Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> Rețete -> Aperitive
Publicitate

Varză dulce sau acră cu orez

Autor: M.Ex., data: 08.10.2019, 106 accesări

Ingrediente: 2 verze potrivit de mari, 5-6 cescuțe orez, 3 linguri grăsime, 2 cepe, zeamă de roșii sau borș.
Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt se înăbușă bine în grăsime. Se adaugă orezul, roșii sau bulion și verdeața și se mai înăbușesc puțin. Se aleg foile de varză, dacă este dulce, se opăresc, se taie fin și se așază în cratiță un strat de varză, un strat de orez și din nou un strat de varza. Vara, se toarnă deasupra zeamă de roșii sau borș, iar iarna, zeamă de varză. Se potrivește de acru și sare, iar deasupra se pune grăsime sau ulei. Se dă la cuptor să se rumenească.
Mod de servire Se poate servi rece sau caldă.
Comentarii:
Publicitate

Pană de somn
Ingrediente: 1 1/2 kg pește, sare, usturoi, ulei, otet
Mod de preparare: Se prepară din somn proaspăt[.]
[»]

Rasol de pește cu cartofi natur
Ingrediente: 100 gr. pește, 5-6 felii morcov, 4-5 felii rădăcină pătrunjel, o foaie dafin, pătrunjel[.] [»]

Conopidă conservată
Ingrediente: conopidă albă și deasa, suc de roșii, sare
Mod de preparare: Se desface conopida în[.]
[»]

Drob de post
Ingrediente: 4 cepe mari, 1 kg. de vinete, 5 linguri gris, 5 ouă, 100 gr. cașcaval de post, 2-3 roșii,[.] [»]

Ciorbă țăranească și cu carne
Ingrediente: 1/2 kg carne pasăre sau vită, 3 morcovi, frunză de țelină, leuștean, pătrunjel verde, 1/2[.] [»]

Chec simplu
Ingrediente: 4 ouă intregi, o cană lapte, o cană ulei, 2 căni zahăr, 3 1/2 căni făină, bicarbonat, coajă[.] [»]

Știucă și roșii
Ingrediente: 750 gr. pește, 200 gr. bulion de roșii, 100 gr. ceapă, 1 lingură unt, sare, piper, zahăr
Mod[.]
[»]

Crușon cu pepene galben
Ingrediente: 1 pepene galben mic, 100 gr. zahăr pudră, 1 pahar vin alb sec, 1/2 litru vin alb de desert,[.] [»]

Jumări cu vinete umplute
Ingrediente: 4 ouă, 4 vinete, 75 gr. unt, 2 cepe, 4 roșii, 450 gr. carne fiartă și tocată, o lămâie,[.] [»]

Șuncă și pate în aspic
Ingrediente: 200-300 gr. șuncă, pate de ficat, aspic, ou fiert, castraveți murați, ciuperci fierte
Mod[.]
[»]
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
© Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 2.2518 milisecunde, încărcat în milisecunde