Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> Rețete -> Pește

Aperitiv rece cu ton

Ingrediente: 1 cutie de ton în suc natural (sau în ulei), 3 cartofi, 1 ceapă roșie, 150g măsline verzi, 1 lămîie, 3 linguri cu ulei de măsline, pătrunjel verde, sare, piper
Mod de preparare: Se fierb cartofii cu tot cu coajă în apă cu sare. Se scurge apa, se curăță de coajă și se taie cubulețe. Se scurge uleiul din conserva de ton, se taie peștele bucăți și se adaugă peste cartofi. Se adaugă ceapa tăiată rondele subțiri, măslinele tăiate feliuțe, pătrunjelul tocat, ulei, sare și piper după gust. Se stoarce jumătate de lămîie, iar cealalta jumătate se taie pătrățele și se adaugă peste celelalte ingrediente. Se amestecă cu grijă ingredientele să nu se sfărîme.

Piftele de ton

Ingrediente: 2 conserve de ton în suc propriu, 1 piept de pui tocat, 100 grame cașcaval răzuit, un morcov tocat, jumătate cană apă, 2 linguri maioneză, 2 cuburi knorr
Preparare: Se amestecă toate ingredientele și se bagă la frigider pentru o oră. Se formează piftele mai mari și se prăjesc în tigaie, în ulei încins pe ambele părți.

Creveți cu sos de lămîie și usturoi

Ingrediente: 500 gr. de creveți decorticați, spălați și sterși, 2 linguri de ulei de măsline, 6 căței mici de usturoi curățați și spălați, zeama de la o jumătate de lămîie, o jumătate de legătură de pătrunjel, sare, piper proaspat măcinat
Preparare: Zdrobim usturoiul. Tocăm mărunt pătrunjelul. Într-o tigaie înaltă punem uleiul la încins. Cînd uleiul s-a încălzit, adăugam creveții. Condimentăm cu sare și piper. Amestecăm și îi lăsăm la prăjit timp de 2 minute. Îi întoarcem si pe cealalta parte si ii mai prăjim 2 minute. Adăugam usturoiul zdrobit. Amestecăm și prăjim totul timp de 1 minut. Închidem aragazul. Turnăm în tigaie zeama de lămîie. Presărăm pătrunjel tocat. Servim cald, cu orez fiert. [»]

File de pește cu roșii și ceapă verde

Ingrediente: 8 file de pește (după gust), 8 fire de ceapă verde, 4 roșii, 3 linguri ulei de măsline, 100 ml vin alb, sare, piper.
Preparare: Fileurile de pește se condimentează cu sare și piper negru. Se pune peștele într-o tavă unsă cu ulei. Ceapa verde se curăță, se spală și se taie mărunt. Roșiile de spală și se taie felii. Presărăm ceapa tocată și aranjăm roșiile deasupra peștelui. Stropim cu vin alb și ulei de măsline. Se dă la cuptor pentru 30 minute.

Salată de macrou afumat

Ingrediente: 1 roșie, 1 ardei capia, boabe piper negru, 1 lămîie, 1 ardei gras, 1 ceapă mica, frunze de salata verde, cîteva frunze de pătrunjel și 200 de grame de macrou afumat.
Preparare: Peștele se taie în bucăți mari și se stropeste cu suc proaspăt de lămîie. Se taie legumele în bucăți mari, se amestecă. Lămîia se taie în felii. Frunzele de salată se spală, se șterg și se pun pe o farfurie întinsă. Peste salată se pun legumele amestecate, abia apoi peștele afumat. Peste pește se presară piper și frunze de pătrunjel proaspat.

Salată de sardine cu morcovi

Ingrediente: 1 conservă sardine în ulei, 2 morcovi, 1 roșie, 1 castravete cornișon, 2 felii de pîine, 1/2 lămîie, 10 ml ulei de măsline, 10 ml oțet de mere cu miere, sare, piper proaspăt măcinat.
Preparare: Prăjim feliile de pîine și le tăiem cubulețe. Desfacem conserva și punem la scurs sardinele. Morcovii se curăță, se spală și se dau pe răzătoarea mică. Se amestecă uleiul de măsline și oțetul de mere. Morcovul se aranjează pe fundul farfuriei. Curățăm castravetele de coajă, se spală, se taie rondele și se pun peste morcov. Se spală roșia, se taie cubulețe, apoi se pun pe farfurie. Rupem în bucăți sardinele și le aranjăm pe farfurie împreună cu bucățile de pîine prăjită. Uleiul din[.] [»]

Macrou prăjit

Ingrediente: 4 bucăți macrou, sare, piper, o lămîie, 1 ling. pudră ghimbir, 1 ling. pudră usturoi, 2 linguri sos Tabasco, 1 ling. zahăr, 2 linguri ulei de măsline.
Preparare: Peștele se curăță și se spală bine. După ce zvîntăm peștele cu un prosop de hîrtie, se crestează ușor pe ambele părți. Se condimentează cu sare și piper și se stropește cu zeama de la o lămîie. Într-un castron amestecăm uleiul de măsline cu praful de ghimbir și cel de usturoi, sosul Tabasco și zahărul. Ungem peștii cu acest sos și se pun într-o tavă tapetată cu hîrtie pergament. Se dau la cuptor pentru 35 - 40 minute la 180 grade.

Salată de ton cu avocado

Ingrediente: 2 conserve de ton, bucăți, în suc propriu, 1-2 avocado copți, 2 roșii mari, 1 ardei gras, 300 g fasole, 300 g boabe de porumb, zeama de la o lămîie, pătrunjel, sare și piper, cîțiva stropi de ulei de măsline
Mod de preparare: Într-un bol mare punem roșiile, ardeiul spălate și tăiate cuburi. Avocado se curăță, se taie fîșii lungi și se stropește cu zeamă de lămîie și se adaugă în bol. Amestecăm ingredientele din bol cu fasolea. porumbul, pătrunjel tocat mărunt și tonul scurs de zeamă. Potrivim cu sare, piper și zeama de lămîie. Stropim puțin ulei de măsline și servim.

Somon la cuptor cu sos de ananas

Ingrediente: 500 g file de somon, 2 căței usturoi, 1 lămîie, sare de mare, piper, 1 ananas, 2 linguri sos soia, 1 lingură zahăr brun, ghimbir
Mod de preparare: Condimentăm fileurile cu sare și piper. Ungem cu usturoi pisat. Punem peștele pe o folie de aluminiu și stoarcem peste zeama de la o lămîie. Impachetăm și punem în tavă. Dăm la cuptor 10-15 minute. Tăiem ananasul în două pe lung și scobim miezul și îl tăiem cubulețe. Punem ananasul într-o crăticioară, punem zahărul brun, sosul de soia și gimbirul și punem pe foc. Lăsăm pînă se caramelizează ușor ananasul. Il punem în blender și îl facem pastă. Scoatem somonul pe un platou cu atenție, iar sosul de ananas îl punem în una din jumătățile[.] [»]

Penne cu ton

Ingrediente: penne, 1 conservă de ton bucăți, pastă de roșii, 2 căței de usturoi, sare, piper, ulei de măsline, cimbru, telemea
Mod de preparare: Se pun pennele la fiert în apă cu sare. În puțin ulei de măsline se prăjesc cățeii de usturoi. Se adaugă pasta de roșii și se fierbe pînă se îngroașă. La sfîrșit se adaugă sare, piper, cimbru. Peste sosul de roșii se adaugă tonul. Se adaugă și pastele și se mai lasa 1 minut pe foc pînă se pătrund.

Rețete:

Publicitatea este dezactivata pe perioada alegerilor
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
© Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 16.218 milisecunde, încărcat în milisecunde