Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> Rețete -> Aperitive
Publicitate

Zarzavat pentru ciorbe

Autor: M.Ex., data: 11.09.2019, 152 accesări

Ingrediente: 5 kg. roșii, 1 kg. ardei gras sau gogoșari, 10 legături de pătrunjel și leuștean la un loc, un pahar de 200 gr. cu zahăr, o lingură de sare
Mod de preparare: Se opăresc roșiile, se așeaza câte 8-10 într-un castron și se toarnă apă fierbinte peste ele. Se decojesc, se taie în felii potrivite și se pun la fiert. Se lasă să clocotească o jumătate de oră. Se taie ardeiul în rondele subțiri, se pune pește rosii și se mai lasă să clocotească 10 minute. Se adaugă verdeața tocată, sarea și zaharul. Se mai lasa la fiert încă 10 minute. Separat, se încălzește bine 1/2 l de ulei. Zarzavatul fierbinte se pune în borcane mici, însă acestea nu trebuie umplute cu vârf (se lasă un spațiu gol de 3-4 cm). Deasupra, se pune, cu lingură, ulei fierbinte, se leagă borcanele cu celofan și se pun în cămară.
Comentarii:
Publicitate

Rizoto cu resturi de carne
Ingrediente: 250 g orez, 100 g unt, 3-4 linguri cașcaval ras, câteva ciuperci și resturi de carne (friptură,[.] [»]

Sarbusca
Ingrediente: o ceapă, un morcov, un pătrunjel, 4-5 cartofi mari, 4 cești de zer de alesul untului, verdeață
Mod[.]
[»]

Clătite cu banane și nuci
Ingrediente: 300 g făină, un praf de copt, 4 linguri zahăr, 3 ouă, 450 ml lapte bătut, 75 g unt, 3 banane,[.] [»]

Supa de ficat
Ingrediente: 300 gr. ficat, 2 morcovi, 1 rădăcină pătrunjel, 75 gr. unt, 1 legătura verdeață, sare, piper,[.] [»]

Cocteil din votcă cu lămâi
Ingrediente: 1/2 l votcă, zeama de la 3 lămâi, 4 linguri zahăr.
Mod de preparare: Se amestecă votca[.]
[»]

Marmeladă de morcovi
Ingrediente: 1/2 kg morcovi, 1/2 kg zahăr, 3 lămâiie
Mod de preparare: Morcovii rași se pun la fiert[.]
[»]

Tocăniță de paste
Ingrediente: 400 g macaroane, o căpățână usturoi, o ceapă mare, 2 ardei, unul roșu și unul verde, 100[.] [»]

Salată cu carne de vită și castraveți
Ingrediente: 500 gr. carne de vită, 6-8 buc. castraveți acri, 200 gr. ceapă crudă, 300 gr. cartofi, 200[.] [»]

Compot de gutui
Ingrediente: 1/2 kg. gutui, 200 gr. zahăr, 3 pahare apă, puțină scorțișoară.
Mod de preparare: Se[.]
[»]

Cafea irlandeză
Ingrediente: un pahar de vin încălzit, cafea, 50 ml cremă de whisky irlandeză, un sfert de ceașcă frișcă[.] [»]
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
© Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 9.1052 milisecunde, încărcat în milisecunde