Autentificare | Cont nou
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> Rețete -> Aperitive
Publicitate

Dulceață de fragi, căpșuni sau zmeură

Autor: MEx, data: 21.04.2017, 241 accesări

Ingrediente: 1 kg zahăr, 3 pahare apă, 750g fragi, capșuni sau zmeură, zeama de la două lamii
Mod de preparare: Se curăță fructele de codițe, se stropesc cu zeama de la lămîi și se țin astfel timp de o oră. Se pune zahărul la legat, curățind siropul de spumă. Cînd siropul este bine legat, se pun fructele și se lasă să fiarbă dulceața pînă se leaga bine, spumînd mereu. Se ia de pe foc, se acoperă cu un șervet ud și stors și se lasă pînă se răcește. Apoi se pune cu atenție în borcane, să nu se strivească fructele.
Comentarii:
Publicitate

Pastă de cartofi pentru sandvişuri
Ingrediente: 5-6 cartofi, 2 ouă tari, pătrunjel tocat, 1 castravecior murat, 1 ceapă,[.] [»]

Zacuscă din morcovi și mere
Ingrediente: 1 kg. morcovi, 1 kg. mere, 1 kg. vinete, 1 kg. ceapăa, 1 kg. gogoșari, 1 kg. ardei gras,[.] [»]

Vinete cu ardei și roșii
Ingrediente: 15 ardei, 4-5 vinete, 1 kg roșii
Mod de preparare: Ardeii roșii sînt mai gustoși. [.]
[»]

Zacuscă de ghebe
Ingrediente: 5 kg ghebe, 2 kg gogoșari, 3 kg roșii, 1 kg ceapă, 1 kg ulei, sare, piper
Mod de preparare:[.]
[»]

Marmeladă de struguri
Ingrediente: 1kg de struguri „Căpșunic㓠sau „Ananas“, 1 kg zahăr, 1/2 lămîie, 1 pahar apă
Mod de[.]
[»]

Dulceață de gutui
Ingrediente: O farfurie adîncă, plină cu gutui rase, 1 kg de zahăr, 3 pahare apă, zeama de la o jumătate[.] [»]

Pîine umplută
Ingrediente: 1 franzelă lungă, 1 ceașcă lapte, 150 g unt, 100 g șuncă, 100 g limbă afumată, mușchi țigănesc[.] [»]

Tartine cu creier
Ingrediente: 1 franzelă, 200-250g creier, 1 ceapă, 2-3 linguri ulei, zeama de la 1/4 lămîie, sare, piper
Mod[.]
[»]

Pastă de pui
Ingrediente: 100 g piept de pui fiert, 1 morcov ras, 1/4 ardei roșu, 1 ou fiert tare, cîteva fire pătrunjel,
Mod[.]
[»]

Sandvișuri cu pate de ficat
Ingrediente: felii de pîine, 1 cutie pate de ficat, 100 gr. unt, sare, piper, 2 lingurițe vin.
Mod[.]
[»]
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
© Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 7.4410 milisecunde, încărcat în milisecunde