Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> Rețete
Rețete -> Aperitive

Praz umplut cu orez

Ingrediente: 4 -5 fire praz, 1/4 kg orez, untdelemn, 1 lingură făină, zeamă de lămâie, 2 linguri bulion, verdeață tocată, o ceapă, puțin zahăr, sare.
Mod de preparare: Se taie prazul curățat în bucăți lungi de 6-7 cm și se opăresc în apă clocotită. Se scoate mijlocul firelor de praz. Orezul se călește în untdelemn încins împreuna cu miezul tocat de la praz. Se înăbușă cu sare și verdeață tocată până se înmoaie, apoi se umplu bucățelele de praz cu acest orez. Se prepară un rântaș din ceapă prăjită în untdelemn și făină, se stinge cu puțină apă clocotită în care s-a dizolvat bulionul. Se fierb bucățelele de praz umplute în acest sos, la foc mic, scuturând din când în când cratița; se adauga[.] [»]
Rețete -> Aperitive

Nuci cu ciocolată și miere

Ingrediente: 2 cești zahăr, 1/4 linguriță sare, 1 ceașcă nuci, 2 lingurițe unt, 1/4 ceașcă miere, 1 tabletă de ciocolată amară, 1 ceașcă lapte
Mod de preparare: Se fierbe zahărul, ciocolata, sarea și laptele timp de 5 minute. Se adaugă mierea și menținem amestecul pe foc. Se adaugă untul și dăm totul de o parte până ce se îngroașă puțin. Se bate până se obține o cremă. Se adaugă nucile și punem amestecul într-o tavă. Când pasta s-a întărit puțin, se poate tăia în felii.
Rețete -> Aperitive

Vițel cu usturoi și ardei (Kelaidi)

Ingrediente: 1 1/2 kg de carne (de preferință pulpă) vită, 200g. brânză telemea, 2 roșii, 2 ardei grași, usturoi, unt, sare, piper după gust.
Mod de preparare: Se taie carnea, ardeii roșiile și brânza în bucățele(cubulețe). Se pune carnea într-o cratiță de cuptor, se pun ardeii și roșiile. Se adaugă usturoiul tăiat mărunt și brânza, apoi se pune untul topit deasupra, sare, piper sau puțin vegeta în loc de sare. Se pune la cuptor și se coace la temperatura mică, până când carnea e gata. Rețeta este pentru 6-8 persoane.
Rețete -> Aperitive

Compot de gutui aromat

Ingrediente: 1 kg gutui, 1/2 kg zahăr, 3 pahare apă, 1 bucățică scorțișoară, 2-3 cuisoare
Mod de preparare: Se curăță gutuile de coajă și sâmburi și se taie felii de grosimea unui deget. Se pun în apă rece. În acest timp se fierbe zahărul cu apă și scorțișoara. Când siropul este pe jumătate gata, se adaugă gutuile și se lasă să fiarbă acoperit, la foc mic până se moaie. Mod de servire Se servește rece.
Rețete -> Aperitive

Borș de cartofi cu verdeață

Ingrediente: 5 cartofi mari, 2 morcovi, 1 țelină, 1 rădăcină pătrunjel, 1 păstârnac, 1 ceapă, verdeață, sare, 2 linguri bulion, 2 linguri ulei, 1 litru borș
Mod de preparare: Se curăță zarzavatul, se spală și se taie pătrățele. Se prăjește ceapa în ulei și când s-a rumenit se adaugă zarzavaturile tăiate și se prăjesc împreună, apoi se sting cu apă. După ce a fiert zarzavatul o oră, se adaugă cartofii tăiați sferturi. Când s-au muiat cartofii se adaugă borșul clocotit, apoi bulionul
Mod de servire Înainte de a se servi la masă se pune verdeața tocată.
Rețete -> Aperitive

Varză cu carne „Bigos“

Ingrediente: 1 kg. varză, 1 1/4 l supă, 4 cepe, 4 buc. mere, 200 gr. costiță afumată, 150 gr. untură, 800 gr. carne de vacă, 4 cârnați afumați, sare, piper, o lingură făină.
Mod de preparare: Varza se taie felii groase de cca 2 cm și se sărează. Se pune într-o cratiță și se acoperă cu supă (sau apă caldă). Se lasa totul să fiarbă pe foc mic. Într-o tigaie cu untură se pun cepele tăiate pestișori, merele curățate și tăiate în cubulețe, costița tăiată în fâșii subțiri. Totul se prăjeste puțin, se adaugă făina, iar după ce și făină s-a aurit, se toarnă un pahar de supă. După ce a dat câteva clocote, se toarnă această compoziție peste varză. Carnea se taie în bucăți, care se prăjesc ușor în[.] [»]
Rețete -> Aperitive

Supă de ficat

Ingrediente: 300 gr. ficat, 2 morcovi, 1 rădăcină pătrunjel, 75 gr. unt, 1 leg. verdeață, sare, piper, 5-6 felii piine taiate patratele
Mod de preparare: Ficatul șters cu o cârpă umedă se pune la fiert cu 2 l apă, împreună cu legumele curățite, spălate și tăiate în lung, sare si piper. Când legumele au fiert, se scoate ficatul, se lasă să se răcească, se dă prin mașina de toca tși se pune din nou să mai dea un clocot în zeama strecurată. Mod de servire Se prăjesc pătră țelele de pâine în unt și se servesc cu supă.
Rețete -> Aperitive

Rulouri din șuncă și cartofi

Ingrediente: 100 gr. șuncă slabă, 2 cartofi fierți, 1 morcov, o lingură mazăre verde fiartă, 3 linguri sos alb, salată verde, pătrunjel
Mod de preparare: Cartofii și morcovii se taie în cuburi, se amestecă cu mazărea, sosul alb și verdeață după gust. Cu aceasta compoziție se umplu feliile de șuncă care se rulează. Mod de servire Se servesc pe frunze de salată, eventual cu felii de roșii.
Rețete -> Aperitive

Gogoși grecești

Ingrediente: 2 căni apă, 1/2 cană unt, puțină sare, o cană făină, 3 ouă, ulei pentru prăjit, miere, scorțisoara
Mod de preparare: Se pune la foc apa cu untul și sarea. Când începe să fiarbă, se pune făina încet și se amestecă încontinu, până se îngroașă. Se da la o parte, se lasă câteva minute să se răcească, după care se adaugă ouăle, unul câte unul, mestecând încontinu. Într-o tigaie se încinge uleiul și se începe să se pună câte o lingură plină din compoziție la prăjit. Se prăjesc uniform la temperatură normală - medie - pâna se fac aurii-maronii. Se scot, se așaza pe platou, se pune miere deasupra și scorțișoară.
Mod de servire Se servesc calde sau reci
Rețete -> Aperitive

Borș de măruntaie de pasăre

Ingrediente: 1/2 kg cartofi, 2-3 morcovi, 1 pătrunjel, 1 țelină, 1 ceapă, 1 ceșcuță de orez, 1/2 litru borș, 1 ou, măruntaie, aripi și gât de pasăre, pătrunjel verde, sare
Mod de preparare: Se pun măruntaiele, aripile și gâtul să fiarbă cu zarzavatul tăiat mărunt și sare. Separat se fierbe orezul și se adaugă când carnea este fiartă, o dată cu borșul clocotit. Se drege borșul cu un ou bătut în castron, peste care se toarnă la început, cu încetul, câteva linguri din oală, apoi tot borșul. Se presară pătrunjel verde tocat mărunt și se servește.

Rețete:

Publicitatea este dezactivata pe perioada alegerilor
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
© Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 21.514 milisecunde, încărcat în milisecunde