Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> Rețete -> Băuturi

Shake cu banane și ciocolată

Ingrediente: 2 banane bine coapte, 1 lingură miere, 150 g iaurt simplu, 1 ling. bucățele de ciocolată, sirop de fructe de pădure.
Preparare: Bananele se zdrobesc foarte bine, și se pun într-un blender. Se adaugă mierea, iaurtul, ciocolata și siropul. Pe timp de vară se pot adăuga cuburi de suc înghețat de portocale. Se mixează foarte bine pentru 2-3 minute. Se servește rece.[.]

Milkshake de banane cu nectarine

Ingrediente: 4 nectarine, 3 banane, zeamă de lămîie, 1 plic de zahăr vanilat, 500 ml lapte.
Mod de preparare: Se decojesc bananele. Se pun în blender, le stropim cu zeamă de lămîie, mai punem vreo 100 ml de lapte și le blenduit spumă. Nectarinele se spală bine, se scot sîmburii, se taie bucăți și le punem peste banane. Se toarnă și restul de lapte. Se adaugă zahărul vanilat.

Cocteil Green Apple

Ingrediente: 110 g lime (fruct), 10 ml sirop zahăr (500 g zahăr tos alb la 1 l sirop), 150 ml suc de mere verzi (fresh sau Santal), 2 g scorțișoară, 50 g măr verde (fruct)
Mod de preparare: Se amestecă siropul și sucul în pahar. Se taie lămîia verde (lime) în patru și se zdrobește puțin în lichidul din pahar. Se adaugă gheața peste feliile de lămîie. Se taie patru feliuțe subțiri de măr verde și se ornează paharul în evantai, sprijinite pe cuburile de gheață. Se presară peste feliile de măr praful de scorțișoara.

Green Apple

Ingrediente: 110 g lime (fruct), 10 ml sirop zahăr (500 g zahăr tos alb la 1 l sirop), 150 ml suc de mere verzi (fresh sau Santal), 2 g scorțișoara, 50 g măr verde (fruct)
Mod de preparare: Se amestecă siropul și sucul în pahar. Se taie lămîia verde în patru și se zdrobește puțin în lichidul din pahar. Se adaugă gheață peste feliile de lămîie. Se taie patru feliuțe subțiri de măr verde și se orneaza paharul în evantai. Se presară peste feliile de măr praful de scorțișoară.

Butterfly

Ingrediente:150ml suc de portocale galbene, 150ml suc de portocale roșii, 20ml sirop curacao.
Mod de preparare:Se prepară într-un pahar Tulip.Se pune pînă la jumătatea paharului gheață. Se adauga sucul de portocale galbene, apoi siropul curacao se prelinge pe pahar. La final se adaugă sucul de portocale roși cu ajutorul unei lingurițe pentru a nu se amesteca sucurile intre ele.

Ceai de busuioc

Ingrediente: 2 căni apă, 3 linguri frunze de busuioc, 1 lingură coajă rasă de lămîie, 2 plicuri ceai verde.
Mod de preparare: Fierbeți apa într-un ibric. Luați apa de pe foc după ce a clocotit și adăugați busuiocul, coaja de lămîie și plicurile de ceai verde. Acoperiti și lăsați 4 min. Scoateți frunzele și coaja de lămăie. Serviți imediat.

Ceai din frunze de ceapă

Ingrediente: 2 cepe, 1.5 l apă
Mod de preparare: Se iau 2 cepe întregi, cu tot cu coajă, de mărime medie, se spală și se pun la fiert în 1,5 l de apă, timp de 15 minute.
Decoctul se bea cald, îndulcit sau nu cu miere de albine, pe stomacul gol și fără alte adaosuri.
Este o rețetă contra gripei și răcelii.

Sirop de păpădie

Ingrediente: 250 g flori de păpădie, 750 ml apă,1 kg zahăr, 1 lămîie
Mod de preparare: Se taie lămîia felii, se fierbe împreună cu florile 20 de minute la foc mic, apoi se strecoară și se storc atît florile, cît și lămîia. Se adaugă zahărul la zeama fierbinte și se lasă să fiarbă 15 minute la foc mic. Se toarnă în borcane de marmeladă și se închide cu capac. Păstrat într-un loc răcoros și uscat, „siropul de miere“ din flori de păpădie ține pînă la un an.

Punci cald de ananas și ghimbir

Ingrediente: 4 căni suc de ananas, 1 cană ghimbir proaspăt tăiat felii, 1 lingură miere, 1 baton scorțișoară, tăiat pe lung, 8 cuișoare întregi, 1 praf piper.
Mod de preparare: Într-o cratiță de mărime medie, se pun la fiert sucul de ananas, ghimbirul, mierea, scorțișoara, cuișoarele și piperul. Cînd dau în clocot se face focul mic și se fierb 10 minute. Se strecoară și se servește cald.

Ceai verde cu anason

Ingrediente: 1 l apă, 4 pliculețe ceai verde, 1 vîrf de cuțit de scorțișoară măcinată, 1 vîrf de cuțit de cuișoare măcinate, 8 semințe anason pisate.
Mod de preparare: Punem pliculețele de ceai în apa preîncălzită. Punem scorțișoara, cuișoarele și anasonul în ibric. Lăsăm să fiarbă împreună 1 minut, luăm de pe foc și acoperim ibricul pentru a realiza infuzia. După 2 minute turnăm ceaiul în cești.

Rețete:

Publicitatea este dezactivata pe perioada alegerilor
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
© Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 13.760 milisecunde, încărcat în milisecunde