Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> Rețete -> Ciorbe

Supa mării de gheață

Ingrediente: 1,2 kg cod, o ceapă, 2 cartofi, o țelină un păstîrnac, 1,2 l lapte, sare, pătrunjel
Mod de preparare: Ceapa, țelina, cartofii și păstîrnacul se pun la fiert în puțină apă cu sare. Cînd sînt aproape fierte, se adaugă fileul de cod și laptele. După ce a fiert bine peștele, se scot legumele și peștele, se pasează, se pun înapoi în zeamă și se mai dă un clocot. Se drege cu un ou bătut cu puțină smîntînă și se presară pătrunjel pe deasupra. Se poate servi rece cu pîine prăjită, caldă.

Ciorbă de post cu sfeclă roșie

Ingrediente: o ceapă mare, doi ardei gogoșari, doi morcovi, jumătate kg de cartofi, o sfeclă roșie, ulei pentru călit zarzavaturile, bors, sare, fidea, pătrunjel și leustean.
Mod de preparare: Ceapa tăiată, morcovul curățat tăiat cubulețe și gogoșarii tăiați mărunt se pun la călit în 30ml ulei. Se adaugă cartofii tăiați cuburi. Peste toate se pune apă și lasă la fiert. Cînd cartofii încep să se înmoaie puțin, se pune sfecla roșie, dată prin răzaătoarea mare, si se fierbe în continuare. Cînd sînt fierte toate se pune borșul și fideaua fierte în prealabil. La sfîrșit cînd închidem aragazul se adaugă pătrunjelul și leușteanul.

Borș scăzut

Ingrediente: 500 g varză proaspătă, 1 varză murată (de 2kg), 1 kg carne de porc cu os, 1 ceapă mare, tăiată bucăți mari, 2 morcovi, tăiați rondele, 1 lingură de piper negru boabe, 3 frunze de dafin, 5 linguri bulion de roșii.
Mod de preparare: Se taie în pătrățele varza și se amestecă cu legumele și mirodeniile. Se pune apoi într-un ceaun mare și se alternează pe straturi cu carnea. Într-o oală se diluează bulionul în 1,7 litri de apă și se toarnă peste varză în ceaun. Se fierbe la foc foarte mic timp de 4 ore. Se servește fierbinte.

Ciorbă de lobodă

Ingrediente: 10 legături de lobodă, 1 dovlecel mare, 1 cartof,1 morcov, 2 legături de ceapă verde, 1 legătură de usturoi verde, 2 felii de țelină, 1 ardei gras, 2 linguri de orez, 2 lămîi, 50 ml ulei, sare, piper, verdeață (pătrunjel, leuștean).
Mod de preparare: Spălăm loboda în mai multe ape, apoi o opărim 1 minut. Tocăm legumele: ceapa verde, dovlecelul, cartoful, ardeiul, morcovul și țelina mărunt și le călim puțin în ulei. Adăugăm apa (2 l) și lăsăm să fiarbă. Cînd a început să fiarbă, adăugăm 2 linguri de orez și lăsăm la fiert pînă se fac legumele. După aceea acrim cu zeama de la lămîi și mai lăsăm 10 minute. Condimentăm după gust și adăugăm verdeața tocată. Se servește caldă sau[.] [»]

Ciorbă de pui cu praz

Îngrediente: 1 pui, 2 morcovi, 1 ceapă mică, 1 fir de praz, 200 g macaroane scoici, 2 căței de usturoi, sare, piper măcinat, păstîrnac, pătrunjel, 1 cub de vegeta, ulei cu aroma de usturoi si ierburi fine, pătrunjel uscat
Mod de preparare: Se curăță puiul, se spală și se tranșează. Se pune puiul la fiert în apa cu sare. Cînd apare spuma, se curață. În timpul fierberii se adaugă ceapa tăiată, piper, rădăcinoasele, usturoiul, toate tăiate după preferințe. Se lasă să fiarbă pentru cca. 30 de minute la foc potrivit. În final se adaugă prazul tăiat rondele împreună cu macaroanele. Se mai dă ciorba într-un clocot, apoi se adaugă cubul de vegeta și puțin ulei cu aroma de usturoi și ierburi fine. [»]

Ciorbă falsă de burtă

Ingrediente: 1 jumătate de kg ciuperci pleurotus, 3 morcovi, 1 albitură, 1 sfert de țelină medie, 2 cepe medii, 3 ouă, 300 g smîntînă, 50 g orez, sare, usturoi, oțet.
Mod de preparare: Ceapa și zarzavatul se curăță, se rad și se călesc 3-4 minute în ulei. 4-5 l de apă se pun la fiert și se adaugă zarzavatul călit. Cînd zarzavatul este fiert jumătate, se adaugă ciupercile pleurotus, tăiate fîșii (așa ca burta). Se adaugă și orezul spălat și curățat de impurități. Cînd sînt fierte, se sărează după gust și se trage de pe foc. Se drege ciorba cu ou și smîntînă, cu atentie să nu se „taie“.

Borș de legume

Ingrediente: 1 ceapă mare, 1 morcov mare, 1 mînă de fasole păstăi, 1 ardei roșu, 1 ardei galben, 3 cartofi potriviți, 1/2 praz, 1/4 varză albă, 1 ceașcă orez, bulion, delikat, pătrunjel verde, borș instant după gust.
Mod de preparare: Se toacă mărunt ceapa. Morcovul și ardeii îi tăiem cuburi iar prazul îl tăiem felii. Le punem pe toate la călit. Cînd se înmoaie legumele se pune fasolea și varza tăiată julien, se mai călesc împreună 5 min, apoi se toarnă apă caldă și se dă într-un clocot. Se adaugă toate legumele și delikatul și se lasă pe foc mediu pînă sînt fierte legumele. Spre sfîrșit se adaugă bulionul și borșul. Se servește cu pătrunjel verde!

Borș de porc cu zeamă de varză

Ingrediente: 500 gr costiță și carne de porc, 2 rădăcini pătrunjel, 2 morcovi, 1 ceapă, 1 ardei gras, 1 varză dulce, 2 roșii, zeamă de varză murată, verdeață, sare, piper.
Mod de preparare: Se taie carnea și costița și se pun la fiert în apă rece. Se spumează, se pune sarea și se lasă să fiarbă. Se adaugă zarzavaturile și verdeața curățate și tăiate mărunt, apoi roșiile și zeama de varză, fiartă în prealabil. Se mai lasă la fiert 5 minute, apoi se adaugă borșul fierbinte cu ardei iute.

Borș de porc cu zeamă de varză

Ingrediente: 500 gr costiță și carne de porc, 2 rădăcini pătrunjel, 2 morcovi,1 ceapă,1 ardei iute,1 varză dulce,2 roșii, moare de varza,verdeata, sare, piper.   
Mod de preparare: Se taie carnea și costița, apoi se pun la fiert în apă rece. Se adaugă sarea și se lasă să fiarbă. Se adaugă zarzavaturile curățate și tăiate mărunt, roșiile, verdeața tocată mărunt și zeama de varză, fiartă în prealabil. Se mai lasa la fiert 5 minute, apoi se adaugă borșul fierbinte cu ardei iute.

Borș de cartofi

Ingrediente: 3-4 cartofi; 2 morcovi; o rădăcină pătrunjel; o țelină; o ceapă; 2-3 roșii; un ardei gras; 1 l borș; 4 linguri ulei; 2,5 l apă; o legătură leuștean; o legătură pătrunjel verde; sare; piper.
Mod de preparare: legumele se curăță, se spală, se toacă mărunt și se fierb în apă cu sare. Cînd sînt fierte se adaugă cartofii tăiați cubulețe și se lasă la fiert. Cînd este aproape gata, se adaugă borșul, uleiul, roșiile și se condimentează după gust. la final se adaugă pătrunjelul verde și leușteanul tocate mărunt.

Rețete:

Publicitatea este dezactivata pe perioada alegerilor
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
© Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 29.370 milisecunde, încărcat în milisecunde