untură, 4 lingurițe zahăr, o jumătate linguriță făină, 2 cești cu apă, sare.
Mod de preparare: merele se spală, se taie un căpăcel la partea cu codiță și se scobesc. Carnea se prăjește puțin în untură și se amestecă cu un ou și sare. Se umplu merele, se pun capacele deasupra și se așază într-o cratiță cu unt. Se face sosul cu zahăr ars, făină și apă și se toarnă deasupra. Se dă cratița la cuptor pînă merele sînt fierte.
Comentarii:
Publicitate

Mămăligă italiană
Ingrediente: 200 g mălai, 400 ml apă, sare, 150 g cîrnați, 100 g cașcaval, o lingură de unt, castraveți[.] [»]

Tartă alsaciană cu ceapă
Ingrediente : Aluat brisée (aluat frantuzesc) din: 250 gr. făină, 2 ouă, 125 gr unt rece, de la frigider,[.] [»]

Carne de vițel cu dovlecei
Ingrediente: 750 g carne de vițel,10 dovlecei,1 ceapă, 100g unt, 1 l zeamă de carne, 1 legătura mărar,[.] [»]

Gulaș de fasole
Ingrediente: 500 g pulpă de porc; 250 g fasole boabe; 4 cepe; 2 morcovi; sare, piper; boia; foi de dafin;[.] [»]

Melci prăjiți ardelenești
Ingrediente: 96 melci Escar Prod (borcan); 500 g untură; o jumătate căpățînă de usturoi; o ceapă; 30[.] [»]

Conopidă napolitană
Ingrediente: o conopidă; o cutie roșii în bulion; o lingură ulei; o ceapă; 12 măsline; 2 lingurițe capere;[.] [»]

Tortellini carbonara
Ingrediente: o pungă tortellini; 200 g șuncă afumată; 250 g mozzarella; 3 ouă, 3 căței de usturoi; sare.
Mod[.]
[»]

Omletă mexicană
Ingrediente: 4 ouă; 200 g bacon; o pungă de amestec mexican de legume; 50 g brînză; sare; piper; unt. Mod[.] [»]

Tagliatelle cu sos
Ingrediente: 500 g tagliatele; 100 g șuncă; 50 g cașcaval; 200 ml smîntînă; 200 g sos pentru spaghete;[.] [»]

Spaghete bolognese
Ingrediente: 500 g spaghete; 200 g carne tocată; 2 morcovi; pătrunjel verde; o jumătate de praz; 2 linguri[.] [»]
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
© Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 31.367 milisecunde, încărcat în milisecunde