Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> Rețete -> Aperitive
Publicitate

Zarzavat pentru ciorbe

Autor: M.Ex., data: 11.09.2019, 105 accesări

Ingrediente: 5 kg. roșii, 1 kg. ardei gras sau gogoșari, 10 legături de pătrunjel și leuștean la un loc, un pahar de 200 gr. cu zahăr, o lingură de sare
Mod de preparare: Se opăresc roșiile, se așeaza câte 8-10 într-un castron și se toarnă apă fierbinte peste ele. Se decojesc, se taie în felii potrivite și se pun la fiert. Se lasă să clocotească o jumătate de oră. Se taie ardeiul în rondele subțiri, se pune pește rosii și se mai lasă să clocotească 10 minute. Se adaugă verdeața tocată, sarea și zaharul. Se mai lasa la fiert încă 10 minute. Separat, se încălzește bine 1/2 l de ulei. Zarzavatul fierbinte se pune în borcane mici, însă acestea nu trebuie umplute cu vârf (se lasă un spațiu gol de 3-4 cm). Deasupra, se pune, cu lingură, ulei fierbinte, se leagă borcanele cu celofan și se pun în cămară.
Comentarii:
Publicitate

Gogoșari în oțet cu miere
Ingrediente: 5 kg. gogoșari, 1 l oțet, 3 l apș, 1/2 kg. zahșr, 1/2 kg. miere de albine, 4 1/2 linguri
Mod[.]
[»]

Sos de ceapă
Ingrediente: 3 kg.ceapă, 2 kg.ardei gras, 1/2 ulei, cimbru, piper, foi de dafin, sucul de la 6 kg roșii,[.] [»]

Bureți de fag
Ingrediente: 1kg. bureți de fag, 1/5 kg. morcovi, 1/5 kg.ceapă, 1,5 kg.apă, 0,300 gr. oțet, 1 lingură[.] [»]

Roșii umplute cu urdă
Ingrediente: 2 roșii, 2 linguri urdă, mărar verde, 2 frunze salată verde, sare
Mod de preparare:[.]
[»]

Zacuscă de conopidă
Ingrediente: 1 conopidă, 3 cepe, 2 linguri oțet de vin, 1 kg roșii sau 3-4 linguri bulion, câteva felii[.] [»]

Zacuscă de ghebe
Ingrediente: 5 kg ghebe, 2 kg gogoșari, 3 kg roșii, 1 kg ceapă, 1 kg ulei, sare, piper
Mod de preparare:[.]
[»]

Gogoșari murați
Ingrediente: 5 kg gogoșari, 2.5 kg ceapă, ardei 10-12 buc, 0.5l oțet, 4 linguri zahăr, 2 linguri sare
Mod[.]
[»]

Pepeni murați
Ingrediente: pepeni, castraveți, gogonele, frunze de țelină, frunze de hrean
Mod de prepa rare:[.]
[»]

Turtă dulce pentru copii
Ingrediente: 250 gr. făină, 125 gr. miere, 125 gr. zahăr pudră, o linguriță bicarbonat dizolvat în rom,[.] [»]

Compot de prune
Ingrediente: 3/4 kg prune, 150 g zahăr, 1 pahar și jumătate de apă.
Mod de preparare: Se poate face[.]
[»]
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
© Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 14.630 milisecunde, încărcat în milisecunde