Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> Rețete -> Băuturi alcoolice

Mojito

Ingrediente: frunze de mentă, o lingură de zahăr, 50 ml rom alb, sucul de la o jumătate de lămîie, apă minerală
Mod de preparare: Frunzele de mentă se freacă bine cu zahărul într-un pahar înalt. Se stoarce lămîia peste mentă și se adaugă rom și apă minerală. Totul se amestecă bine și se pune gheața.

Tequila Sunrise

Ingrediente: tequila, suc de portocale, suc de lămîie, sirop de cireșe, o felie de portocală, o cireașă, gheață
Mod de preparare: Cuburile de gheață se pun într-un pahar înalt. Peste ele se toarnă tequila, sucul de portocale și sucul de lămîie. Se amestecă bine și apoi se toarnă încet siropul de cireșe care datorită greutății se va duce la fundul paharului dînd o tentă de roșu puternic.
Mod de servire Paharul se garnisește cu o felie de portocală și o cireașă.

Lichior de ouă

Ingrediente: 4 gălbenușuri proaspete, 150 ml vodkă, 4 linguri lapte condensat, 100 g zahăr pudră, 400 ml lapte Uht, esență vanilie sau rom, scorțișoară, anason, cuișoare.
Mod de preparare: Mixăm gălbenușurile cu zahărul pudră și laptele condensat. Adăugăm esența de vanilie, vodka, mixăm în continuare. Adăugăm laptele. Ultima dată adăugăm scorțișoară după gust, amestecăm, turnăm în sticle și păstrăm la frigider. Se poate consuma pe loc sau îl puteți face cu 2-3 săptămîni înainte de evenimentul pentru care l-ați făcut (Crăciun sau Paște) și să agitați sticla din cînd în cînd.

Crușon de portocale

Ingrediente: 10 buc. zahăr cubic; coaja de la 2-3 portocale; 2 l vin alb.
Mod de preparare: coaja portocalelor se freacă bine cu cuburile de zahăr. Miezul fructelor se taie în cuburi și se adaugă peste coaja amestecată cu zahăr. Se lasă 30 de minute, după care se toarnă deasupra vinul alb.

Angel Cocteil

Ingrediente: gin; apricot brandy; Calvados.
Mod de preparare: se pun cantități egale din fiecare băutură într-un shaker, se amestecă bine și se toarnă în pahare. Se servește cu cuburi de gheață.

Cocteil Waterloo

Ingrediente: 60 g pepene verde; 20 ml gin; 20 ml Campari roșu; suc de lămîie; gheață; o portocală.
Mod de preparare: ingredientele se amestecă bine și se toarnă într-un pahar în care se pun cîteva cuburi de gheață. Deasupra se poate așeza o felie de portocală.

Cafea aurie

Ingrediente: 10 ml coniac sau lichior de alune; 10 ml whisky cremă; 10 ml lichior amaretto; cafea preparată; 5 g scorțișoară; frișcă; ciocolată.
Mod de preparare: se amestecă toate băuturile cu excepția cafelei și se toarnă într-un pahar de whisky. Se adaugă cafeaua și scorțișoara și se amestecă. Se ornează cu frișcă și ciocolată rasă și se servește.

Cocteil de fructe tropicale

Ingrediente: o jumătate de cutie de ananas bucăți; o portocală; o jumătate de lămîie; o buc. fructul pasiunii; un avocado; o sticlă bourbon; esență de vanilie; 2-3 linguri vodcă; frișcă; 2-3 linguri zahăr.
Mod de preparare: toate fructele se curăță de coajă și se taie în bucăți mici. Se așează fructele într-un vas mare, iar peste ele se toarnă sticla de bourbon și vodca. Se adaugă zahărul și se dă la frigider pentru 1-2 ore. Se scurge lichidul și se toarnă în pahare ornate cu felii de fructe și puțină frișcă.

Cocteilul îndrăgostiților

Ingrediente: 8 cl whisky; 4 cl lichior de cafea; 2 dl lapte; 2 linguri sirop de zahăr; o lingură cafea instant; 2 ouă; 5 g nucșoară; 4 cuburi de gheață.
Mod de preparare: gheața se sfărîmă și se pune în blender. Se adaugă ingredientele, mai puțin nucșoara. Se amestecă totul și se toarnă în pahare ținute înainte 10 minute la frigider și se presară deasupra nucșoara măcinată.

Cherry

Ingrediente: 500 ml alcool un litru vin negru; o sticluță esență de migdale; 500 ml sirop de fructe (vișine, afine, coacăze etc.).
Mod de preparare: Ingredientele se amestecă bine și se lasă cîteva zile la macerat, după care se poate servi.

Rețete:

Publicitatea este dezactivata pe perioada alegerilor
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
© Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 23.196 milisecunde, încărcat în milisecunde