Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> Rețete -> Aperitive

Tartă cu mere și bezea

Ingrediente: 1 1/2 kg mere , 1/2 kg făină, 250 gr. zahăr, 3 ouă, 250 gr. unt, vanilie, coajă de lămâie, portocală
Mod de preparare: Se prepară o cocă de plăcintădin cantitatea de făină și se imparte în două. O parte se așază în tavă. Merele rase, scăzute foarte puțin pe mașină cu 3-4 linguri de zahăr, puțin rom, vanilie, coajă de lămâie sau portocală, se așază în tavă peste foaie. A doua foaie se întinde și se așază peste mere, iar deasupra trei albușuri bătute cu 200 gr. zahăr pudră. Se coace la foc potrivit.

Dulceață de vinete cu nuci

Ingrediente: 1 kg vinete mici (de marimea unui ou), 100 gr. de miez de nucă, sucul de la o lămâie, 800 gr. de zahăr, 500 gr. miere, un baton de vanilie, o linguriță piper, ghimbir, nucșoară
Mod de preparare: Se curăță frunzulițele verzi din jurul cozii (codița se păstrează). Se face o tăietură în cruce pe fundul vinetelor și se opăresc în apă clocotită 15 min. Se scot cu o spumieră, se clătesc cu apă rece și se scurg bine. Se face un sirop din zahăr, zeamă de lămâie, vanilie și 1/2 l apă. Când începe să fiarbă, se răstoarnă vinetele și nucile și se lasă la foc mic 30 min. Se stinge focul și se lasă vinetele în sirop 48 h. Se pune la foc mic. Când fierbe, se adaugă mierea și mirodeniile.[.] [»]

Cremă de zahăr ars fără ouă

Ingrediente: 1 litru lapte, 200 g zahăr, 3 linguri pline cu făină, 50 gr. unt
Mod de preparare: Se amestecă făina în lapte, puțin câte puțin. Se ard 50 gr. zahăr cât mai bine. Se toarnă laptele cu făina și cu restul de zahăr, amestecând mereu pe foc până ce se îngroașă. Se adaugă untul și se dă la rece. Se pot adăuga câteva nuci sau alune tăiate bucăți Mod de servire Se servește la cești sau ca umplutură la torturi.

Fasole verde pentru conservă

Ingrediente: 5 kg. fasole verde, 7 dl ulei, 9 cepe albe, 3 kg. roșii, sare
Mod de preparare: Se alege fasolea verde mai crudă, fără ață, se spală și se crapă prin mijloc în două. Se pune uleiul într-o cratiță mare la foc, se adaugă ceapa tăiată mărunt, se lasă să se căleasca bine, apoi se pune fasolea tăiată și se pune sare peste ea, se lasă să fiarbă bine. Când e gata fiartă, se adaugă roșiile curățate de coajă și semințe. Apoi se lasă să mai fiarba puțin, se pun în borcane, se leagă și se dau la dunst sau se pun în cuptor.

Supă din carne de vițel și cimbru

Ingrediente: 1/2 kg carne de vițel, 1 legătura zarzavat de supă, 1 crenguță de cimbru, 1 lingură făină, 25 g unt, 1 ou, sare
Mod de preparare: Se fierbe carnea cu zarzavatul și se strecoară. Zeama se leagă cu făina rumenită ușor în unt. Se adaugă cimbrul. Se trece de două ori carnea prin mașina; se adaugă oul și verdeața și se fac perișoare care se trec prin făină și se pun în supă. Se lasă să dea câteva clocote, se potrivește de sare și se servește.

Mâncare de mazăre cu cartofi

Ingrediente: o cutie mazăre (1/2 kg.mazăre nouă), 5-6 cartofi mai mici, tacâmuri de pui, o ceapă mare, 2-3 morcovi
Mod de preparare: Ceapa se toacă și se călește într-o lingură ulei cu tacâmurile de pui. Se pune mazărea spălată, morcovii și cartofii tăiați cuburi. Se acoperă cu apă și se lasă la fiert. Se adaugă 3 linguri de zeamă de roșii , sare, câteva crenguțe de mărar. Se fierbe până zeama scade la jumate.

Saramură dobrogeană

Ingrediente: 2 kg pește, 50 ml ulei,1 legătură verdeață, boia de ardei, sare, ardei iute
Mod de preparare: Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală, se scurge, apoi se frige pe un grătar încins uns cu grăsime, pe ambele părți, până se pătrunde bine in interior. Saramura se pregătește cu apă caldă, ulei, boia, ardei iute tăiat mărunt; se lasă să fiarbă și se adaugă peste peștele fript, continuând fierberea încă 5 minute. La servire se adaugă verdeața tăiată mărunt.

Zacuscă de vinete și gogoșari

Ingrediente: 500 grame roșii, 2 vinete mijlocii, 4 gogoșari , 1 ceapă (după gust), 50 grame ulei, 1 lingura de zahăr, sare
Mod de preparare: Se coc vinetele și gogoșarii. Se curăță și se toacă împreună pe fund (se pot toca numai vinetele iar gogoșarii se taie felii). Se opăresc roșiile, se curăță de pielițe și se taie în sferturi. Se pun vinetele, gogoșarii și roșile într-o cratiță cu uleiul, în care s-a rumenit ceapa. Se pune zahărul, se potrivește de sare și se lasă să fiarbă la foc mic, până mai scade zeama, observând să nu se prindă de fund.
Mod de servire Se poate păstra pe iarnă sau se poate servi rece, ca aperitiv.

Varză dulce sau acră cu orez

Ingrediente: 2 verze potrivit de mari, 5-6 cescuțe orez, 3 linguri grăsime, 2 cepe, zeamă de roșii sau borș.
Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt se înăbușă bine în grăsime. Se adaugă orezul, roșii sau bulion și verdeața și se mai înăbușesc puțin. Se aleg foile de varză, dacă este dulce, se opăresc, se taie fin și se așază în cratiță un strat de varză, un strat de orez și din nou un strat de varza. Vara, se toarnă deasupra zeamă de roșii sau borș, iar iarna, zeamă de varză. Se potrivește de acru și sare, iar deasupra se pune grăsime sau ulei. Se dă la cuptor să se rumenească.
Mod de servire Se poate servi rece sau caldă.

Compot de prune în oțet

Ingrediente: 2 kg. prune bistrițene, oțet, apă, sare, zahăr, scorțișoară
Mod de preparare: Prunele bine spălate se așaza în borcane de 800 ml. Se măsoară cantitarea necesară de lichid de care avem nevoie. 1/3 din cantitate va fi oțet, iar restul apă. Sare aprox 30 g. la litru, zahțr aprox. 150 g la litru. Se adaugă scorțișoară și se dă un clocot. După răcire se toarnă peste prune. Se leagă cu celofan dublu și se fierb în bain marin timp de 25 minute. Se acoperă și se lasă să se răcească.

Rețete:

Publicitatea este dezactivata pe perioada alegerilor
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
© Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 12.350 milisecunde, încărcat în milisecunde