Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> Rețete -> Aperitive

Rulouri cu ardei, avocado și brânză

Ingrediente (4 porții): 1 ardei gras roșu; 1 avocado 200 g; brânză proaspătă; 4 ouă; 4 foi de tortilla (Ø 26 cm); 50 g bacon; 1 lingură suc de lămâie; 60 g salată; sare și piper
Preparare: Spală ardeiul, scoate-i codița și semințele și taie-l cubulețe. Taie avocado în jumătate, scoate-i sâmburele, scoate-i pulpa cu o lingură, taie-l feliuțe și marinează-l cu suc de lămâie.; Ouăle se bat într-un castron și se condimentează cu sare și piper. Baconul se taie cubulețe și se călește într-o tigaie, se adaugă ouăle și se prăjesc la foc mediu, amestecând continuu; Tortilla se încălzesc conform instrucțiunilor[.] [»]

Tonic bun pentru ficat

Ingrediente: 2 mâini frunze de păpădie; 3 morcovi; 1 castravete;1/2 lămâie curățată de coajă.
Mod de preparare:
O băutură tonică pentru ficat cu proprietăți detoxifiante, care se poate bea în orice moment al zilei. Păpădia este unul din cele mai cunoscute remedii pentru un ficat sănătos.   
Nu trebuie decât să amesteci toate ingredientele într-un blender și în cel mult cinci minte ai cel mai bun tonic pentru ficat.

Aluat de casă pentru paste

Timp de pregătire: 40 de minute; Număr de porții: 2; Ingrediente: 500 g făină, 5 ouă1 linguriță ulei de măsline,1 linguriță sare
Mod de preparare: Ia făina și pune-o în formă de grămăjoară pe blatul de lucru. Fă o gaură în mjlocul acesteia, în care adaugă ouăle, unul câte unul. Presară puțină sare apoi începe să încorporezi ouăle în făină. Adaugă și uleiul de măsline continuând să amesteci cu o furculiță. Framântă ușor. Aluatul final trebuie să se dezlipească ușor de pe mâini. Pui apoi compoziția într-un castron la odihnit aproximativ 20 de minute. După ce coca a crescut, ia un sucitor și începe să întinzi foaia de aluat. Cu ajutorul[.] [»]

Panna cotta cu ceai verde

Ingrediente: 1 cană de lapte;1 pachet gelatină;2 căni de frișcă; ¼ ceașcă zahăr; 1 lingură pulbere de ceai verde japonez matcha; ½ cană de zmeură sau alte fructe de pădure
Mod de preparare:
Toarnă întreg conținutul de lapte într-un bol, adaugă gelatina și lasă acest amestec s㠓se așeze” pentru 3-5 minute. Încălzește apoi laptele într-o tigaie mare, la foc mediu, până când observi că s-a topit gelatina. Într-un alt bol, amestecă o lingură de frișcă împreună cu pulberea de ceai verde, până când se formează o pastă, apoi transferă totul în tigaie, peste lapte, adăugând acum restul de frișcă și zahărul. Menține conținutul[.] [»]

Pateu de dovlecei

Ingrediente: 1 dovlecel mic fără coajă tăiat cuburi (gustați înainte să nu fie amar); 1 vârf de cuțit pastă de tahini (opt.); zeama de la ¼ lămâie; 1 lingură ulei presat la rece (gustați înainte să nu fie amar); 2 căței de usturoi; 1 lingură verdețuri, cimbru și pătrunjel tocat; 1 linguriță paprika; sare fină de ocnă după gust
Mod de preparare:
Toate ingredientele se vor blendui timp de 2 minute.
Este un dip delicios care poate fi consumat pe felii de pâine, cu crackers, cu botonașe de legume ori cu chips-uri de varză kale.

Musaca de roșii și brânză cu usturoi

Ingrediente (4 porții): 200 g; cașcaval; 300 g; mozzarella; 2 ouă; 2 vinete;10 roșii; 10 căței de usturoi; unt
Preparare: Se spală vinetele și se taie rondele. Se frig pe grătar, câteva minute pe fiecare parte. Roșiile se taie rondele; Mozarella se taie cubulețe și amestecă cu un ou și cu usturoiul tocat.; Se montează musacaua de roșii într-un vas termorezistent, uns cu unt. Se pune mai întâi un strat de vinete pentru a consolida baza mâncării, amestecul de brânză și apoi se așază straturi numai de roșii și brânză.Se acoperă cu cașcaval ras; Se coace 20 minute la foc moderat. Se bate oul rămas și se toarnă[.] [»]

Spaghetti din dovlecei cu sos de roșii

Ingrediente: doi dovlecei cruzi curățați de coajă; sos de spaghetti; trei roșii mari, zemoase; un cățel usturoi; o lingură de ulei; o linguriță de sare; 100 g caju (opțional); un vârf de cuțit cu: mărar, cimbru, pătrunjel.
Mod de preparare:
Dovleceii se răzuiesc sau se spiralează printr-o mașină manuală care scoate „spaghetti” dintr-un simplu dovlecel. Se lasă la scurs într-o strecurătoare până se pregătește sosul. Sosul se prepară în blender sau robot și se toarnă peste spaghetti. Ideal este să se consume imediat sau se pot păstra în frigider timp de o zi.

Salată caldă de legume

Ingrediente (4 porții): 100 g ciuperci; 2 castraveți; 2 roșii; 1 ceapă roșie; 2 frunze varză albă; 2 frunze varză roșie; ulei de măsline; oțet de mere; sare; piper
Preparare: Se taie ciupercile felii, se călesc în ulei, se scot și se dau deoparte, la răcit; Între timp, se curăță și se spală celelalte legume și se taie felii; Când ciupercile s-au răcit, se amestecă cu legumele tăiate, sare și piper, se adaugă uleiul de măsline, se amestecă cu oțetul de mere și se ornează cu bucățele de varză albă și roșie

Salată de quinoa cu crudități

Ingrediente: 150 de grame de quinoa (care ocupă un volum de 200 ml);50 de grame de ceapă roșie;1 ardei gras de mărime medie (de preferință verde, azi nu am avut decât roșu);o roșie mare sau câteva roșii cherry; 1 avocado;1 morcov de mărime medie ; 1 legătură de pătrunjel verde; 1 lămâie dressing: zeama de la 1 lămâie, 1 linguriță de miere, 30 de ml. ulei de măsline, 2 linguri de tabasco(opțional), 1 linguriță cu vârf de muștar, sare, piper
Preparare: Punem quinoa într-o sită deasă, o spălăm sub jet de apă rece 2-3 minute cu clătire abundentă Pentryu fiert se măsoară apă, dublul volumului ocupat de quinoa. Respectiv 400 de ml, pentru că cele 150[.] [»]

Tăiței cu nuci, jambom și brânză cu mucegai

Ingrediente:200 gr tăiței;100 gr jambon;100 gr brânză cu mucegai;1 crenguță cimbrișor;1 ceapa;5-6 nuci;sare de mare;piper mosaic
Preparare: Tocăm mărunt ceapa. Jambonul îl tăiem fîșii. Le punem într-un vas, pe foc, până se rumenesc ușor. Nu e nevoie să adaugăm ulei fiindcă are jambonul grăsime suficientă. Adăugăm nucile și lăsăm doar cât să se pătrundă aromele.
Fierbem tăițeii conform indicațiilor de pe ambalaj.Adăugăm tăițeii fierți într-un bol peste jambon. adăugam brânza cu mucegai ruptă bucățele. Asezonăm cu sare și piper după gust.Presărăm cimbrișor verde și servim.

Rețete:

Publicitatea este dezactivata pe perioada alegerilor
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Setări Cookies
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
2003 - 2020 © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres - Stiri Brasov | Powered by Yky CSM | executat în 17 milisecunde, încărcat în milisecunde