Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> Rețete -> Aperitive

Roșii portugheze cu orez

Ingrediente: roșii mici și tari, sare, piper, oțet, 100 gr. orez, maioneză, 2 ardei copți
Mod de preparare: Se aleg roșii tari și mici. Se taie un capac, se scobesc. Se presară sare, piper, puțin oțet și se lasă o ora deoparte, să se scurgă. Se fierbe orezul în multă apa; se scurge bine și se amestecă cu maioneza pregătita cu muștar, și cu 2 ardei copți, tăiați mărunt. Se unplu roșiile, se așeaza pe o farfurie. Mod de servire Cu salată verde sau frunze de pătrunjel.

Mere umplute cu nuci

Ingrediente: 4-5 mere, 4-5 linguri nuci tocate, 3-4 linguri zahăr pudră, 1 pumn de stafide muiate, coaja și zeama de la 1 lămiie
Mod de preparare: Se scobesc merele. Se amestecă nucile tocate cu zahărul pudră, stafidele muiate, coajă rasă și zeamă de lămiie. Cu acest amestec se umplu merele scobite. Se pun într-o tavă unsă, se presara peste fiecare măr nucă tocată. Se rumenesc 30 minute.

Băutură cu struguri

Ingrediente: 1 pahar mic suc de struguri, 1 pahăr mic apă, o lingură zahăr, 8-10 boabe struguri tămâioși, 8-10 buc. stafide, o felie lamiie
Mod de preparare: Se amestecă sucul de struguri cu apă și zahărul, apoi se adaugă stafidele și strugurii spălați. Mod de servire Se servește cu o felie de lămâie deasupra.

Pește cu sos de smântână

Ingrediente: 1 kg pește, 2 cepe, 1 linguriță pastă de ardei, 200 g smântâna acră, 2 gălbenușuri, 100 g unt, sare
Mod de preparare: Se rumenesc bucățile de pește în unt, cu ceapă tăiată felii. Se toarnă smântâna deasupra, amestecată cu pasta de ardei. Se acoperă și se fierbe încet 15 minute. Se gustă de sare. Se scoate peștele pe o farfurie. Se strecoară sosul și se leagă cu gălbenușurile. Se toarnă peste pește și se servește cald.

Mămăliguță la cuptor

Ingrediente: 3 pahare lapte, mălai, sare, 250 gr. brânză de oi, 200 gr. unt, 3 ouă
Mod de preparare: Se prepară o mămăliguță pripită, în lapte, se adaugă 100 gr. brânza rasă, 100 gr. unt și sare. Se lasă să se răcorească, apoi se amestecă cu trei ouă bătute. Se unge o forma de copt cu unt, se așează jumătate din mămăliguță, se presară cu restul de brânză și de unt, acoperindu-se cu restul de mămăligă. Se unge deasupra cu puțin unt și se da la cuptor pentru 20-30 minute Se servește fierbinte.

Sirop de mere

Ingrediente: 3 kg mere, 3 l apă, 1 kg zahăr
Mod de preparare: Se curăță merele, se taie felii subțiri, se fierb pe foc iute până devin moi. Se strecoară printr-o pânză deasă, se adaugă 1 kg zahăr și se fierbe siropul până începe să se îngroașe, se îndepărtează spuma. Se lasă siropul să se răcească și apoi se pune în borcane mici, bine acoperite cu celofan și legate care vor fi fierte (ca la compot) timp de 15 minute. Se vor păstra într-un loc rece și uscat.

Compot de pere aromat

Ingrediente: 1 kg pere, 3 pahare apă, 300g zahăr, zeamă de la o lămâie, o bucățică scorțișoară, 2-3 cuișoare.
Mod de preparare: Se curăță perele de coajă și se taie în patru, apoi se curăță de sămânță. Fiecare bucățică se înmoaie în zeamă de lămâie. În acest timp se pun la fiert zahărul și apa, se adaugă perele, scorțișoara și cuișoarele. Se lasă să fiarbă acoperit până se înmoaie perele. Se servește rece.

Fortifiant

Ingrediente: 1 pahar apă, 4 cuișoare, 4 boabe de piper, 1 linguriță anason, 1/2 lămâie cu coaja, 1 lingură miere
Mod de preparare: Se dă apa în clocot, după care se adaugă sucul de la 1/2 de lămâie. După ce se răcește puțin se adaugă o lingură de miere, anasonul, piperul, cuișoarele și coaja de lămâie. Se lasă la rece.

Ciuperci umplute de post

Ingrediente: 1 kg. ciuperci proaspete potrivit de mari, ulei, sare, pătrunjel, piper, lămâie
Mod de preparare: Se așază ciupercile într-o cratiță și se pune în fiecare un praf de sare și o linguriță de ulei. Se acoperă și se țin la foc până se înmoaie. Separat se toacă mărunt cotoarele și se înăbușe cu puțină sare și ulei. Când s-au înmuiat bine și au scăzut, se dau deoparte să se răcorească, se amestecă cu foi de pătrunjel tocat mărunt, piper, și se umplu ciupercile răcorite. Se servesc reci.

Parfait de cacao

Ingrediente: 70 gr cacao, 100 gr zahăr, 4 ouă, 400 gr frișcă.
Mod de preparare:
Se fierbe la foc foarte mic cacao cu zahărul și puțină apă. Se lasă să se răcească, apoi se freacă gălbenușurile bătute separat, iar apoi frișca. Se toarnă in casetele de gheață de la frigider și se pun la înghețat.

Rețete:

Publicitatea este dezactivata pe perioada alegerilor
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
© Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 17.159 milisecunde, încărcat în milisecunde