Autentificare | Cont nou
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> Rețete -> Aperitive
Publicitate

Zacuscă din morcovi și mere

Autor: MEx, data: 06.10.2017, 142 accesări

Ingrediente: 1 kg. morcovi, 1 kg. mere, 1 kg. vinete, 1 kg. ceapăa, 1 kg. gogoșari, 1 kg. ardei gras, 1 kg. telina, 1 l ulei, 800 gr. pastă de roșii, zahăr, miere, sare
Mod de preparare: Se spală și se dă pe răzătoare țelina și morcovii. e pune totul la călit cu 250 ml de ulei. Se toacă ceapa și se călește împreună cu merele, care au fost curățate de coaja, sîmburi și tăiate în cuburi mici. In alt vas, se călesc ardeii grașii și gogoșarii bine spălați, curățați și tocați. Se coc vinetele, se curăță și se combina obișnuit cu ulei. Cînd toate aceste ingrediente s-au răcit, se pun într-un vas mare, se adaugă pasta de roșii dezlegată cu un pahar de apă. Se omogenizează zacusca, se adaugă 2 linguri de zahar, 2 linguri de miere, sare și restul de ulei pîna la 1 litru. Se așează zacusca în cratițe mari și se da la cuptor cu foc mic, pînă cînd grăsimea se ridică la suprafață. Se pune fierbinte în borcane și se sterilizeaza în cuptorul aragazului, 30 de minute, cu foc mic.
Comentarii:
Publicitate

Jumări dulci indiene
Ingrediente: 6 ouă, 4 linguriţe ulei, o ceaşcă zahăr, o ceaşcă lapte,[.] [»]

Vinete cu ardei și roșii
Ingrediente: 15 ardei, 4-5 vinete, 1 kg roșii
Mod de preparare: Ardeii roșii sînt mai gustoși. [.]
[»]

Zacuscă de ghebe
Ingrediente: 5 kg ghebe, 2 kg gogoșari, 3 kg roșii, 1 kg ceapă, 1 kg ulei, sare, piper
Mod de preparare:[.]
[»]

Marmeladă de struguri
Ingrediente: 1kg de struguri „Căpșunic㓠sau „Ananas“, 1 kg zahăr, 1/2 lămîie, 1 pahar apă
Mod de[.]
[»]

Dulceață de gutui
Ingrediente: O farfurie adîncă, plină cu gutui rase, 1 kg de zahăr, 3 pahare apă, zeama de la o jumătate[.] [»]

Pîine umplută
Ingrediente: 1 franzelă lungă, 1 ceașcă lapte, 150 g unt, 100 g șuncă, 100 g limbă afumată, mușchi țigănesc[.] [»]

Tartine cu creier
Ingrediente: 1 franzelă, 200-250g creier, 1 ceapă, 2-3 linguri ulei, zeama de la 1/4 lămîie, sare, piper
Mod[.]
[»]

Pastă de pui
Ingrediente: 100 g piept de pui fiert, 1 morcov ras, 1/4 ardei roșu, 1 ou fiert tare, cîteva fire pătrunjel,
Mod[.]
[»]

Sandvișuri cu pate de ficat
Ingrediente: felii de pîine, 1 cutie pate de ficat, 100 gr. unt, sare, piper, 2 lingurițe vin.
Mod[.]
[»]

Sandvici cu brînză de vaci cu gogoșar
Ingrediente: franzelă, 2 linguri brînză de vaci, 10 gr. unt, gogoșar
Mod de preparare: Se dă brînza[.]
[»]
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
© Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 9.3319 milisecunde, încărcat în milisecunde