Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> Rețete
Rețete -> Aperitive

Pană de somn

Ingrediente: 1 1/2 kg pește, sare, usturoi, ulei, otet
Mod de preparare: Se prepară din somn proaspăt sau sărat. Se sărează și se lasă până a doua zi. Se fierbe rasol. Se așază pe farfurie și când este încă fierbinte se toarnă peste el ulei și apoi usturoi pisat, diluat cu zeama în care a fiert peștele și se pune oțet după gust.
Rețete -> Aperitive

Piure de Avocado

Ingrediente: 1 buc. avocado (se ține în prea-labil o oră la frigider), 1 vârf cuțit sare, piper, o linguriță oțet, un cățel usturoi
Mod de preparare: Un avocado copt(moale) se curăță, se scoate sâmburele. Se pasează bine cu o furculiță și se adaugă sarea, piperul și oțetul; după ce s-a omogenizat se adaugă usturoiul pisat sau tăiat in feliuțe; Se poate servi simplu, cu pâine prăjită sau garnitură la fripturi.
Rețete -> Aperitive

Tocăniță de ceapă

Ingrediente: 6 cepe, 4 roșii, 1 morcov, 3 căței de usturoi, o legătura mărar, 1 pahar de ulei, oțet, boia, zahăr, sare, piper
Mod de preparare: Ceapa se curăță, se taie solzisori, se călește împreună cu morcovul ras și cu boiaua. Când ceapa s-a înmuiat, se adaugă roșiile tăiate mărunt, oțetul, zahărul, sarea, piperul și se lasă la fiert 10 minute. La sfârșit, se adaugă mărarul tocat mărunt.
Rețete -> Aperitive

Supă - cremă de praz

Ingrediente: 1/2 kg. praz, 2 cartofi, 1 ceapă, o legătura de pătrunjel, 3 linguri de ulei, crutoane, sare, piper
Mod de preparare: Ceapa, prazul și cartofii se curăță, se spală și se taie mărunt. Se fierb în 2 l de apă cu sare, se strecoară, se păsează, se dau prin sită și se amestecă cu zeama. Se pun din nou la fiert, se adaugă verdeața tocată mărunt și se potrivește de sare și piper. Mod de servire Se servește cu crutoane.
Rețete -> Aperitive

Salată de ton

Ingrediente: 500 gr. paste făinoase, o conservă de ton, pătrunjel verde, maioneză, sare, lămâie, ulei
Mod de preparare: Se fierb pastele în 2 l de apă în care se pune în prealabil sare și 2 linguri de ulei, după care se scurg de apă și lasă la răcit. Într-un castron se amestecă tonul cu pătrunjelul tocat mărunt și se adaugă zeamă de lămâie. Apoi se pun pastele și se amestecă bine. Se adaugă maioneza și se mai potrivește de sare, dacă este nevoie.
Rețete -> Aperitive

Bezele simple

Ingrediente: 3 albușuri, 1 dl (88 g) zahăr
Mod de preparare: Albușurile se pun într-un castron foarte curat (fără pic de grăsime). Se adaugă circa 1/3 din cantitatea de zahăr și se bate cu telul până se face spuma tare. Se amestecă restul de zahăr, ușor. Se fac grămăjoare cu linguriță sau cornetul pe tava unsă sau pe hârtie pergament. Se coc la 125 grade C, timp de 45 minute.
Rețete -> Aperitive

Ciorbă de ouă cu iaurt

Ingrediente: 4 ouă (pentru patru porții), 1 ceapă, 1 morcov, 1 borcan iaurt sau lapte bătut, 2 linguri orez, vegeta, piper, pătrunjel verde, smântână, oțet.
Mod de preparare: Se taie mărunt ceapa și morcovul și se înăbușă în ulei. Se pune apoi apa în oală și se lasă să fiarbă. Când legumele au fiert pe jumătate, se adaugă orezul. După ce a fiert orezul, se sparg ouale cu atenție direct în oala, se adaugă condimente, borcanul de iaurt, o linguriță de oțet și se lasă să fiarbă câteva minute. Se oprește focul și se adaugă smântâna și pătrunjel verde.
Rețete -> Aperitive

Patatas a lo pobre

Ingrediente: 4 cartofi mari, un ardei verde, tăiat fâșii, o ceapă tăiată mare, 1/2 litru ulei de măsline, sare
Mod de preparare: Se lasă cartofii într-un vas cu apă, timp de 20 minute. Se încălzește uleiul într-un vas mare, se adaugă cartofii sărați. Se lasă la foc mare timp de cinci minute, întorcînd cartofii, după care se face focul mic. Se acoperă vasul și se lasă la prăjit zece minute. Se adaugă ardeii și ceapa și se mai lasă zece minute. Se verifică din când în când să nu se lipească de vas cartofii. Cartofii sunt gata când au fiert și au devenit ușor crocanți.
Rețete -> Aperitive

Tocană de pește

Ingrediente: 1 pește (file), 4 ceape, 1 morcov, mazăre, ciuperci, 1 ardei gras, 2 cartofi, smântână, 150 ml suc de roșii, vin 250 ml, piper, sare, vegeta, verdețuri, ulei.   
Preparare: Se taie ceapa peștișori, se călește în ulei, apoi se scoate. În același ulei se călesc morcovii tăiați rondele, ciupercile, ardeiul tăiat feliuțe, care apoi se scot și se pune peștele la călit. După ce se călesc toate, se amestecă și se condimentează după gust, se pune apoi sucul de roșii, vinul și se lasă la foc mic să fiarbă pînă scade. Se servește cald, cu smântână.
Rețete -> Aperitive

Țelină pane cu sfeclă

Ingrediente: 2 țeline, sare, 1 ou, ulei, 1 sfeclă roșie, 1 hrean, 3-4 linguri oțet, puțin zahar, pesmet, zeamș de lămâie, făină
Mod de preparare: Se taie țelinele (curățate de coajă) felii subțiri și se stropesc cu zeama de lămâie ca să rămâna albe. Se dau prin făină, prin ou bătut, apoi în pesmet și se prăjesc pe ambele părți în ulei încins. Salata: se coace sfecla în cuptor, curățată de coajă. Se dă pe răzătoarea mică, se rade și hreanul ținut câteva ore în apa. Se amestecă sfecla cu hreanul, se toarnă oțetul în care s-au dizolvat zahărul și sarea.

Rețete:

Publicitatea este dezactivata pe perioada alegerilor
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
© Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 18.181 milisecunde, încărcat în milisecunde