Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> Rețete -> Aperitive
Publicitate

Zacuscă de vinete și gogoșari

Autor: M.Ex., data: 09.10.2019, 84 accesări

Ingrediente: 500 grame roșii, 2 vinete mijlocii, 4 gogoșari , 1 ceapă (după gust), 50 grame ulei, 1 lingura de zahăr, sare
Mod de preparare: Se coc vinetele și gogoșarii. Se curăță și se toacă împreună pe fund (se pot toca numai vinetele iar gogoșarii se taie felii). Se opăresc roșiile, se curăță de pielițe și se taie în sferturi. Se pun vinetele, gogoșarii și roșile într-o cratiță cu uleiul, în care s-a rumenit ceapa. Se pune zahărul, se potrivește de sare și se lasă să fiarbă la foc mic, până mai scade zeama, observând să nu se prindă de fund.
Mod de servire Se poate păstra pe iarnă sau se poate servi rece, ca aperitiv.
Comentarii:
Publicitate

Dulceață de vinete cu nuci
Ingrediente: 1 kg vinete mici (de marimea unui ou), 100 gr. de miez de nucă, sucul de la o lămâie, 800[.] [»]

Cremă de zahăr ars fără ouă
Ingrediente: 1 litru lapte, 200 g zahăr, 3 linguri pline cu făină, 50 gr. unt
Mod de preparare:[.]
[»]

Fasole verde pentru conservă
Ingrediente: 5 kg. fasole verde, 7 dl ulei, 9 cepe albe, 3 kg. roșii, sare
Mod de preparare: Se[.]
[»]

Supă din carne de vițel și cimbru
Ingrediente: 1/2 kg carne de vițel, 1 legătura zarzavat de supă, 1 crenguță de cimbru, 1 lingură făină,[.] [»]

Mâncare de mazăre cu cartofi
Ingrediente: o cutie mazăre (1/2 kg.mazăre nouă), 5-6 cartofi mai mici, tacâmuri de pui, o ceapă mare,[.] [»]

Saramură dobrogeană
Ingrediente: 2 kg pește, 50 ml ulei,1 legătură verdeață, boia de ardei, sare, ardei iute
Mod de[.]
[»]

Varză dulce sau acră cu orez
Ingrediente: 2 verze potrivit de mari, 5-6 cescuțe orez, 3 linguri grăsime, 2 cepe, zeamă de roșii sau[.] [»]

Compot de prune în oțet
Ingrediente: 2 kg. prune bistrițene, oțet, apă, sare, zahăr, scorțișoară
Mod de preparare: Prunele[.]
[»]

Gogoșari în sos de roșii
Ingrediente: 3 kg de gogoșari, 400 ml.ulei, 500 ml apă, 300 ml oțet, 100 g zahăr, 100 g bulion, boabe[.] [»]

Marmeladă de morcovi
Ingrediente: 1/2 kg morcovi, 1/2 kg zahăr, 3 lămâie
Mod de preparare: Morcovii rași se pun la fiert[.]
[»]
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
© Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 8.8319 milisecunde, încărcat în milisecunde