Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> Rețete -> Deserturi

Parfe de ciocolată cu frișcă

Ingrediente: 1/4 l lapte, 4 gălbenușuri, 300g zahăr, 100g ciocolată, 1/4 l frișcă bătută
Mod de preparare: Se topește ciocolata în lapte fiert și se adaugă zahărul. Se freacă gălbenușurile și se toarnă cîte puțin ciocolată topită în lapte. Se îngroașă compo­ziția pe baia de apă pînă se îmbracă lingura Se răcește, apoi se adaugă frișca și se pune la înghețat.

Înghețată cu afine și pepene galben

Ingrediente: 6 albușuri de ou, 500 gr zahăr tos, 3 pliculete zahăr vanilat, 270 ml apă, 500 ml frișcă lichidă, 400 ml iaurt, 250 gr afine, 250 gr pepene galben
Preparare: Albușurile se bat spumă tare cu un praf de sare, apoi după ce s-au întărit se pun pe o baie de aburi și se mai bat acolo 2-3 minute pentru a le prelucra termic. Separat într-o oală se pune la foc zahărul cu apă și facem un sirop. Cînd siropul s-a răcit se adaugă peste albușuri, apoi frișca și iaurtul, se amestecă toată compoziția. Se împarte în două. Într-o parte pepene galben zdrobit la blender și în cealaltă afinele zdrobite. Se pune în forme și se dă la rece 3-4 ore.

Borș de sfeclă roșie

Ingrediente: o sfeclă roșie măricică, 2 cepe, 2 morcovi, 2 cartofi, 1 litru borș, pătrunjel verde, leuștean, 2 ouă, smîntînă.
Preparare: Sfecla se curăță și se taie fideluță și se pune la fiert în 2 litri de apă împreună cu ceapa tăiată mărunt și morcovul tăiat fideluță. După 20 minute de fiert adăugăm și cartofii tăiați cubulețe. După 15 minute, cînd cartofii s-au fiert adăugăm borșul clocotit și verdeața tocată mărunt. Mai lăsăm 2-3 minute pe foc. Între timp batem ouăle într-un castronel și le adăugăm în borșul clocotit, amestecînd imediat. Se servește cu smîntînă.

Pancakes

Ingrediente: 450g făină, 3 ouă, 450ml lapte, 3 lingurițe unt, 1 pliculeț praf copt, 1/2 pliculeț amoniac, 4 linguri cu vîrf zahăr, 1 zahăr vanilat, toppinguri după preferință, un praf de sare.
Preparare: Laptele, ouăle, zahărul, untul și sarea se pun într-un vas și se mixează. Apoi adăugăm făina amestecată cu praful de copt și omogenizăm. Luăm apoi cu un polonic din aluat și îl turnăm într-o tigaie teflonată, unsă cu ulei (foarte puțin) și încinsă în prealabil. Intocmai ca la clătite, acoperim întreaga suprafață a tigăii cu aluat. Cînd se pot dezlipi, se întorc și se coc uniform. Le servim cu dulceață, miere, finetti sau cu un toping.

Cremă de năut cu ardei copți

Ingrediente: 300 grame de năut, 3 ardei copți, 5 lg.ulei de măsline, sare, piper și boia
Mod de preparare: Lăsăm năutul în apă vreme de 5-6 ore, apoi îl punem la fiert în apă cu sare. Avem grijă să nu scadă apa completînd cu apă. Nu aruncăm această apă. Într-un vas punem năutul fiert, fîșiute de ardei copt, sare, piper, boia și uleiul de măsline. Pasăm ingredientele, ajutîndu-ne de un mixer vertical sau de robotul de bucătărie. Adăugăm și cîteva linguri din apa în care a fiert năutul pentru a obține o cremă mai fină.

Ciuperci cu măsline

Ingrediente: 500 g ciuperci, 200 g măsline, 2 buc ceapă, 50 ml ulei, 1 lămîie, 100 ml vin alb, 1-2 linguri bulion, sare, piper, pa(trunjel verde.
Preparare: Se curăță ciupercile, se taie mai mici, se spală în mai multe ape și se stropesc cu zeamă de lămîie. Se pun ciupercile la fiert în apă rece 10-15 minute. Nu punem multă apă, cît să depășească ciupercile. Călim ceapa tăiată mărunt. Cînd ceapa devine aurie adăugăm ciupercile împreună cu zeama în care au fiert. Adăugăm bulionul, vinul și măslinele și lăsăm la foc mic pentru 10-15 minute. Condimentăm. Se servesc presărate cu pătrunjel verde.

Salată de țelină

Ingrediente: 4 morcovi mari, 1 țelină, 2 ridichi negre, o linguriță cu sare, o lingură cu ulei de măsline, un vîrf de piper alb măcinat, o lingură cu oțet balsamic, cîteva frunze de verdeață proaspătă.
Preparare: Legumele se spală, se decojesc, se dau pe răzătoarea mică. Se pun toate legumele pe un platou. Într-un alt vas, mai micuț, se combină ingredientele pentru dressing: sarea, piperul, oțetul și uleiul. Se amestecă bine, pînă ce sarea se dizolvă, după care se adaugă peste salată, apoi se amestecă în salată. Se decorează cu frunze de verdeață.

Chec aperitiv

Ingrediente: 330 gr parizer (sau sunca, ori muschi) 330 gr telemea de vacă, 160 gr brînza de vaci, 80-100 gr ardei gras, 3-4 fire de ceapa verde, 5 ouă, 80 gr de smîntînă, o lingura de marar tocat, pesmet si unt pentru a tapeta forma, sare, piper
Preparare: Parizerul, ardeiul și telemeaua se taie cubulețe, ceapa se toacă. Se pun toate intr-un bol. Adăugați ouăle bătute, brînza de vaci amestecată cu smîntînă, condimentele și se amestecă totul ușor. Forma de chec se unge și se tapetează cu pesmet. Se umple forma și se pune la cuptor, cca 45 de min, pînă prinde culoare și e bine închegată compoziția. Se serveste rece.

Shaorma de casă

Ingrediente: 4 bucăți de lipie libaneză, un piept de pui, 2 castraveți murați, 2 gogoșari murați, 100 ml iaurt, 2 căței de usturoi, 4 linguri de maioneză, 3-4 cartofi prăjiti, Ketchap, 1 lingură ulei de măsline.
Preparare: Peptul de pui se prăjește pe grill. După ce se prăjește, îl tocăm fideluță. Amestecăm iaurtul cu usturoiul măcinat și uleiul de măsline... sosul obținut îl omogenizam cu maioneză. Intindem sosul peste lipie, adăugam puiul, cartofii, murăturile, ketchapul.. Impachetăm... Încălzim la microunde...

Mîncare de praz

Ingrediente: 2 legături de praz, 2 ardei grași, 2 morcovi, 5 roșii, 3-4 tulpini de țelină, 3-4 linguri ulei de măsline sare si piper
Mod de preparare: Curățăm prazul, îl spălăm, îl tocăm. Intr-un vas călim prazul și ulterior adăugam ardeii grași tăiați bucățele, morcovii dați pe răzătoare și tulpinile de țelină tocate mărunt. Adăugăm 200 ml apă și lăsăm să fiarbă legumele. Cînd legumele sînt aproape fierte adăugăm roșiile date pe răzătore, măslinele și condimentăm cu sare, piper și boia. Dacă doriți puteți să-i adăugați și cărniță, de vită, porc și de ce nu de pui!

Rețete:

Publicitatea este dezactivata pe perioada alegerilor
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
© Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 11.915 milisecunde, încărcat în milisecunde