Autentificare | Cont nou
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> Rețete -> Aperitive
Publicitate

Dulceață de fragi, căpșuni sau zmeură

Autor: MEx, data: 21.04.2017, 121 accesări

Ingrediente: 1 kg zahăr, 3 pahare apă, 750g fragi, capșuni sau zmeură, zeama de la două lamii
Mod de preparare: Se curăță fructele de codițe, se stropesc cu zeama de la lămîi și se țin astfel timp de o oră. Se pune zahărul la legat, curățind siropul de spumă. Cînd siropul este bine legat, se pun fructele și se lasă să fiarbă dulceața pînă se leaga bine, spumînd mereu. Se ia de pe foc, se acoperă cu un șervet ud și stors și se lasă pînă se răcește. Apoi se pune cu atenție în borcane, să nu se strivească fructele.
Comentarii:
Publicitate

Înghețată de punci
Ingrediente: 3 ouă, 160 g zahăr pudră, 400 ml lapte nefiert, 3 linguri rom, 1 plic zahăr vanilat
Mod[.]
[»]

Roșii umplute cu urdă
Ingrediente: 2 roșii, 2 linguri urdă, mărar verde, 2 frunze salată verde, sare
Mod de preparare:[.]
[»]

Pastel de Limon
Ingrediente: o ceașcă zahăr, 1/2 cească suc de lămîie, 3 ouă mari, 3 galbenușuri de ouă, 1/2 ceașca frișcă.
Mod[.]
[»]

Țelină cu maioneză
Ingrediente: 3 țeline mari, 150 gr. crenvurști, sare, maioneză din 2 ouă, piper, roșii (gogoșari)
Mod[.]
[»]

Pulpe de pui pe sare
Ingrediente: pulpe de pui, condimente, sare
Mod de preparare: Se spală pulpele de pui și se usucă[.]
[»]

Înghețată de ciocolată
Ingrediente: 6 gălbenușuri, 300 g zahăr, 1 litru lapte, 100 g ciocolată sau 50 gr. cacao, vanilie.
Mod[.]
[»]

Sufleu de cartofi cu șuncă
Ingrediente: 4 buc. cartofi mari fierți, 3 felii șuncă, 2 ouă, 2 linguri unt, sare, cașcaval ras, pesmet.
Mod[.]
[»]

Borș de zarzavat
Ingrediente: 4-5 cepe, 2 morcovi, 2 pătrunjei, 3-4 cartofi, 2 păstîrnaci, 1 litru borș, sare, 1 gălbenuș,[.] [»]

Lichior de ouă
Ingrediente: 10 ouă, 100 g zahăr, 1 pachețel de zahăr vanilat, 250 ml rom alb, 2 linguri de lapte condensat.
Mod[.]
[»]

Tocană de berbec
Ingrediente: 1 kg piept de berbec, 100g costiță afumată, 2-3 cepe, 50g unt, 1 cățel de usturoi, verdeață,[.] [»]
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
© Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 8.9790 milisecunde, încărcat în milisecunde