Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> Rețete -> Aperitive
Publicitate

Sos de ceapă

Autor: M.Ex., data: 20.09.2019, 160 accesări

Ingrediente: 3 kg.ceapă, 2 kg.ardei gras, 1/2 ulei, cimbru, piper, foi de dafin, sucul de la 6 kg roșii, 3 linguri sare, 8 linguri zahăr
Mod de preparare: Se dă ceapa prin mașina de tocat, apoi ardeii care au fost spălați și curățați. Se pune la foc uleiul, când este incins se pune ceapa, iar când aceasta devine sticloasă se adaugă ardeii și apoi sucul de roșii, un praf de cimbru, sarea, piperul și foile de dafin, 2-3 bucăți. Totul se fierbe o oră la foc mic, rezultând un sos cu grosimea de zacuscă. Se pune fierbinte în borcane, se leagă cu celofan și se pun repede sub pături să se răceasca lent, până a doua zi.
Comentarii:
Publicitate

Tartă cu mere și bezea
Ingrediente: 1 1/2 kg mere , 1/2 kg făină, 250 gr. zahăr, 3 ouă, 250 gr. unt, vanilie, coajă de lămâie,[.] [»]

Dulceață de vinete cu nuci
Ingrediente: 1 kg vinete mici (de marimea unui ou), 100 gr. de miez de nucă, sucul de la o lămâie, 800[.] [»]

Cremă de zahăr ars fără ouă
Ingrediente: 1 litru lapte, 200 g zahăr, 3 linguri pline cu făină, 50 gr. unt
Mod de preparare:[.]
[»]

Fasole verde pentru conservă
Ingrediente: 5 kg. fasole verde, 7 dl ulei, 9 cepe albe, 3 kg. roșii, sare
Mod de preparare: Se[.]
[»]

Supă din carne de vițel și cimbru
Ingrediente: 1/2 kg carne de vițel, 1 legătura zarzavat de supă, 1 crenguță de cimbru, 1 lingură făină,[.] [»]

Mâncare de mazăre cu cartofi
Ingrediente: o cutie mazăre (1/2 kg.mazăre nouă), 5-6 cartofi mai mici, tacâmuri de pui, o ceapă mare,[.] [»]

Saramură dobrogeană
Ingrediente: 2 kg pește, 50 ml ulei,1 legătură verdeață, boia de ardei, sare, ardei iute
Mod de[.]
[»]

Zacuscă de vinete și gogoșari
Ingrediente: 500 grame roșii, 2 vinete mijlocii, 4 gogoșari , 1 ceapă (după gust), 50 grame ulei, 1 lingura[.] [»]

Varză dulce sau acră cu orez
Ingrediente: 2 verze potrivit de mari, 5-6 cescuțe orez, 3 linguri grăsime, 2 cepe, zeamă de roșii sau[.] [»]

Compot de prune în oțet
Ingrediente: 2 kg. prune bistrițene, oțet, apă, sare, zahăr, scorțișoară
Mod de preparare: Prunele[.]
[»]
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
© Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 8.8829 milisecunde, încărcat în milisecunde