Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> Rețete
Rețete -> Aperitive

Sandvişuri asortate

Ingrediente: 12 felii de franzelă, pastă de peşte, 100 g unt, 100 g măsline, 1 cutie de sardele mică, 4 felii salam, 2 felii şuncă, 2 ouă.
Mod de preparare: Se freacă untul spumă, se amestecă cu pasta de peşte şi se ung feliile. Deasupra se aşază măsline tăiate, şunca şi salamul tăiat triunghiuri, o felie de ou fiert şi cîte o bucăţică de sardea. Printre goluri se ornează cu unt frecat spuma si mici pătrate de gogoşari.
Rețete -> Aperitive

Supă cremă de conopidă

Ingrediente: 1 conopidă, 1 ceapă, 2 morcovi, 1 albitură, 1 țelina, 2 căței de usturoi, 2 cartofi, sare și piper, smîntînă
Mod de preparare: Se spală conopida, se desface buchețele și se ține în apă rece cu sare 15 min. Se spală, se curață și se taie în bucăți și restul legumelor. Conopida împreună cu legumele tăiate se pun la fiert în apa rece. Cînd legumele sînt fierte se paseaza cu blenderul. Se condimentează cu sare și piper. Se serveste cu crutoane de pîine și cu smîntînă.
Rețete -> Aperitive

Varză la cuptor

Ingrediente: o varză mare sau două mai mici, 100 gr. caşcaval, 1 pahar smîntînă, 25 gr. unt, sare
Mod de preparare: Se fierbe varza tăiată în sferturi, în apă clocotită cu sare, se scurge şi se taie felii. Într-o cratiţă unsă cu unt, se pune un strat de varza şi se presară cu caşcaval; se procedează în acest mod pînă cînd se pune toată varza. Peste ultimul strat se toarnă smîntîna şi se pune la cuptor.
Rețete -> Aperitive

Limonad㠄americană“

Ingrediente: 1 sticla apă minerală, zeama unei jumătăţi de lămîie, coaja rasă de la o lămiie, 1 lingură zahăr, 1 lingură sirop vişine, 1 linguriţă gheaţă pisată.
Mod de preparare: Toate aceste componente se amestecă bine. Se dă la rece pentru 30 de minute.
Mod de servire Se serveşte cu pai

Ghiveci de gogoşari, ceapă, fasole verde

Ingrediente:
10 morcovi, 10 pătrunjei, 1 kg. fasole verde, 8-10 vinete, 2 dovlecei, 10 gogoşari, 5 kg. roşii, 15 cepe albe, 25 ardei graşi, 1 litru ulei, sare.
Mod de preparare:
Toate zarzavaturile (afară de ceapă şi roşii) se taie felii subţiri, se sărează şi se lasă să stea 2-3 ore. Ceapa se căleşte în ulei, apoi se taie roşiile felii şi, după ce s-a călit ceapa, se aşază zarzavatul stors într-o cratiţă mai mare; un rînd zarzavat, unul de roşii tăiate şi ceapă călită printre ele, apoi deasupra încă puţin ulei şi[.] [»]

Gogoşari aperitiv

Ingrediente: 3,5 kg. gogoşari, 250 g ulei, 250 g zahăr sau miere, 250 g oţet, 400 g .pasta de tomate, piper, foi de dafin, sare
Mod de preparare: Se taie gogoşarii felii. Separat, se fierbe uleiul, zaharul, oţetul, pasta de tomate, 2-3 foi de dafin, sare şi piper după gust. Cînd clocoteşte, se introduc gogoşarii. Se fierb 25 de minute, pînă capătă consistentă de zacuscă. Se pune fierbinte în borcane aşezate pe un suport metalic, se pun capacele sau se leagă cu celofan şi se pun sub pătură pînă a doua zi.

12 octombrie

Ortodox
Sf. Mc. Prov, Tarah si Andronic; Sf. Cosma, Ep. Maiumei
Greco-catolic
Sf M Prov, Tarah si Andronic
Romano-catolic   
Ss. Serafim, clg.; Felix al IV-lea, pp.

Ardei pentru umplut

Ingrediente:
3 kg. ardei, 2 kg. roşii, frunze de ţelină şi pătrunjel, 2-3 rădăcini de hrean, sare
Mod de preparare:
Se spală ardeii şi se curăţă de cotoare şi lamelele albe, se opăresc 2 minute în apa cu sare, şi se scurg. Din roşiile trecute prin separatorul de seminţe, se pregăteste un suc care se fierbe 5 minute în clocote. Se combină în părţi egale cu apa în care s-au opărit ardeii. Se mai lasă să clocotească 5 minute. Se ia vasul de pe foc şi se adaugă frunzele de ţelină şi pătrunjel. Se aleg borcane de 2 litri, spălate[.] [»]

Ghiveci grecesc

Ingrediente: 1 kg gogonele, 1 kg gogoşari, 1 kg ardei gras (kapia), 1 kg morcov; Sosul: 1/2 l oţet, 1/2 l apă, 1/2 l ulei, 1/4 kg zahăr, 3 linguri sare, 400g muştar, foi de dafin, piper.
Mod de preparare: Se taie gogonelele cubuleţe, gogoşarii şi ardeii, feliuţe, iar morcovul se dă pe răzătoarea mare. Se pregăteşte sosul separat.Se amestecă totul. Se fierbe in sosul respectiv 5-7 minute. Se pun erece în borcane şi nu se dunstuiesc.

Gogoşari cu fasole boabe

Ingrediente: 1/2 litru ulei, 10 cepe potrivite, 20 gogoşari, 1 kg fasole boabe, 1 litru bulion, sare, piper, foi de dafin, frunze de ţelină.
Mod de preparare: Se dau prin maşina de tocat ceapa şi gogoşarii şi se pun cu uleiul să se rumenească puţin. Fasolea se fierbe cu puţină sare. După ce a fiert bine se amestecă cu ceapa şi gogoşarii, se pun bulionul şi condimentele şi se lasă să fiarbă pînă cînd scade. Se pune fierbinte în borcane şi se dau la dust.

Rețete:

Publicitatea este dezactivata pe perioada alegerilor
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
© Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 16.447 milisecunde, încărcat în milisecunde