Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> Rețete -> Sosuri
Publicitate

Sos de pere cu ghimbir

Autor: M.Ex., data: 19.10.2010, 1069 accesări

Ingrediente: 2,5 kg pere; 3-4 buc. ardei gras verde tăiat mărunt; 150 g stafide; 4 căni cu zahăr; o cană cubulețe confiate de ghimbir; 3 căni oțet de mere; 1/2 linguriță sare; 1/2 linguriță cuișoare; 1/2 linguriță enibahar; 3 bețișoare de scorțișoară.
Mod de preparare: într-un vas se pun perele curățate și tăiate cubulețe, ardeiul gras, stafidele, ghimbirul, zahărul, oțetul și sarea. Cuișoarele și enibaharul se pun într-un săculeț de pînză și se adaugă în vas. Totul se fierbe o oră la foc mic, după care se scoate săculețul, se acoperă vasul și se ia de pe foc. Se pune în borcane, se leagă și se fierb la bain-marie. Se servește la friptură de pasăre.
Comentarii:
Publicitate

Persillade
Ingrediente: 100 g pătrunjel (tarhon sau cimbru verzi), 10 căței usturoi, coajă de lămîie rasă mare,[.] [»]

Sos indian
Ingrediente: 2 lingurițe semințe de chimen, o ceapă mai mare tocată, 400 g roșii tocate (1 cutie), 1[.] [»]

Geagic
Ingrediente: 2-3 căței de usturoi, 1 l iaurt, 3 castraveciori verzi, o legătură mărar.
Mod de preparare:[.]
[»]

Sos de roșii cu șuncă
Ingrediente: 800 g roșii; 100 g kaizer; o ceapă mijlocie; sare; piper; pătrunjel; cimbru.
Mod de[.]
[»]

Sos verde
Ingrediente: 150 g piper; 600 ml maioneză vegetală; 20 g sare; 1 g piper.
Mod de preparare: se curăță[.]
[»]

Sos de smîntînă cu ciuperci
Ingrediente: o cutie cu ciuperci tăiate; o cutie smîntînă lichidă; sare; piper; cimbru; ulei de măsline.
Mod[.]
[»]

Sos de afine
Ingrediente: o ceapă; 2 căței de usturoi; 2 linguri ulei de măsline; 2 linguri afine; o lingură făină;[.] [»]

Sos Gribiche
Ingrediente: un ou; 8 linguri ulei de măsline; zeamă de lămîie; o lingură muștar; pătrunjel verde; mărar;[.] [»]

Sos cu busuioc
Ingrediente: 350 g roșii; 3 căței de usturoi; 4-5 linguri ulei de măsline; frunze de busuioc; sare.
Mod[.]
[»]

Maioneză din cartofi
Ingrediente: 250 g cartofi; 170 g țelină; 320 ml ulei; 1-2 lingurițe muștar; sare; zeamă de lămîie.
Mod[.]
[»]
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
© Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 30.364 milisecunde, încărcat în milisecunde