Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> Rețete -> Pui

Pui cu sos de portocală

Ingrediente: carne de pui (pulpe și piept), 1 portocală, 1 pahar vin, 1/2 pahar apă, sare, piper, mărar, ulei de măsline; garnitura: cartofi sau orez.
Preparare: Carnea de pui se lasă în apă 30 min . Într-o tigaie se pune uleiul de măsline, carnea și apa apoi se pune capacul și se lasă să fiarbă pînă ce scade apa și începe să se rumenească carnea. După ce a prins culoare se adaugă vinul, sarea, piperul. Se lasă să dea cîteva clocote și se scoate carnea. În zeama rămasă se pune 50 ml apă și felii de portocală. Se lasă să dea cîteva clocote. Se servește cu o garnitura de pireu sau orez. Deasupra se presară mărar tocat mărunt.

Pui Kaarage - rețetă japoneză

Ingrediente: 500 g piept de pui, 2 linguri sos de soia, 2 linguri vin alb, sec, 2 lingurițe suc de ghimbir, 5 linguri amidon alimentar, ulei pentru prăjit, puțin usturoi pudră.
Mod de preparare: Se taie pieptul de pui în bucăți și se înțeapă cu furculița. Se pun la marinat cu ghimbirul, sosul de soia, vinul alb și usturoiul pudră cam 20 de minute. Se tăvălesc în amidon și se prăjesc în uleiul încins.

Aripioare în sos cu piure de cartofi

Ingrediente: aripioare de pui, 3-4 căței de usturoi, 150 ml vin alb, 3-4 lg ulei, sare, piper, boia de ardei dulce
Pentru piure: 1 kg cartofi, 100 ml lapte, 50 gr unt, sare
Preparare: Curățăm și spălăm aripioarele, le așezăm într-o tavă, condimentăm, tocăm usturoiul mărunt, punem vinul și punem folie de aluminiu pe tavă. Facem cîeva găurele cu o scobitoare și dăm tava la cuptor cca 20 min. Curățăm cartofii îi punem la fiert în apa cu sare. Scoatem tava, luam folia si mai dăm la cuptor 10 min. Cînd sînt fierți cartofii facem pireul servim aripioarele cu piureul si sosul de vin cu usturoi.

Pui tandori

Ingrediente: 4 ling. iaurt, 2 ling. pastă de roșii, 1 linguriță ghimbir ras, 3 căței de usturoi pisați, 1/2 ling. mustar, 1/2 linguriță boia iute, 1 linguriță boia dulce, 1 linguriță chimen, 1 linguriță coriandru, 1 kg pulpe de pui
Preparare: Pulpele de pui se spală, se cresteaza. Se condimentează cu sare și piper. Se prepară marinata din ingredientele de mai sus. Se pun pulpele într-o pungă, se pune marinata peste ele și se lasă la rece pentru 1 oră. Se pune carnea pe grătar, se întorc după 20 min., se mai lasă 15 min. Puiul Tandori se servește cu sos de iaurt cu mentă.

Pui pe sticlă

Ingrediente: 1 pui mijlociu, sare, piper negru, piper alb, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, măghiran, puțin coriandru. Pentru garnitură: 1 kg cartofi, 1 ceapă mare, 3-4 căței de usturoi, ulei, sare, piper.
Mod de preparare: Curățăm și spălăm bine puiul, punem apă într-o sticlă. Tragem puiul pe sticlă și condimentăm, așezam sticla în centrul unei tăvi și în jurul sticlei asezăm cartofi tăiați. Se taie ceapa în șase și usturoiul se toacă mărunt. Se toarnă cca 150 ml ulei în tavă și se dă tava la cuptor. Din cînd în cînd stropim puiul cu ulei. Cînd este gata se feliază și se servește alături de cartofi, se stropește puiul cu zeamă de lămîie spre final.

Fasole verde cu pui

Ingrediente: 4 ciocănele de pui, 2 borcane de fasole verde, 1 legătură de pătrunjel verde, 1 linguriță sare, 1 lingură bulion,1 ceapă.
Mod de preparare: Punem ciocanelele la cuptor după ce le-am spălat și curățat. Punem la călit în 3-4 linguri de ulei, ceapa tocată mărunt, adăugam cîte 1 lingură de apă pînă se înmoaie ceapa. După ce se înmoaie, punem fasolea și amestecăm ușor. Acoperim cu apă fierbinte și apoi punem pulpele. Lăsăm la fiert cca 5 minute apoi potrivim de sare și piper. Adăugăm bulionul dizolvat în puțina zeamă și după ce fierbe puțin și pe acesta. La final presărăm pătrunjel tocat mărunt.

Tăieței cu sos dulce și pui

Ingrediente: 400 g piept de pui, cimbru uscat și măcinat, 400 g tăieței, 150 g unt, sare, piper, ulei pentru prăjit, 300 g sos de tomate, 1 linguriță miere, 10 g parmezan, pătrunjel verde
Mod de preparare: Se spală pieptul de pui, se taie cubulețe, se condimentează cu sare și piper și se prăjesc în ulei încins. După ce au căpătat o crustă aurie, se scot și se scurg de ulei. Între timp, se pun tăiețeii să fiarbă în apa cu sare. Separat, se topește untul, se adaugă cimbrul, mierea și sosul de tomate. Se lasă să clocotească și, după ce a scăzut, se ia de pe foc. Pastele se servesc cu bucățelele de pui și sosul dulceag. Se ornează cu parmezan ras și pătrunjel verde.

Piept de pui cu mentă

Ingrediente: 1 piept de pui, sare, piper, busuioc, boia de ardei iute, oregano, mentă proaspătă, 1 pahar de vin alb.
Mod de preparare: Amestecăm toate condimentele. Pieptul de pui îl spălăm și îl ștergem cu un prosop. Desfacem pielea dar nu de tot și ungem pieptul cu condimentele, adăugam frunze de mentă tocate. Procedam la fel și cu pielea. Așezăm în tavă, adăugăm paharul de vin și crenguțe de mentă. Dăm la cuptor la foc potrivit cca 1 oră.

Avocado cu pui și iaurt

Ingrediente: 1 avocado copt, 100 gr piept de pui, iaurt natural
Mod de preparare: Se spală pieptul de pui și se pune la fiert, avocado se curăță, se scoate sîmburele și se pisează cu furculita. După ce a fiert și carnea se pisează cu furculița si se adauga iaurt simplu natural. Se poate face și la blender, însă iaurtul se amestecă separat.

Acadele din piept de pui

Ingrediente: 3 piepți de pui, 1 cățel de usturoi,1 linguriță de piper, 1/4 ceapă, 1 lingură de pătrunjel tocat, 2 linguri de făină, 2 roșii, sare, ulei pt. prajit
Mod de preparare: Se toacă piepții de pui. Apoi se amestecă cu usturoiul pisat, pătrunjelul, ceapa tocată mărunt, sarea și piperul. Cu mîinile umede se formează biluțe de carne care se dau prin făină și se pun la prăjit în uleiul încins. După ce s-au răcit puțin se pătrund cu scobitori, formînd astfel acadelele. Se taie rosiile pe jumatate si se infig acadelele in ele.

Rețete:

Publicitatea este dezactivata pe perioada alegerilor
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
© Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 18.468 milisecunde, încărcat în milisecunde