Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> Rețete -> Specific regional

Mămăligă italiană

Ingrediente: 200 g mălai, 400 ml apă, sare, 150 g cîrnați, 100 g cașcaval, o lingură de unt, castraveți murați.
Preparare: Cîrnații se rumenesc în puțin ulei sau mai bine într-o tigaie de teflon. Se face o mămăligă din apă, sare și mălai. Cînd este aproape gata, se adaugă cașcavalul tăiat cubulețe și untul, se amestecă, apoi se adaugă cîrnăciorii rumeniți. Se pune într-un bol, pentru că iese foarte cremoasă și se servește cu castraveciori murați.

Tartă alsaciană cu ceapă

Ingrediente : Aluat brisée (aluat frantuzesc) din: 250 gr. făină, 2 ouă, 125 gr unt rece, de la frigider, sare, 2-3 linguri apa rece. Umplutura: 200 gr bacon, 1 ceapă roșie, 300-400 gr ceapă albaă, 100 gr parmezan/cașcaval ras, 2 ouă, 20 gr friscă lichidă un vîrf de cuțit de zahăr, o linguriță de unt, sare, piper, nucșoara.
Preparare: Se prepară aluatul cu cel puțin 30 minute înainte și se pune la frigider. Se întinde foaia într-o forma unsă cu un pic de unt. Se caramelizează într-o tigaie, în unt, ceapă tăiată solzișori și baconul. Se lasă să se răcească un pic, apoi se amestecă cu frișca, cu cașcavalul, se pune piper, sare, nucșoară după gust. Totul se răstoarnă peste foaia de tartă[.] [»]

Carne de vițel cu dovlecei

Ingrediente: 750 g carne de vițel,10 dovlecei,1 ceapă, 100g unt, 1 l zeamă de carne, 1 legătura mărar, 5 lingurițe făină, 10 roșii, sare și piper după gust
Mod de preparare: Carnea se spală si se taie în bucăți egale, care apoi se pun la prăjit într-o cratiță cu unt infierbîntat. Se adaugă ceapa tăiată mărunt, sare, piper și, cînd carnea s-a rumenit, făina. După 2 minute, se adaugă roșiile curățate de coaja si taiate mărunt. Totul se stinge cu zeamă de carne și se lasă să fiarbă la foc mic. Dovleceii se curăță, se spală și se călesc pe toate părțile in unt infierbîntat, apoi se pun în cratița cu carne (cînd aceasta este aproape fiartă)

Mere umplute

Ingrediente: 12 mere, 500 g carne tocată , o lingură untură, un ou, sare. Pentru sos: 2 linguri unt sau untură, 4 lingurițe zahăr, o jumătate linguriță făină, 2 cești cu apă, sare.
Mod de preparare: merele se spală, se taie un căpăcel la partea cu codiță și se scobesc. Carnea se prăjește puțin în untură și se amestecă cu un ou și sare. Se umplu merele, se pun capacele deasupra și se așază într-o cratiță cu unt. Se face sosul cu zahăr ars, făină și apă și se toarnă deasupra. Se dă cratița la cuptor pînă merele sînt fierte.

Gulaș de fasole

Ingrediente: 500 g pulpă de porc; 250 g fasole boabe; 4 cepe; 2 morcovi; sare, piper; boia; foi de dafin; 2 ouă; 3-4 linguri făină.
Mod de preparare: Ceapa se călește în ulei; se adaugă carnea tăiată cuburi și se călesc împreună. Se adaugă fasolea ținută în prealabil cîteva ore în apă și morcovii tăiați rondele. Se fierbe totul și cînd e aproape gata se condimentează. Se face un aluat din făină, ouă și apă și se formează cu lingura găluște care se adaugă în cratiță. Se lasă totul la fiert pînă se fierb toate ingredientele.

Melci prăjiți ardelenești

Ingrediente: 96 melci Escar Prod (borcan); 500 g untură; o jumătate căpățînă de usturoi; o ceapă; 30 g boia; o frunză de dafin; 3-4 rondele de morcov; un ardei verde tocat; sare; piper.
Mod de preparare: Se rumenesc ceapa și usturoiul în untură topită, după care se adaugă melcii. Se pune boiaua, foaia de dafin, morcovii și ardeiul. Se lasă la foc mic pînă scade zeama. Se servește cu mămăliguță.

Conopidă napolitană

Ingrediente: o conopidă; o cutie roșii în bulion; o lingură ulei; o ceapă; 12 măsline; 2 lingurițe capere; o jumătate linguriță zahăr.
Mod de preparare: Se desface conopida buchețele, se fierbe și se scurge. Roșiile se taie mărunt și se trec prin sită. Se încinge uleiul într-o tigaie și se călește ceapa. Se adaugă roșiile, măslinele, caperele și zahărul și se pun la foc mic. Conopida se adaugă în sosul cald și se servește.

Tortellini carbonara

Ingrediente: o pungă tortellini; 200 g șuncă afumată; 250 g mozzarella; 3 ouă, 3 căței de usturoi; sare.
Mod de preparare: Se fierb tortellini conform indicațiilor de pe pungă. se rade mozzarella, iar șunca se taie în bucăți mici. Se prăjește șunca și usturoiul pisat și se amestecă continuu. Se scurg pastele, se adaugă peste ele ulei și se amestecă cu ouăle și mozzarella. Se adaugă șunca și se mai lasă trei minute pe foc.

Omletă mexicană

Ingrediente: 4 ouă; 200 g bacon; o pungă de amestec mexican de legume; 50 g brînză; sare; piper; unt.
Mod de preparare: Baconul se taie în cubulețe și se prăjește în puțin unt. Se adaugă legumele și se călesc împreună cu baconul. Ouăle se bat bine cu sare și piper și se adaugă peste legumele și baconul din tigaie. Se amestecă pînă omleta este gata, după care deasupra se rade puțină brînză. Se servește cu salată de roșii.

Tagliatelle cu sos

Ingrediente: 500 g tagliatele; 100 g șuncă; 50 g cașcaval; 200 ml smîntînă; 200 g sos pentru spaghete; sare.
Mod de preparare: Pastele se fierb 8 minute, se strecoară și se pun înapoi în vasul în care au fiert. Se adaugă sosul. Desupra se toarnă smîntîna și șunca tăiată cubulețe. Compoziția se amestecă bine și se toarnă într-o tavă. Desupra se rade cașcavalul. Se dă la cuptor pentru 5 minute și se servește.

Rețete:

Publicitatea este dezactivata pe perioada alegerilor
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
© Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 17.910 milisecunde, încărcat în milisecunde