Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> Rețete
Rețete -> Aperitive

Tartă cu afine

Ingrediente (8 porții): 1 pachet; aluat fraged, congelat; 1/4 cană suc de portocale; 680 g afine fără zahăr, congelate; 8 linguri zahăr tos; 1/2 linguriță; piper; 1/8 linguriță nucșoară; 3 linguri amidon
Preparare:
1. Se dezgheață aluatul și se lasă 30 de minute la temperatura camerei; 2.Se încălzește cuptorul la 180°C. Se presează ușor aluatul cu degetele pe fundul și pe părțile laterale ale unei tăvi de tartă. Se înțeapă aluatul de pe fundul tăvii cu o furculiță și se căptușește aluatul cu folie de aluminiu. Se coace tarta 10 minute sau până se rumenește. Se răcește pe un grătar.
3. Între[.] [»]
Rețete -> Aperitive

Ciuperci marinate

Ingrediente: 500 g ciuperci Champignon , 3 căței usturoi, 2 morcovi, 2 cepe roșii, 130 ml ulei de măsline, 70 ml oțet, oregano, coriandru, busuioc, ienibahar, sare, piper.
Mod de preparare: Curățăm ciupercile și le spălăm, apoi le fierbem în apăcu sare pentru 10 minute.
Când sunt gata, le scurgem de apă și le punem într-un vas, apoi adaugăm morcovul, ceapa tăiate felii, condimentele, iar la sfârșit uleiul, oțetul, sarea și piperul și amestecăm bine. Acoperim vasul și lăsăm la frigider pentru 24 ore.
Rețete -> Aperitive

Desert cu căpșuni și ananas

Ingrediente: 500 ml lapte proaspăt și foarte rece, 200-300 gr căpșuni, 200-300 gr ananas cuburi, nucă de cocos rasă, câteva căpșuni întregi, miere după gust.
Mod de preparare: Într-un blender electric se pun toate ingredientele, cu excepția nucii de cocos și a căpșunilor întregi. Se mărunțesc până când pulpa fructelor devine omogenizată. Se toarnă în pahare, se decorează cu felii de căpșuni, se presară cu nucă de cocos în abundență și se servește rece.
Rețete -> Aperitive

Creveți cu usturoi

Ingrediente pentru 2 porții: 225 g creveți, 10 ml ulei de masline, 10 g , 6 căței usturoi, sare, piper verde, 50 ml suc de portocale, pătrunjel și busuioc proaspăt.
Preparare: Într-o tigaie încăpătoare, incingem untul și uleiul, până untul este topit. Punem 3 căței de usturoi tăiați felii subțiri, îi călim câteva secunde. Avem grijă să nu prăjim prea tare usturoiul, acesta devine amar dacă este prea rumenit. Adăugam creveții, condimentăm cu sare și piper. Amestecăm bine, lăsăm pe foc, la foc mare, 2 minute. Dacă folosiți creveți congelați, puteți să îi decongelați și să îi scurgeți bine înainte de a-i adăuga[.] [»]
Rețete -> Aperitive

Curry verde cu pui

Ingrediente (2 porții): 500 g, file din piept de pui, 5 cepe roșii,100 g fasole verde, 4 ardei iuți, 1 lămâie verde bio, 2 linguri, ulei de arahide, 60 g pastă de curry verde, 1 l lapte de cocos neîndulcit (conservă), 1 lingură sos de pește, 1 lingură zahăr de palmier, 1/4 legătură busuioc
Preparare: 1.Carnea de pui se spală, se usucă prin tamponare și se taie în bucățele. Cepele roșii se taie julienne. Fasolea se spală, se usucă și se taie jumătăți. Ardeii iuți se spală, se usucă, se taie în lungime și li se scot semințele. Lămâia verde; se rade fin coaja și se stoarce sucul acesteia. 2. Uleiul se încinge într-o tigaie și[.] [»]
Rețete -> Aperitive

Vafe cu morcov și măr

Ingrediente (4 bucăți): 75 g unt moale; 2 linguri zahăr; 2 linguri zahăr vanilat; 2 ouă; 150 g făină; ½ linguriță; praf de copt; 100 ml; lapte; 1 măr; 1 morcov, unsoare pentru forma de vafe;100 ml smântână
PREPARARE.
Untul, zahărul și 1 lingură de zahăr vanilat se bat până rezultă o spumă. Se adaugă și se amestecă ouăle unul câte unul. Se cerne peste aceasta făină și praf de copt și se încorporează împreună cu laptele. 2 Se curăță mărul și morcovul, se spală morcovul, ambele se rad grosier, se încorporează în aluatul care se coace într-o formă de vafe unsă cca 4 vafe. 3 Smântâna se bate împreună cu zahărul vanilat până se obține o frișcă[.] [»]
Rețete -> Aperitive

Gem de morcovi

Ingrediente: 1/2 kg morcovi, 1/2 kg zahăr, 3 lămâie
Mod de preparare: Morcovii rași se pun la fiert cu apă cât să-i acopere, împreună cu două lămâi rase întregi. Când sunt bine pătrunși, se amestecă cu zahărul și se fierb la foc domol 3-4 ore, amestecând mereu. Se adaugă zeama de la o lămâie înainte de a se fi legat pe deplin. Se încearcă la fel ca orice alt gem.
Rețete -> Aperitive

Budincă de brânză dulce, fulgi de ovăz și piersici

INGREDIENTE: 500 g de brânză dulce de vaci;2 ouă; 100 g de fulgi de ovăz;120 ml de apă caldă;½ linguriță de sare; o linguriță de praf de copt; 5 g de zahăr vanilat; 4 piersici (sau alte fructe); 4-5 linguri de zahăr.
MOD DE PREPARARE:
1.Turnați apa caldă peste fulgii de ovăz. Amestecați. Lăsați-i să se înmoaie pe parcursul a 5 minute. 2.Puneți brânza dulce de vaci, fulgii înmuiați de ovăz, ouăle, zahărul tos, zahărul vanilat, sarea și praful de copt într-un bol adânc. Pasați totul cu blenderul până veți obține o compoziție omogenă. 3.Tăiați piersicile în cubulețe sau fâșii. Adăugați-le în compoziția[.] [»]
Rețete -> Aperitive

Salată bavareză cu carne și brânză

Ingrediente (2 porții); 1 ceapă roșie; 50 m oțet de zmeură; 80 g ridichi; 1/2 legătură arpagic;2 felii
Leberkäse (cozonac de carne de aprox. 125 g); 3 felii Emmentaler; 50 ml ulei din semințe de in;sare; zahăr; piper
Preparare: 1.Ceapa se curăță și se taie rondele fine, apoi se amestecă cu oțetul de zmeură într-un castron și se condimentează bine cu sare, zahăr și piper. Se lasă apoi aproximativ 20 minute să se pătrundă; 2.Între timp, se spală, se usucă prin tamponare și se taie felii ridichile. Arpagicul se spală, se usucă prin scuturare și se taie rondele fine. Se pun în straturi alternative Leberkäse și emmentaler și se[.] [»]
Rețete -> Aperitive

Rulouri cu ardei, avocado și brânză

Ingrediente (4 porții): 1 ardei gras roșu; 1 avocado 200 g; brânză proaspătă; 4 ouă; 4 foi de tortilla (Ø 26 cm); 50 g bacon; 1 lingură suc de lămâie; 60 g salată; sare și piper
Preparare: Spală ardeiul, scoate-i codița și semințele și taie-l cubulețe. Taie avocado în jumătate, scoate-i sâmburele, scoate-i pulpa cu o lingură, taie-l feliuțe și marinează-l cu suc de lămâie.; Ouăle se bat într-un castron și se condimentează cu sare și piper. Baconul se taie cubulețe și se călește într-o tigaie, se adaugă ouăle și se prăjesc la foc mediu, amestecând continuu; Tortilla se încălzesc conform instrucțiunilor[.] [»]

Rețete:

Publicitatea este dezactivata pe perioada alegerilor
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Setări Cookies
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
2003 - 2020 © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres - Stiri Brasov | Powered by Yky CSM | executat în 10 milisecunde, încărcat în milisecunde