Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> Rețete -> Aperitive

Rulouri din șuncă și cartofi

Ingrediente: 100 gr. șuncă slabă, 2 cartofi fierți, 1 morcov, o lingură mazăre verde fiartă, 3 linguri sos alb, salată verde, pătrunjel
Mod de preparare: Cartofii și morcovii se taie în cuburi, se amestecă cu mazărea, sosul alb și verdeață după gust. Cu aceasta compoziție se umplu feliile de șuncă care se rulează. Mod de servire Se servesc pe frunze de salată, eventual cu felii de roșii.

Gogoși grecești

Ingrediente: 2 căni apă, 1/2 cană unt, puțină sare, o cană făină, 3 ouă, ulei pentru prăjit, miere, scorțisoara
Mod de preparare: Se pune la foc apa cu untul și sarea. Când începe să fiarbă, se pune făina încet și se amestecă încontinu, până se îngroașă. Se da la o parte, se lasă câteva minute să se răcească, după care se adaugă ouăle, unul câte unul, mestecând încontinu. Într-o tigaie se încinge uleiul și se începe să se pună câte o lingură plină din compoziție la prăjit. Se prăjesc uniform la temperatură normală - medie - pâna se fac aurii-maronii. Se scot, se așaza pe platou, se pune miere deasupra și scorțișoară.
Mod de servire Se servesc calde sau reci

Borș de măruntaie de pasăre

Ingrediente: 1/2 kg cartofi, 2-3 morcovi, 1 pătrunjel, 1 țelină, 1 ceapă, 1 ceșcuță de orez, 1/2 litru borș, 1 ou, măruntaie, aripi și gât de pasăre, pătrunjel verde, sare
Mod de preparare: Se pun măruntaiele, aripile și gâtul să fiarbă cu zarzavatul tăiat mărunt și sare. Separat se fierbe orezul și se adaugă când carnea este fiartă, o dată cu borșul clocotit. Se drege borșul cu un ou bătut în castron, peste care se toarnă la început, cu încetul, câteva linguri din oală, apoi tot borșul. Se presară pătrunjel verde tocat mărunt și se servește.

Ruladă cu nuci și miere

Ingrediente: 2 linguri miere, 3 ouă, 100 gr. gris, 100 gr. nuci, 50 gr. zahăr tos, puțina coajă de lămâie rasă, cremă de nuci
Mod de preparare: Se bat ouăle întregi, împreună cu zahărul, mierea și coaja de lămâe rasă, până se obține o spumă. Se adaugă grisul și nucile date prin mașina. Se pune compoziția într-o formă tapetată cu hârtie; se coace până se aurește. După ce s-a răcit, se umple cu crema de nuci. Se poate orna.

Varză cu carne de porc și roșii

Ingrediente: 2 căpățini de varză, 1 kg. carne de porc, 1 lingură pastă de roșii, sare, piper boabe
Mod de preparare: Se taie varza fideluță. Se ține în apă 30 minute. Se stoarce și se așază în cratiță, împreună cu carnea tăiată în bucăți, pasta de rosii desfăcută cu o ceașcă de apă caldă, sare și boabele de piper. Se pune la fiert până ce se înmoaie carnea și varza, adăugând din când în când puțină apă caldă. Se dă apoi la cuptor până se rumenește.

Compot de mere

Ingrediente: 3-4 mere, 150 g zahăr, 2 pahare apă, 1 bucățică scorțișoară, 2 cuișoare.
Mod de preparare: Se curăță merele de coajă, se scot sâmburii și se taie în patru. Se lasă să stea în apă rece. Se pune la fiert apa cu zahărul, scorțișoara și cuișoarele. Când începe să fiarbă, se adaugă merele lăsând să mai fiarbă acoperit la foc mic, până se înmoaie fructele.
Mod de servire Se serveste rece.

Compot de gutui

Ingrediente: 1/2 kg. gutui, 200 gr. zahăr, 3 pahare apă, puțină scorțișoară
Mod de preparare: Se curăță gutuile de coajă și sâmburi și se taie felii potrivit de groase. Se pun în apă rece. În acest timp, se fierbe zahărul cu apa și scorțișoara. Când siropul este pe jumătate gata, se adaugă gutuile și se lasă să fiarbă acoperit la foc încet până se înmoaie. Mod de servire Se servește rece.

Alcool de portocale sau lămâi

Ingrediente: coji de portocale sau de lămâi, 1 litru alcool de 90 grade, 250 gr. zahăr
Mod de preparare: Se curăță foarte subțire coji de portocale sau de lămâi și se pun într-un borcan, iar deasupra se toarnă alcool de 90 grade. Mod de servire Se lasă o lună la macerat, scuturând borcanul din când în când. După cel puțin o lună se filtrează alcoolul. Acesta se poate întrebuința la prăjituri, iar adăugând zahăr și diluându-l cu apă se obține o băutură răcoritoare.

Margarita

Ingrediente: o jumătate de lămâie, 20 ml tequila, 10 ml curacao, 20 ml suc de lămâie, un cub de gheață, sare
Mod de preparare: Paharul de coktail se unge cu jumătatea de lămâie și apoi se presară sare pe marginea încă umedă a paharului. Se toarnă tequila, lichiorul curacao și sucul de lămâie si se amestecă. La sfârșit se adaugă cubul de gheață.

Tăiței cu brânză telemea

Ingrediente: 80 gr. tăiței fără ou, 50 gr. telemea de vacă, 10 gr. unt, sare
Mod de preparare: Se fierb tăițeii, se clătesc cu apă caldă și se amestecă cu untul și telemeaua desărată dată pe răzătoare.

Rețete:

Publicitatea este dezactivata pe perioada alegerilor
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
© Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 21.769 milisecunde, încărcat în milisecunde