Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> Rețete -> Aperitive

Cîrnaţi de casă cu brînză şi mămăliguţă

Ingrediente: 500 g cîrnaţi afumaţi, 300 g brînză de burduf, mălai, 2 ouă, 100 g smîntînă, ulei, sare
Mod de preparare: Se face o mămăligă potrivită. Cîrnaţii se taie felii şi se prăjesc pînă se rumenesc. Se pune jumătate din mămăliguţă pe fundul tăvii, deasupra se pun cîrnaţii şi brînza, apoi restul de mămăliguţă şi se acoperă din nou cu brînză şi cîrnăciori. Se pune la cuptorul încins 15 min., după care se toarnă ouăle bătute cu smîntînă şi se mai lasă 5 minute.

Supă cremă de conopidă

Ingrediente: 1 conopidă, 1 ceapă, 2 morcovi, 1 albitură, 1 țelina, 2 căței de usturoi, 2 cartofi, sare și piper, smîntînă
Mod de preparare: Se spală conopida, se desface buchețele și se ține în apă rece cu sare 15 min. Se spală, se curață și se taie în bucăți și restul legumelor. Conopida împreună cu legumele tăiate se pun la fiert în apa rece. Cînd legumele sînt fierte se paseaza cu blenderul. Se condimentează cu sare și piper. Se serveste cu crutoane de pîine și cu smîntînă.

Varză la cuptor

Ingrediente: o varză mare sau două mai mici, 100 gr. caşcaval, 1 pahar smîntînă, 25 gr. unt, sare
Mod de preparare: Se fierbe varza tăiată în sferturi, în apă clocotită cu sare, se scurge şi se taie felii. Într-o cratiţă unsă cu unt, se pune un strat de varza şi se presară cu caşcaval; se procedează în acest mod pînă cînd se pune toată varza. Peste ultimul strat se toarnă smîntîna şi se pune la cuptor.

Limonad㠄americană“

Ingrediente: 1 sticla apă minerală, zeama unei jumătăţi de lămîie, coaja rasă de la o lămiie, 1 lingură zahăr, 1 lingură sirop vişine, 1 linguriţă gheaţă pisată.
Mod de preparare: Toate aceste componente se amestecă bine. Se dă la rece pentru 30 de minute.
Mod de servire Se serveşte cu pai

Zacuscă din morcovi și mere

Ingrediente: 1 kg. morcovi, 1 kg. mere, 1 kg. vinete, 1 kg. ceapăa, 1 kg. gogoșari, 1 kg. ardei gras, 1 kg. telina, 1 l ulei, 800 gr. pastă de roșii, zahăr, miere, sare
Mod de preparare: Se spală și se dă pe răzătoare țelina și morcovii. e pune totul la călit cu 250 ml de ulei. Se toacă ceapa și se călește împreună cu merele, care au fost curățate de coaja, sîmburi și tăiate în cuburi mici. In alt vas, se călesc ardeii grașii și gogoșarii bine spălați, curățați și tocați. Se coc vinetele, se curăță și se combina obișnuit cu ulei. Cînd toate aceste ingrediente s-au răcit, se pun într-un vas mare, se adaugă pasta de roșii dezlegată cu un pahar de apă. Se omogenizează zacusca, se adaugă 2 linguri[.] [»]

Vinete cu ardei și roșii

Ingrediente: 15 ardei, 4-5 vinete, 1 kg roșii
Mod de preparare: Ardeii roșii sînt mai gustoși. Se coc separat ardeii, vinetele și roșiile. Roșiile se coc la cuptor atît cît să se înmoaie puțin. Toate se curăță de pieliță și semințe. Se scurg de apă și se toacă pe tocător fiecare separat. Apoi se amestecă toate cu sare, se așaza în sticle, se leagă cu celofan sau hîrtie pergament și se fierb în baie de apa 20-30 minute.
Mod de servire Se servesc ca aperitiv, adăugîndu-se după gust puțin usturoi sau ceapă tăiată mărunt.

Zacuscă de ghebe

Ingrediente: 5 kg ghebe, 2 kg gogoșari, 3 kg roșii, 1 kg ceapă, 1 kg ulei, sare, piper
Mod de preparare: Se spală bine ghebele, se pun la opărit în apa cu sare, se curăță ardeiul, roșiile de coajă și semințe, ceapa se taie mărunt. Se dau prin mașina de tocat, ghebele, ardeiul și roșiile. Se pune ceapa la prăjit, se adaugă ardeiul și cînd se înmoaie puțin se adaugă roșiile. Se fierb pîna se îngroașa, apoi se adaugă și ghebele. Se fierbe pînă se ridică uleiul deasupra. Se pune în borcane și se se leaga cu celofan.

Marmeladă de struguri

Ingrediente: 1kg de struguri „Căpșunic㓠sau „Ananas“, 1 kg zahăr, 1/2 lămîie, 1 pahar apă
Mod de preparare: Se aleg boabele și se spală. Zahărul cu apă se pun la foc iute pînă se leagă foarte bine. Se adaugă boabele de struguri și se fierb la foc potrivit aproximativ 1/2 de oră. Se trece totul printr-o sită. Siropul rezultat se fierbe la foc iute, spumînd mereu. Cînd este aproape legat se adaugă 2-3 felii de lămîie și cîteva picături de zeamă de lămîie.

Dulceață de gutui

Ingrediente: O farfurie adîncă, plină cu gutui rase, 1 kg de zahăr, 3 pahare apă, zeama de la o jumătate de lămîie, vanilie.
Mod de preparare: Gutuile rase se pun într-un tifon și se fierb cu totul, pînă încep să se moaie. Se scurg, în timp ce fierbe zahărul. Cînd este aproape legat, se pun gutuile, adăugîndu-se vanilie și după ce a mai fiert, zeama de lămîie. Se lasă să fiarbă pînă se leagă cît trebuie. Se pune în borcane. Se completează procedura normală.

Pîine umplută

Ingrediente: 1 franzelă lungă, 1 ceașcă lapte, 150 g unt, 100 g șuncă, 100 g limbă afumată, mușchi țigănesc sau file, 100 g cașcaval, 1 lingură muștar, 1 lingură ceapă tocată fin, sare, piper
Mod de preparare: Se scoate miezul de la franzelă, avînd grijă să se păstreze intactă coaja, se înmoaie in lapte, se stoarce și se amestecă cu untul frecat spumă, cu celelalte ingrediente date prin mașina de tocat și cu ceapa, sarea, piperul și muștarul. Cu pasta obținutș se umple pîinea bine și se dă la rece
Cînd se servește, se taie felii.

Rețete:

Publicitatea este dezactivata pe perioada alegerilor
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
© Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 14.633 milisecunde, încărcat în milisecunde