Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> Rețete -> Fructe

Salată de fructe persană

Ingrediente: kiwi, portocale, mandarine, mere, perecaise din compot, vișine fără sîmburi, din compot, 1-2 linguri apă de trandafir, un lime, rodie sau coacăze.
Preparare: Se curăță și se taie toate fructele. Se stoarce lime-ul, peste fructe, ca acestea să nu se oxideze. Se adaugă apă de trandafir și se amestecă puțin. Se dă la rece cîteva ore. Se presară cu boabe de rodie sau coacăze.

Shake multifruct

Ingrediente: 2 portocale, 1 banană, 2 kiwi, 4 lingurițe miere, 1 esență de rom, 300 ml suc de portocale natural
Preparare: Se curăță fructele și se taie bucăți mici, și se pun în blender, peste acestea se pune esența de rom și mierea și se mixează pînă se obține o pastă, după care se adaugă sucul de portocale și este gata de băut.

Ananas înghețat

Ingrediente: 1 cutie de ananas rondele
Mod de preparare: Se scot feliile de ananas din cutie și se asează pe o tavă, care să încapă in congelator. Se lasă în congelator si, cînd sînt înghetate, se scot îi se consumă.
O rețetă dietetică și răcoritoare, de vară, cu puține calorii

Salată de fructe cu miez de lapte

Ingrediente: 1 kiwi, o portocală, o banană, cîteva căpșuni, 1 măr, Miez de lapte (brînză proaspătă și ușoară), ciocolată.
Mod de preparare:Se spală fructele. Se curăță kiwi și portocala de coajă. Se vor tăia după preferință. Într-un bol se așează fructele. Peste fructe se va pune bucăți de Miez de lapte. Deasupra se rade ciocolată.

Cocteil pentru micul dejun

Ingrediente: 1 mango, 1 banană, 150 g bucăți mari de ananas, 1 kiwi, curatat de coaja 500 ml iaurt simplu, 1 pahar mare de cuburi de gheață
Mod de preparare: Puneți mango cu banana, ananasul, kiwi, iaurtul și cuburile de gheață într-un blender. Mixați-le pînă se formează o pastă groasă.Turnați in 4 pahare înalte.

Desert cu fructe de pădure

Ingrediente: înghețată 500 g, vin roșu 200 ml, zahăr 100g, fructe de pădure cca 1 kg.
Mod de preparare: Se pune într-o cratiță fructele de pădure, se pune la foc nu prea tare, apoi se adaugă puțin vin roșu, și zahăr după gust. Se lasă 10 minute pe foc apoi se ia și se pun în boluri peste care se adaugă înghețata.

Tartă cu vișine

Ingrediente: 2 ouă, 12 linguri zahăr, 12 linguri ulei, 14 linguri lapte, 14 linguri făină, 1 plic praf de copt, 1 plic zahăr vanilat, 200 g vișine (sau orice alte fructe), 2 linguri zahăr pudră.
Mod de preparare: Se bate albușul cu un praf de sare. Se adaugă gălbenușul, apoi zahărul, uleiul, laptele, zahărul vanilat, praful de copt și la urmă făina. Se unge tava cu ulei și se tapetează cu făină. Se toarnă compoziția și se dă la cuptor pentru 4 minute, apoi se adaugă vișinele (sau fructele dumneavoastră preferate). Se dă din nou la cuptor, la foc mic, pentru încă 40 de minute. Se scoate din cuptor se lasă să se răcească. Se pudrează cu zahărul pudră.

Portocale cu frișcă

Ingrediente: 6 portocale, 300 gr frișcă, 200 gr fructe glasate, 50-100 ml lichior de portocale.
Mod de preparare: Se spală portocalele, apoi li se taie cîte un capac. Se scoate miezul cu o linguriță, se mărunțește și se amestecă cu fructele din dulceață. Se adaugă frișca proaspăt bătută, coniacul sau lichiorul și se amestecă bine. Se pune compoziția în fiecare portocală, se ornează cu frișcă și se pune capacul la locul lui.

Dulceață de cătină

Ingrediente: 3 căni fructe de cătină; 2 căni zahăr; 1 pachet gelfix clasic; 50 ml apă; o lingură zeamă de lămîie; un plic zahăr vanilinat.
Mod de preparare: fructele se spală și se amestecă cu apa, 2 linguri zahăr și praful de gelfix și se pun la fiert. Cînd începe să fiarbă se adaugă restul de zahăr, zeama de lămîie, zahărul vanilinat și se amestecă bine. Din momentul în care începe să fiarbă din nou se mai lasă 5 minute și se oprește focul. Se pune fierbinte în borcane.

Găluște cu vișine sau prune

Ingrediente: 10 cartofi mijlocii, 20 de linguri de făină, o linguriță rasă de sare, pesmet amestecat cu zahăr după preferințele fiecăruia, prune sau vișine.
Mod de preparare: Cartofii se fierb în coajă, apoi se curăță, se zdrobesc bine de tot și se amestecă cu făina. Aluatul este din acela mai lipicios și veți avea tendința să tot puneți făină, dar să nu o faceți. Important este ca stratul de deasupra al aluatului să fie tot timpul pudrat cu făină. Aluatul obținut se împarte în patru, și din fiecare bucată se întinde pe rînd cîte o foaie care apoi se taie pătrățele, se pun vișine (sau prune) pe fiecare și se închid dîndu-le o formă rotundă. Peste vișine sau prune se mai adaugă zahăr și cine[.] [»]

Rețete:

Publicitatea este dezactivata pe perioada alegerilor
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
© Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 16.243 milisecunde, încărcat în milisecunde