Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> Rețete -> Paste & Tăiței

Paste cu ciuperci

Ingrediente: un pachet paste, 200 gr ciuperci proaspete, 100 gr măsline negre tăiate, 2 tije țelină, roșii cherry, 1 ardei gras, 3-4 fire ceapă verde, sare, piper, o lămîie verde, maioneză fără ou.
Preparare: Fierbem pastele cca 8 minute apoi le dăm prin jet de apă rece și le scurgem apoi le punem într-un bol. Spălăm ciupercile, le tăiem în 4 și le frigem în tigaie pînă se rumenesc ușor. Spălăm celelalte legume și le tăiem bucățele. Adăugam totul peste paste și asezonăm cu sare, piper și zeamă de lămîie, după gust. Ca dressing folosim maioneza.

Penne quatro formaggi

Ingrediente: 150g penne, 4 feluri de brînză....., 1 cub brînză topită, 100 g cașcaval ras, 50g brînză cu mucegai albastru, 50g brînză de burduf, 2 linguri de smîntînă, 1 lingură de unt, sare, piper
Preparare: Se topește untul într-o tigaie și peste el se pune smîntîna și brînzeturile. Între timp se fierb pastele în apa cu sare. Cînd pastele au fost fierte suficient se pun în tigaie peste brînzeturi și se mai dă într-un clocot. Se servesc fierbinți.

Tomozza spaghetti

Ingrediente: 350 g spaghete, 500g roșii cuburi, 2 căței de usturoi zdrobiți, 1 linguriță de oregano,6 lingurițe de ulei de măsline, 3 frunze de busuioc, 20 buc măsline negre, 200g mozzarella, 4 file de anchois, 2 lingurițe de capere.
Preparare: Se face o marinată din toate ingredientele de mai sus. Marinata se prepară cu minim o ora înainte. Mozzarela se rupe în bucăți mici și se adaugă la amestec. Spaghetele se pun la fiert conform instrucțiunilor de pe pachet. Cînd spaghetele sînt gata, se scurg și se adaugă peste marinată. Se amestecă bine și se servesc imediat.

Spaghetti cu sos de usturoi

Ingrediente: 250 gr. spaghetti, 1/4 pahar ulei de măsline, 1/4 pahar de supă de vită, - 1 linguriță fulgi de chili, 1 lingură usturoi tocat, 1 linguriță unt, pătrunjel tocat, busuioc și cimbru, sare, parmesan, șuncă, piper.
Preparare: Se încălzește untul și uleiul de măsline într-o tigaie de înălțime peste medie. Adăugați usturoiul și gătiți pînă devine maro auriu. Fiți atenți să nu se ardă. Se toarnă supa și se reduce focul timp de 1 minut. Adăugați pastele fierte și turnati în tigaie fulgii de chili și ierburile tocate. Se condimentează după gust. Se servește cu parmezan.

Tomozza spagheti

Ingrediente: 350 g spaghete, 500g roșii cuburi, 2 căței de usturoi zdrobiti, 1 linguriță de oregano, 6 lingurite de ulei de mă sline, frunze de busuioc, 20 buc măsline, 200g mozzarella, 4 file de anchois, 2 lingurițe de capere.
Preparare: Se face o marinată din toate ingredientele de mai sus. Mozzarela se rupe în bucati mici si se adauga si ea amestecului de ingrediente. Spaghetele se pun la fiert conform instructiunilor de pe pachet. Cînd sînt gata, se scurg si se adaugș peste marianatș. Se amestecă bine toate ingredientele și se servesc imediat.

Tortelini cu sos de legume

Ingrediente: 250 g tortellini cu brînză, 200 g bullion, 4 linguri făină, 3 căței de usturoi, 100 g parmezan, 400 g legume congelate, o lingură ulei de măsline, tarhon, sare, piper.
Preparare: Într-o oală fierbem tortellini timp de 8-10 minute, apoi îi scurgem într-o sită. La fel și legumele. Amestecăm bine făina cu bulionul într-un bol. Dacă mixul este prea tare adăugăm și puțină apă. Călim în ulei usturoiul răzuit mărunt. Adăugăm mixul și condimentăm cu sare, piper și lăsăm să fiarbă pînă cînd sosul se întărește. Completăm cu parmezan, tarhon, apoi adaugăm tortellini și legumele. Amestecăm bine și preparatul este gata.

Spaghete cu busuioc

Ingrediente:1 pachet de 500 de grame de spaghete, o ceapă, 4 felii mai groase de mușchi, 4 linguri de pastă de tomate, sare, piper, busuioc, ulei sau un cubulet de unt
Preparare: Se fierb spaghetele în apă cu sare și puțin ulei de măsline, se curg. Se toacă ceapa mărunt, iar mușchiul se taie în bucăți mici. Se călește ceapa și mușchiul cu 2-3 linguri de ulei, adaugînd sare și piper . Cînd ceapa a devenit sticloasă, iar mușchiul s-a rumenit puțin, se adaugă pasta de tomate și un pahar de apă și se lasă să fiarbă puțin, apoi se pune și busuiocul. Se adaugă sosul peste paste și se amestecă pînă totul s-a omogenizat. Se presară parmezan ras.

Spaghete cu sardine

Ingrediente: 100 g spaghete, 1 conservă de 125 g de sardine în ulei, 1 cățel de usturoi, 1 fir de ceapă verde, 1 ardei iute, o lingură de ulei de mĂsline + uleiul din cutia de sardele - piper
Mod de preparare: Spaghetele se fierb al dente în apă cu sare. Se incinge uleiul într-o tigaie și se călesc ceapa, ardeiul iute și usturoiul tocate. Se adaugă peștele puțin zdrobit și uleiul din conservă. Spaghetele se scurg, se trec pe sub un jet de apă rece apoi se pun în tigaia cu pește. Se amestecă bine de cîteva ori apoi se aranjează pe farfurie.

Rețete:

Publicitatea este dezactivata pe perioada alegerilor
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
© Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 23.789 milisecunde, încărcat în milisecunde