Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> Rețete -> Aperitive

Salată de ton

Ingrediente: 500 gr. paste făinoase, o conservă de ton, pătrunjel verde, maioneză, sare, lămâie, ulei
Mod de preparare: Se fierb pastele în 2 l de apă în care se pune în prealabil sare și 2 linguri de ulei, după care se scurg de apă și lasă la răcit. Într-un castron se amestecă tonul cu pătrunjelul tocat mărunt și se adaugă zeamă de lămâie. Apoi se pun pastele și se amestecă bine. Se adaugă maioneza și se mai potrivește de sare, dacă este nevoie.

Bezele simple

Ingrediente: 3 albușuri, 1 dl (88 g) zahăr
Mod de preparare: Albușurile se pun într-un castron foarte curat (fără pic de grăsime). Se adaugă circa 1/3 din cantitatea de zahăr și se bate cu telul până se face spuma tare. Se amestecă restul de zahăr, ușor. Se fac grămăjoare cu linguriță sau cornetul pe tava unsă sau pe hârtie pergament. Se coc la 125 grade C, timp de 45 minute.

Ciorbă de ouă cu iaurt

Ingrediente: 4 ouă (pentru patru porții), 1 ceapă, 1 morcov, 1 borcan iaurt sau lapte bătut, 2 linguri orez, vegeta, piper, pătrunjel verde, smântână, oțet.
Mod de preparare: Se taie mărunt ceapa și morcovul și se înăbușă în ulei. Se pune apoi apa în oală și se lasă să fiarbă. Când legumele au fiert pe jumătate, se adaugă orezul. După ce a fiert orezul, se sparg ouale cu atenție direct în oala, se adaugă condimente, borcanul de iaurt, o linguriță de oțet și se lasă să fiarbă câteva minute. Se oprește focul și se adaugă smântâna și pătrunjel verde.

Patatas a lo pobre

Ingrediente: 4 cartofi mari, un ardei verde, tăiat fâșii, o ceapă tăiată mare, 1/2 litru ulei de măsline, sare
Mod de preparare: Se lasă cartofii într-un vas cu apă, timp de 20 minute. Se încălzește uleiul într-un vas mare, se adaugă cartofii sărați. Se lasă la foc mare timp de cinci minute, întorcînd cartofii, după care se face focul mic. Se acoperă vasul și se lasă la prăjit zece minute. Se adaugă ardeii și ceapa și se mai lasă zece minute. Se verifică din când în când să nu se lipească de vas cartofii. Cartofii sunt gata când au fiert și au devenit ușor crocanți.

Tocană de pește

Ingrediente: 1 pește (file), 4 ceape, 1 morcov, mazăre, ciuperci, 1 ardei gras, 2 cartofi, smântână, 150 ml suc de roșii, vin 250 ml, piper, sare, vegeta, verdețuri, ulei.   
Preparare: Se taie ceapa peștișori, se călește în ulei, apoi se scoate. În același ulei se călesc morcovii tăiați rondele, ciupercile, ardeiul tăiat feliuțe, care apoi se scot și se pune peștele la călit. După ce se călesc toate, se amestecă și se condimentează după gust, se pune apoi sucul de roșii, vinul și se lasă la foc mic să fiarbă pînă scade. Se servește cald, cu smântână.

Țelină pane cu sfeclă

Ingrediente: 2 țeline, sare, 1 ou, ulei, 1 sfeclă roșie, 1 hrean, 3-4 linguri oțet, puțin zahar, pesmet, zeamș de lămâie, făină
Mod de preparare: Se taie țelinele (curățate de coajă) felii subțiri și se stropesc cu zeama de lămâie ca să rămâna albe. Se dau prin făină, prin ou bătut, apoi în pesmet și se prăjesc pe ambele părți în ulei încins. Salata: se coace sfecla în cuptor, curățată de coajă. Se dă pe răzătoarea mică, se rade și hreanul ținut câteva ore în apa. Se amestecă sfecla cu hreanul, se toarnă oțetul în care s-au dizolvat zahărul și sarea.

Pilaf cu praz și măsline

Ingrediente: 2-3 bucăți praz, o ceapă mare, 2 morcovi, o cană orez, o cană apa, vegeta, 200 g măsline.
Mod de preparare: Se spală prazul și se toacă. Ceapa se curăță și se toacă mărunt și ea, morcovul se răzuieste. Se pune prazul, ceapa și morcovul la călit în puțin ulei, se adaugă orezul spălat și se amestecă. Se toarnă o cană de apă și se lasă să se umfle puțin orezul. Se pune vegeta și măslinele. Cratița se pune la cuptor până se înmoaie legumele și orezul este fiert. Inainte de servire se potriveste de sare, piper și se presară verdeață tocată deasupra.

Varză a la Cluj

Ingrediente: o varză acră mijlocie, o ceapă, 750 g carne macră, 4 linguri untură, o ceașca de smântânî, sare, piper, 1/2 ceașcă de orez.
Mod de preparare: Se prăjește cu untură și puțină ceapă carnea dată pe mașină și se înăbușă turnând câte o lingură de apă. Se toacă potrivit de mărunt varza și se înăbuță puțin. Se unge o cratiță cu o lingură de untură, se pune un rând de varză, unul de carne, o lingură de smântână, se continuă alternând varza, carnea și smântâna. Ultimul rând trebuie să fie de smântână. Se adaugă între rândurile de varză și carne orezul fiert în apă cu sare și bine scurs. Se potrivește de sare și piper. Se dă la cuptor. Mod de servire Se servește cu vin de Târnave sec[.] [»]

Ciorbă de zarzavat cu zeamă de varză

Ingrediente: 1rădăcină pătrunjel, 2 morcovi, 1păstârnac, 2 ardei grași, 2 roșii, 2 cartofi, 1 fir de praz, 1/2 varză, verdeață, 1 l apa, o ceașcă zeama de varză, o lingură de unt, 2 linguri făina, sare, piper, bulion, 2 ouă, o ceașcă smântană.
Mod de preparare: Se curăță zarzavatul, se taie mărunt și se pune la fiert cu unt, verdeață și ceapă tăiată mărunt. Când zarzavatul este aproape gata se adaugă varza tăiată subțire. După ce varza s-a fiert, se adaugă cartofii, care au fost fierți separat, și roșiile. Se prăjește bulionul în ulei și se pune în ciorbă. Se potrivește de sare și se acrește cu zeamă de varză. Mod de servire Inainte de a se servi se drege cu ou și smântână.   

Supă de post cu cartofi și praz

Ingrediente: 1 kg cartofi, 2 bucăți de praz, 2 linguri de margarină, sare, piper, crutoane de pâine, un cațel de usturoi.
Mod de preparare: Se curăță cartofii de coajă, prazul de frunze și se pun la fiert într-un litru de apă clocotită (cartofii cubulețe și prazul inele). Când legumele se înmoaie, se trec prin sită, cu zeamă cu tot. Separat, crutoanele de pâine se rumenesc în margarina încinsă în care s-a pus la călit și cățelul de usturoi, tăiat in două.

Rețete:

Publicitatea este dezactivata pe perioada alegerilor
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
© Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 21.651 milisecunde, încărcat în milisecunde