Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> Rețete -> Aperitive
Publicitate

Dulceață de vinete cu nuci

Autor: M.Ex., data: 17.10.2019, 130 accesări

Ingrediente: 1 kg vinete mici (de marimea unui ou), 100 gr. de miez de nucă, sucul de la o lămâie, 800 gr. de zahăr, 500 gr. miere, un baton de vanilie, o linguriță piper, ghimbir, nucșoară
Mod de preparare: Se curăță frunzulițele verzi din jurul cozii (codița se păstrează). Se face o tăietură în cruce pe fundul vinetelor și se opăresc în apă clocotită 15 min. Se scot cu o spumieră, se clătesc cu apă rece și se scurg bine. Se face un sirop din zahăr, zeamă de lămâie, vanilie și 1/2 l apă. Când începe să fiarbă, se răstoarnă vinetele și nucile și se lasă la foc mic 30 min. Se stinge focul și se lasă vinetele în sirop 48 h. Se pune la foc mic. Când fierbe, se adaugă mierea și mirodeniile. Se fierbe 15 min după care se toarnă în borcane. Cine are rabdare poate să umple fiecare vânătă cu un miez de nucă.
Comentarii:
Publicitate

Sandvișuri imitație de icre
Ingrediente: 2 cești lapte, 1 lingură gris, 2-3 cartofi, pastă de pește după gust, 1 ceapă, 12 felii[.] [»]

Pană de somn
Ingrediente: 1 1/2 kg pește, sare, usturoi, ulei, otet
Mod de preparare: Se prepară din somn proaspăt[.]
[»]

Rasol de pește cu cartofi natur
Ingrediente: 100 gr. pește, 5-6 felii morcov, 4-5 felii rădăcină pătrunjel, o foaie dafin, pătrunjel[.] [»]

Conopidă conservată
Ingrediente: conopidă albă și deasa, suc de roșii, sare
Mod de preparare: Se desface conopida în[.]
[»]

Drob de post
Ingrediente: 4 cepe mari, 1 kg. de vinete, 5 linguri gris, 5 ouă, 100 gr. cașcaval de post, 2-3 roșii,[.] [»]

Ciorbă țăranească și cu carne
Ingrediente: 1/2 kg carne pasăre sau vită, 3 morcovi, frunză de țelină, leuștean, pătrunjel verde, 1/2[.] [»]

Chec simplu
Ingrediente: 4 ouă intregi, o cană lapte, o cană ulei, 2 căni zahăr, 3 1/2 căni făină, bicarbonat, coajă[.] [»]

Știucă și roșii
Ingrediente: 750 gr. pește, 200 gr. bulion de roșii, 100 gr. ceapă, 1 lingură unt, sare, piper, zahăr
Mod[.]
[»]

Crușon cu pepene galben
Ingrediente: 1 pepene galben mic, 100 gr. zahăr pudră, 1 pahar vin alb sec, 1/2 litru vin alb de desert,[.] [»]

Jumări cu vinete umplute
Ingrediente: 4 ouă, 4 vinete, 75 gr. unt, 2 cepe, 4 roșii, 450 gr. carne fiartă și tocată, o lămâie,[.] [»]
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
© Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 4.2150 milisecunde, încărcat în milisecunde