Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> Rețete -> Mâncăruri

Mazăre cu parizer de curcan

Ingrediente: 300 g parizer de curcan, 500 g mazăre verde, o ceapă, 100 ml ulei de măsline, 2 căni supă de legume, 1-2 linguri de făină, bulion, sare, piper.
Mod de preparare: ceapa se călește împreună cu parizerul în ulei de măsline, se adaugă supa de legume și se lasă la fiert. Se adaugă mazărea, iar la final se adaugă făina frecată cu bulion. Se mai lasă un pic la fiert, după care se trage de pe foc și se servește.

Brocoli pane

Ingrediente: broccoli, 1 ou, 2 linguri făină, pesmet, sare, vegeta, piper
Pentru sos: 100 ml smîntînă, 2-3 căței de usturoi, o linguriță ulei, sare, pătrunjel verde
Mod de preparare: Spălăm broccoli și il desfacem, în buchetele mici. Batem oul cu sare,vegeta, piper și făină. Trecem fiecare buchețel de broccoli prin amestecul de ou, pesmet, apoi îl prăjim în ulei încins.
Sosul : Pisăm usturoiul, îl frecăm cu sare și o linguriță cu ulei apoi îl amestecăm cu smîntîna și pătrunjelul tocat mărunt. Servim broccoli pane, cald sau rece, stropit cu sos.

Legume la cuptor

Ingrediente: Ardei gras multicolor - 2-3 buc, Dovlecei - 2 buc, Ciuperci - 300g, Ulei de măsline - 30ml, o Pungă Magică de la Knorr.
Mod de preparare: Încălziți cuptorul la 170°C. Spălați și tăiați legumele în cuburi. Puneți-le în Punga Magică pentru Legume la cuptor. Adăugați condimentele și 2 linguri ulei de măsline. Agitați punga pentru omogenizare și închideți punga. Perforați de 5-6 ori partea superioară a pungii. Așezați punga în tavă evitînd contactul pungii cu pereții cuptorului, se dă la foc 25 de minute. După ce scoateți tava din cuptor tăiați punga (evitați aburul fierbinte din pungă). Se servesc calde cu pătrunjel verde deasupra.

Ciuperci pane

Ingrediente: 500 g ciuperci champignon, 2 ouă, pătrunjel, cîteva linguri de făina, cîteva linguri de pesmet, sare si piper.
Preparare: Cipercile se spală bine, se usucă, se dau cu sare și piper. Ouăle le batem si le amestecam cu putina sare si patrunjel tocat marunt. Incingem ulei intr-o tigaie. Luăm ciuperca o tăvălim prin făină, apoi prin ou cu patrunjel și la sfarsit o dăm prin pesmet.O punem in ulei incins si o calim pe ambele parti. Se scot pe un servețel de hîrtie ca să absoarba uleiul in exces. Se servesc cu mujdei de usturoi.

Pastă de năut

Ingrediente: 800g naut la conservă, 2 roșii, 1 ceapă roșie, zeama de la 1 lămîie, sare, piper, ulei de măsline, praf de usturoi.
Preparare: Se zdrobește năutul cu un blender pînă devine o pastă. Se adaugă treptat ulei de măsline, pînă capătă consistența pe care o dorim. Se toacă roșiile și ceapa. Se adaugă în pastă de năut. Se condimentează cu sare, piper, praf de usturoi și zeama de lămîie.

Fasole bătută

Ingrediente: fasole uscată, 2 morcovi, 4 cepe, 2 căpățîni de usturoi, boia dulce, 50 ml ulei.
Preparare: Se lasă fasolea la înmuiat de pe o zi pe alta si apoi se fierbe, schimbînd 2-3 ape. Se lasă să fiarbă în apă cu sare pîna crapă bobul, apoi adăugăm si morcovii intregi. Se toacă mărunt (1/2 din cantitate) ceapa + usturoi și se călesc pînă devin crocante. După ce a fiert fasolea, avem grijă să rămînă și zeamă, se da prin robot impreuna cu morcovii. Se adaugă ceapa călită. Se amesteca pîna se încorporează tot uleiul. Apoi se prăjește restul de ceapă și usturoi, la care se adaugă un vîrf de cuțit de boia dulce și se presară.

Omletă cu ciuperci

Ingrediente: 4 ouă, 4 ciuperci champignon, 4 linguri lapte, 1 lingură unt sau 2 linguri ulei vegetal, sare, piper negru proaspăt măcinat, 2 linguri cașcaval ras.
Preparare: Ciupercile se curăță se spală și se taie felii. Într-un castron batem cele 4 ouă cu laptele. Condimentăm cu sare și piper. Încingem o tigaie care nu lipește. Topim untul și adăugăm ciupercile în tigaie, aranjîndu-le pe toată suprafața. Lăsăm 1 minut să se călească, apoi adăugăm ouăle bătute. Se întoarce să se prăjească și cealaltă parte. Se servește imediat cu cașcaval ras deasupra - acesta se topește imediat cum se presară

Mămăligă cu brînză la cuptor

Ingrediente: mălai, apă, sare, kaizer, brînză telemea, 1/2 lingură unt.
Preparare: Facem o mămăliguță mai moale. Kaizerul îl tăiem feliuțe subțiri și îl prăjim pînă devine rumen.Radem brînza pe răzătoarea cu ochiuri mari. Ungem cu un unt un vas de yena, sau ce formă avem. Punem un rînd de mămăligă unul de brînză, mămăligă, brînză și ultimul strat mămăligă. Adaugam kaizerul prajit desupra și dăm la cuptor pentru 10 minute. Se servește caldă.

Orez cu legume

Ingrediente: o cană orez, 3 căni apă, 4-5 linguri ulei, un morcov, cîteva ciuperci proaspete, un ardei gras, mărar tăiat fin, sare, piper, vegeta.
Preparare: Se spală orezul în mai multe ape și se lasă la înmuiat. Se rade jumătate din morcov, iar jumătate se toacă mărunt. Ardeiul și ciupercile se taie feliuțe. Se călesc legumele în ulei. Se pune orezul în apă cu sare la fiert. Cînd e fiert pe jumătate se adaugă și legumele călite. Spre sfîrșit se pune mărarul, piperul și se potrivește gustul cu sare și vegeta.

Mîncare de mărar

Ingrediente: 6 legături de mărar, 1 ceapă mare, 1 piept de pui mic, 1/2 cutie roșii cuburi, 2 ling. de bulion, 2 ling. ulei de măsline, delikat
Preparare: Se toacă ceapa mărunt și se călește în ulei de măsline pînă a devenit translucidă. Se adaugă pieptul de pui. Peste carne și ceapă se adaugă mărarul tocat. Peste toate se pune cam 100ml de apă și se lasă să fiarbă pentru 15 minute.Dupa aceea se adaugă roșiile și bulionul și se lasă pe foc încă 15 minute.

Rețete:

Publicitatea este dezactivata pe perioada alegerilor
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
© Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 14.176 milisecunde, încărcat în milisecunde