Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> Rețete -> Aperitive

Lichior de portocale

Ingrediente: 1.l alcool, 1.l lapte, 1 kg zahăr, 4 portocale, 1 lămâie, 1 baton vanilie, zeama de la o lămâie
Mod de preparare:Se pune alcoolul într-un borcan, cu laptele, zahărul, vanilia, zeama de la o lămâie și o portocală. Restul de portocale și de lămâie se taie în bucățele cât mai mici, cu coajă cu tot. se leagă borcanul și se ține 15-20 zile, amestecând mereu cu lingura. După aceasta se strecoară prin hârtie de filtru. Din când în când se schimbă hârtia de filtru. Lichiorul filtrat se păstreaza în sticle.

Jumări cu usturoi

Ingrediente: 8 ouă, 30 gr. usturoi, 80 gr. svaițer sau cașcaval, o lingură muștar, sare, piper, 30 gr. unt
Mod de preparare: Se sparg ouale într-un castron și se bat. Se unge cu unt o cratiță încalzită în prealabil. Se pune la bain-marie și se varsă ouăle. Se sărează, se pipereaza, după gust. Când amestecul este încă lichid, se adaugă usturoiul tocat mărunt, șvaițerul ras și o lingură de muștar. Se amestecă în permanență, cu o lingură de lemn, timp de 10 minute. Se răstoarnă pe un platou încălzit. Mod de servire: Se decoreaza cu crutoane prăjite (3-4 de persoană)

Pastel de Limon

Ingrediente: o ceașcă zahăr, 1/2 ceașcă suc de lămâie, 3 ouă mari, 3 gălbenușuri de ouă, 1/2 ceașcă frișcă.
Mod de preparare: Se încălzește cuptorul. Se amestecă bine zahărul, sucul de lămâie, ouăle și galbenușurile într-un vas mare. Treptat se adaugă frișca. Se adaugă la cuptor, în patru pahare, la bain marie și se lasă 30 de minute. Se lasă să se răcească și se pun paharele în frigider. Mod de servire Se răstoarnă conținutul paharelor și se decorează cu felii de lămâie și frunze de mentă.

Pilaf de spanac

Ingrediente: 2 kg spanac, 4 ceșcute orez, 4-5 cepe, 6-7 linguri ulei, sare, puțin piper
Mod de preparare: Spanacul se spală în multe ape pentru a îndepărta tot nisipul. Curățat și bine spălat, se opărește. Se înăbușă ceapa, se adaugă orezul și se înăbușă puțin, se adaugă spanacul și se fierbe cu apă în care a fost opărit socotind cantitatea de orez. Se servește rece. In același fel se procedează și cu pilaful de ștevie, de lobodă și urzici.

Budincă de mălai

Ingrediente: 1 l. lapte, 4 ouă, 4 linguri unt, 1/4 kg brânză de oi, sare, 1/4 kg mălai
Mod de preparare: Se prepară o mămăliguță cu lapte, care se lasă să se răcească. Untul frecat spumă se amestecă bine cu gălbenușurile, mămăliguță răcită și brânză sfărâmată cu furculiță. La urmă se adaugă albușul spumă și se amestecă. Aceasta compoziție se așază într-un vas uns cu unt și se coace la foc rapid.

Pizza

Ingrediente: 4 ouă bătute, 1 1/2 pahar cu suc de roșii, unt cât un cub, piper, sare, cimbru, o foaie de dafin.14 linguri făină, salam, suncă, ciuperci etc și cașcaval (brânză sărată)
Mod de preparare: Compoziția se introduce în tava bine unsă și tapetată și peste ea se adaugă salam, suncă ciuperci, etc. tăiate mărunt. Peste toate acestea se mai adaugă 2 ouă bătute împreună cu 1/2 pahar de suc de roșii și cașcaval (branza sarata) ras. Se coace la foc potrivit cca.20 min. Mod de servire Se serveste cu un sos preparat din: o ceapă puțin călită amestecată cu o lingură de făină, suc de roșii, sare, cimbru, o foaie dafin.

Snițele de cartofi cu ochiuri

Ingrediente: 4 cartofi mari, 1 ou, 1 linguriță plină de făină, 150 g ulei, ochiuri (8 ouă), 1 linguriță de oțet, 20 g unt, sare.
Mod de preparare: Se rad cartofii curățați, spălați, sterși și se amestecă cu oul întreg, 1/2 linguriță de sare și făină. Se pune câte o linguriță plină din compoziție în uleiul încins, se turtește cu o furculița ca să fie cât mai subțire și se rumenește pe amândoua părțile. Mod de servire: Se servește cu ochiuri românești.

Șalău polonez rapid

Ingrediente: 500 gr. șalău, zarzavaturi, cartofi, sos de ouă cu unt.
Mod de preparare: Șalăul curățat și spălat se taie felii late și se fierbe împreună cu zarzavatul, ca la peștele înăbușit. După aceea se prepară un sos de ouă și unt. Bucățile de pește fiert se pun pe un platou, se garnisesc cu cartofi fierți. Mod de servire Se toarnă deasupra sosul sau se servește separat în sosieră.

Clătite cu umplutură de spanac

Ingrediente: 4 ouă, sare, piper, 150 g făină, praf de copt, 200 g spanac, un usturoi, 75 g smântână acră, 75 g brânză.
Mod de preparare: Se amestecă ouăle cu sare, piper, făină, praf de copt și o cană lapte și se coc clătite mai groase. Spanacul opărit se toacă mărunt și se lasă la scurs. Se amestecă cu usturoiul pisat, smântână, brânză rasă sare și piper. Se pune acestă umplutură pe clătite și se rulează. Se servesc imediat.

Snițel vienez de vițel

Ingrediente: 1 kg. pulpă vițel, 2 ouă, 1 pahar pesmet, 1 pahar făină, 2 linguri untură.
Mod de preparare: Se taie carnea felii potrivit de groase, in curmezisul fibrelor. Se bat feliile cu ciocanul de lemn. Se sărează, apoi se trec prin făină, ou bătut și prin pesmet. Se prăjesc în tigaie, în grăsime foarte bine încinsă. Snițelul se prepară în momentul când trebuie servit la masă.

Rețete:

Publicitatea este dezactivata pe perioada alegerilor
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
© Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 11.860 milisecunde, încărcat în milisecunde