Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> Rețete -> Porc

Friptură din ceafă de porc

Ingrediente: 800 gr ceafă de porc, 2 cepe mici, 3 căței usturoi, 50ml ulei, 50 ml apă, rozmarin, sare, piper
Preparare: Se taie carnea în felii de un cm. și se bate ușor. Se asezonează cu sare, piper și rozmarin mărunt. Se taie ceapa și usturoiul și se pun în tava unde s-a pus uleiul. Peste se așeaza carnea și se toarna apa. Se acopera cu folie de aluminiu și se dă la cuptorul preincins 15 minute. Se înlătură folia și se dă la cuptor pînă se rumenește ușor, dar nu prea mult. Se servește cu cartofi cu rozmarin și usturoi.

Porc aromat la tigaie

Ingrediente: 500 g carne porc (pulpa), 100 ml vin alb, 200 ml apă, 50 ml ulei floarea soarelui, 2 linguri muștar clasic, 1/2 linguriță oregano, 1/2 linguriță boia de ardei dulce, 1/4 linguriță piper, 1/2 linguriță condimente pentru porc, 1/2 linguriță sare, 1 lingură ulei măsline.
Preparare: Carnea se taie bucăți și se pune la prăjit într-o tigaie, în ulei încins. Cînd carnea și-a schimbat culoarea se adaugă apa și vinul, lăsînd să fiarbă la foc mic pînă se înmoaie. Separat, într-un vas se face amestecul din uleiul de măsline, muștar, sare și condimente. Cînd carnea este fiartă se adaugă amestecul și se mai lasă circa 5 min pentru a se amesteca carnea cu aromele. Se servește simplă sau[.] [»]

Friptură la cană de lut

Ingrediente: 300 g carne de porc cu puțină grăsime; 2 cartofi potriviți; o mînă de aluat de pîine.
Mod de preparare: carnea se așează pe fundul cănii de lut. Desupra se așează cartofii curățați și tăiați felii. Se condimentează după gust și se acoperă totul cu aluatul de pîine. Se dă cana la cuptor și se lasă pînă cînd pîinea este rumenită. Se servește din cană luîndu-se pîinea de deasupra, aceasta fiind coaptă și cu miros de friptură și cartofi prăjiți.

Șnițele de porc cu legume

Ingrediente: cotlet de porc, sare, piper,ouă, făină albă, pesmet, morcovi, gulii, pătrunjel rădăcină, pătrunjel uscat, castraveciori murați.
Mod de preparare: Carnea de porc se spală, se taie felii, se săreaza, se piperează, se dau prin făină albă, ouă bătute și pesmet. Se încinge uleiul în tigaie și se prăjesc șnițelele. Se scot pe un servetel de bucătărie, pentru a absoarbe surplusul de ulei. Între timp, se pregătesc legumele: se curăță, se spală și se fierb în apă cu sare. Șnițelele se servesc calde, cu legumele fierte și ornat cu pătrunjel uscat.

Mușchiuleț de porc cu ciupercuțe și pere

Ingrediente: 500 g de muschiuleț porc, 2 pere, 2 cepe roșii măricele, 1 ardei gras, cîteva ciupercuțe Champignon, 4 căței usturoi, puțin ulei de măsline, tarhon uscat, cîteva fire de pătrunjel, sare și piper.
Mod de preparare: Muschiulețul se taie în 3 bucăți care se crestează și se pune în spații feliute de usturoi.Se sărează și se piperează după gust. Ciupercuțele se spală si se lasă întregi. La fel și perele. Ardeiul se taie felii mai mari, iar cepele se taie în sferturi. Toate ingredientele de mai sus se pun într-o tava termorezistentă, se toarnă puțin ulei de măsline peste ele și se presară tarhon uscat și mărunțit. Se dă cuptor cam 1 oră.

Mușchi de porc la cuptor

Ingrediente: 500 g muschi de porc, coriandru boabe, cimbru măcinat, crenguțe de cimbru, oregano, 2 căței usturoi, 4 morcovi, 100 ml vin, 3 foi de dafin, boabe de piper verde, sare.
Mod de preparare: Mușchiul de porc se spală bine și se pune într-un vas încăpător. Peste el adăugăm boabele de coriandru, cimbrul măcinat, oregano, cățeii de usturoi curățați și tăiați felii, foile de dafin, boabele de piper verde, iar la sfîrșit vinul. Lăsăm la macerat de seara pînă dimineața. A doua zi așezăm într-o tavă tapetată hîrtie de copt morcovii întregi (curățați și spălați), iar deasupra punem mușchiul de porc, cîteva crenguțe de cimbru și adăugăm vinul. Dăm tava la cuptor timp de 35-40 minute.

Varză murată cu carne

Ingrediente:1.5 kg varza murată,1 kg carne porc, 2 cepe, 2 linguri pastă de gogoșari, 2 foi dafin, 2 linguri ulei, sare, piper.
Mod de preparare: Se curăță ceapa și se toacă mărunt. Uleiul îl punem într-o cratiță mai mare și sotăm ceapa pînă devine sticloasă.Adăugăm pasta de gogoșari, bucățile de carne tăiate felii și varza murată pe care am spălat-o în 2-3 ape dacă e prea sărată sau prea acră. Adăugăm foile de dafin și asezonăm. Turnăm apa pînă acoperim varza și lăsăm pe foc mic să fiarbă cît mai mult. Cu cît fierbe mai mult cu atît va fi mai gustoasă. Din cînd în cînd amestecăm varza și carnea cu lingura de lemn. În farfurie se pune cîte o bucată de carne și două liguri mari cu varză.

Mușchiuleț de porc umplut cu spanac

Ingrediente: 500 g mușchiuleț de porc, 1 jumătate linguriță sare cu gust de țelină,1 jumătate linguriță praf de usturoi sau usturoi ras, 1 jumătate linguriță piper, 4 felii brînză de burduf sau telemea, 2 căni spanac, 2 felii șuncă.
Mod de preparare: Se face o tăietură în lungul mușchiului, pe mijloc, pînă la 1 cm de bază. Se desface carnea în două. Fiecare jumătate se taie din nou longitudinal, pînă la 1 cm de bază; se acopera cu folie de plastic. Se bate carnea pînă cînd ajunge de circa 8 mm grosime. Se scoate folia; se presară pe carne 1/4 linguriță sare cu țelina, 1/4 linguriță praf de usturoi și 1/4 linguriță de piper. Apoi se întinde spanacul și șunca; se preseaza ușor. Se rulează[.] [»]

Tobă de porc

Ingrediente: picioare de porc, burtă de porc, urechi de porc, șorici, slănină, ficatul, limba și carnea de la gâtul porcului, mușchiuleț de porc, sare, piper, foi de dafin, boia dulce, boabe de piper, 1 ceapă, 1 pahar cu vin.
Mod de preparare: Se taie toată carnea, limba și slănina se taie fîșii. Se dă cu sare, piper și boia dulce și se pun să fiarbă într-o oală mare plină cu apă rece. Între timp, se spală burta, se curăță bine, apoi se umple, se coase și se înțeapă. Se pune din nou la fiert în apă rece, unde se adaugă o ceapă tăiată în patru, foi de dafin, boia dulce, 1 linguriță boabe de piper și un pahar cu vin. După fierbere, toba se ține presată între două funduri din lemn timp de[.] [»]

Rulada de burtă de porc

Ingrediente: burtă de porc, mușchi de porc, 1 ardei roșu, 1 ardei galben, 1 păstîrnac, măsline, cimbru, plante aromatice de provence, sare și piper.
Mod de preparare: Întindem burta de porc pe masă, peste ea adăugăm mușchiul, apoi legumele tăiate feliuțe, măslinele și presurăm ierburile de provence. Rulăm burta de porc și o legăm bine cu o sfoară. Rulada se fierbe în zeama de varză în care adaugăm piper, foi de dafin și usturoi tăiat mărunt. Se lasă rulada la fiert aproximativ 60 minute. După fierbere, rulada se lasă la răcit, apoi se afumă. După ce s-a afumat, se dă cu un pic de usturoi zdrobit și cu boia de ardei. Se lasă la răcit, se taie sfoara și apoi se poate servi.

Rețete:

Publicitatea este dezactivata pe perioada alegerilor
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
© Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 11.089 milisecunde, încărcat în milisecunde