Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> Rețete -> Aperitive
Publicitate

Dulceață de vinete cu nuci

Autor: M.Ex., data: 17.10.2019, 211 accesări

Ingrediente: 1 kg vinete mici (de marimea unui ou), 100 gr. de miez de nucă, sucul de la o lămâie, 800 gr. de zahăr, 500 gr. miere, un baton de vanilie, o linguriță piper, ghimbir, nucșoară
Mod de preparare: Se curăță frunzulițele verzi din jurul cozii (codița se păstrează). Se face o tăietură în cruce pe fundul vinetelor și se opăresc în apă clocotită 15 min. Se scot cu o spumieră, se clătesc cu apă rece și se scurg bine. Se face un sirop din zahăr, zeamă de lămâie, vanilie și 1/2 l apă. Când începe să fiarbă, se răstoarnă vinetele și nucile și se lasă la foc mic 30 min. Se stinge focul și se lasă vinetele în sirop 48 h. Se pune la foc mic. Când fierbe, se adaugă mierea și mirodeniile. Se fierbe 15 min după care se toarnă în borcane. Cine are rabdare poate să umple fiecare vânătă cu un miez de nucă.
Comentarii:
Publicitate

Budincă de brânză dulce, fulgi de ovăz și piersici
INGREDIENTE: 500 g de brânză dulce de vaci;2 ouă; 100 g de fulgi de ovăz;120 ml de apă caldă;½ linguriță[.] [»]

Salată bavareză cu carne și brânză
Ingrediente (2 porții); 1 ceapă roșie; 50 m oțet de zmeură; 80 g ridichi; 1/2 legătură arpagic;2[.] [»]

Rulouri cu ardei, avocado și brânză
Ingrediente (4 porții): 1 ardei gras roșu; 1 avocado 200 g; brânză proaspătă; 4 ouă; 4 foi[.] [»]

Tonic bun pentru ficat
Ingrediente: 2 mâini frunze de păpădie; 3 morcovi; 1 castravete;1/2 lămâie curățată de coajă.
Mod[.]
[»]

Aluat de casă pentru paste
Timp de pregătire: 40 de minute; Număr de porții: 2; Ingrediente: 500 g făină, 5 ouă1 linguriță[.] [»]

Panna cotta cu ceai verde
Ingrediente: 1 cană de lapte;1 pachet gelatină;2 căni de frișcă; ¼ ceașcă zahăr; 1 lingură[.] [»]

Pateu de dovlecei
Ingrediente: 1 dovlecel mic fără coajă tăiat cuburi (gustați înainte să nu fie amar); 1 vârf de[.] [»]

Musaca de roșii și brânză cu usturoi
Ingrediente (4 porții): 200 g; cașcaval; 300 g; mozzarella; 2 ouă; 2 vinete;10 roșii;[.] [»]

Spaghetti din dovlecei cu sos de roșii
Ingrediente: doi dovlecei cruzi curățați de coajă; sos de spaghetti; trei roșii mari,[.] [»]

Salată caldă de legume
Ingrediente (4 porții): 100 g ciuperci; 2 castraveți; 2 roșii; 1 ceapă roșie; 2 frunze varză albă;[.] [»]
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Setări Cookies
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
2003 - 2020 © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres - Stiri Brasov | Powered by Yky CSM | executat în 9 milisecunde, încărcat în milisecunde