Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> Rețete -> Aperitive
Publicitate

Sărățele fragede

Autor: M.Ex., data: 02.06.2020, 189 accesări

Ingrediente: 600 g faină; 250 g unt (margarină); 100 g untură; 100ml lapte; 3 gălbenușuri; 3 lingurițe rase de sare; 25 g drojdie proaspătă. Pentru uns: 1 albuș, 1 lingura lapte, 1/2 linguriță boia, cașcaval, parmezan, chimen susan etc
Mod de preparare: Se sfărmă drojdia și se amestecă cu 1 linguriță de zahăr se adăugă laptele călduț și se lasă la dospit 10 minute.În acest timp faina se pune într-un castron și se amestecă cu untul sau margarina, untura și sarea. Se frământă bine iar apoi se adăugă cele 3 gălbenușuri iar la urma drojdia.Se frământă până devine un aluat omogen, se pune în folie și se dă la frigider pentru 30 minute. După acest timp aluatul se întinde pe blatul de lucru în foaie mai subțire (1 cm). Se unge foaia cu albușul bătut și amestecat cu boiaua si laptele se presară deasupra chimen semințe de susan. Se taie bastonașe și se coc la 200-210 grade timp de 20-25 minute sau până devin aurii.
Comentarii:
Publicitate

Creveți cu usturoi
Ingrediente pentru 2 porții: 225 g creveți, 10 ml ulei de masline, 10 g , 6 căței usturoi,[.] [»]

Curry verde cu pui
Ingrediente (2 porții): 500 g, file din piept de pui, 5 cepe roșii,100 g fasole verde, 4 ardei iuți,[.] [»]

Vafe cu morcov și măr
Ingrediente (4 bucăți): 75 g unt moale; 2 linguri zahăr; 2 linguri zahăr vanilat; 2 ouă; 150 g făină;[.] [»]

Gem de morcovi
Ingrediente: 1/2 kg morcovi, 1/2 kg zahăr, 3 lămâie
Mod de preparare: Morcovii rași se pun[.]
[»]

Budincă de brânză dulce, fulgi de ovăz și piersici
INGREDIENTE: 500 g de brânză dulce de vaci;2 ouă; 100 g de fulgi de ovăz;120 ml de apă caldă;½ linguriță[.] [»]

Salată bavareză cu carne și brânză
Ingrediente (2 porții); 1 ceapă roșie; 50 m oțet de zmeură; 80 g ridichi; 1/2 legătură arpagic;2[.] [»]

Rulouri cu ardei, avocado și brânză
Ingrediente (4 porții): 1 ardei gras roșu; 1 avocado 200 g; brânză proaspătă; 4 ouă; 4 foi[.] [»]

Tonic bun pentru ficat
Ingrediente: 2 mâini frunze de păpădie; 3 morcovi; 1 castravete;1/2 lămâie curățată de coajă.
Mod[.]
[»]

Aluat de casă pentru paste
Timp de pregătire: 40 de minute; Număr de porții: 2; Ingrediente: 500 g făină, 5 ouă1 linguriță[.] [»]

Panna cotta cu ceai verde
Ingrediente: 1 cană de lapte;1 pachet gelatină;2 căni de frișcă; ¼ ceașcă zahăr; 1 lingură[.] [»]
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Setări Cookies
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
2003 - 2020 © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres - Stiri Brasov | Powered by Yky CSM | executat în 9 milisecunde, încărcat în milisecunde