Autentificare | Cont nou
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> Rețete -> Aperitive
Publicitate

Dulceață de fragi, căpșuni sau zmeură

Autor: MEx, data: 21.04.2017, 221 accesări

Ingrediente: 1 kg zahăr, 3 pahare apă, 750g fragi, capșuni sau zmeură, zeama de la două lamii
Mod de preparare: Se curăță fructele de codițe, se stropesc cu zeama de la lămîi și se țin astfel timp de o oră. Se pune zahărul la legat, curățind siropul de spumă. Cînd siropul este bine legat, se pun fructele și se lasă să fiarbă dulceața pînă se leaga bine, spumînd mereu. Se ia de pe foc, se acoperă cu un șervet ud și stors și se lasă pînă se răcește. Apoi se pune cu atenție în borcane, să nu se strivească fructele.
Comentarii:
Publicitate

Pastă de pui
Ingrediente: 100 g piept de pui fiert, 1 morcov ras, 1/4 ardei roșu, 1 ou fiert tare, cîteva fire pătrunjel,
Mod[.]
[»]

Sandvișuri cu pate de ficat
Ingrediente: felii de pîine, 1 cutie pate de ficat, 100 gr. unt, sare, piper, 2 lingurițe vin.
Mod[.]
[»]

Sandvici cu brînză de vaci cu gogoșar
Ingrediente: franzelă, 2 linguri brînză de vaci, 10 gr. unt, gogoșar
Mod de preparare: Se dă brînza[.]
[»]

Înghețată de cafea cu frișcă
Ingrediente: 1 kg lapte, 400 gr. zahăr, 3 ceșcuțe cafea concentrată și strecurată, 300 gr. frișcă, vanilie
Mod[.]
[»]

Cornulețe „minune“
Ingrediente: 1 1/2 l lapte, 1/3 pachet drojdie, 2 1/2 căni (200 ml/cana) zahăr, aproximativ 2 kg făină,[.] [»]

Gogoși pripite dulci
Ingrediente: 1/4 l lapte, 50 gr. unt, 1/4 kg făină, 1 lingură zahăr, 4 galbenușuri, 200 gr. ulei si 100[.] [»]

Varză dulce cu orez
Ingrediente: 1-2 verze, 3 ceșcute orez, 1 pahar smîntînă, 100 gr. unt, sare, 1 linguriță făină
Mod[.]
[»]

Trufe cu ciocolată amăruie
Ingrediente: 800 gr. ciocolată amăruie, apă, 150 gr. unt, 2 gălbenușuri, 200 gr. cacao
Mod de preparare:[.]
[»]

Răbdări prăjite - specialitate Japonia
Ingrediente: mușchi de porc, ou, făină, sare, condimente.
Mod de preparare: Mușchiul de porc, fasonat,[.]
[»]

Clătite cu ciuperci
Ingrediente: 250 gr. ciuperci, 250 gr. suncă slabă, 4 ouă, făină, lapte, unt, cașcaval
Mod de preparare:[.]
[»]
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
© Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 7.2839 milisecunde, încărcat în milisecunde