Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> O carte pe zi

„Cea mai frumoasă carte din lume“ de Eric-Emmanuel Schmitt

Opt nuvele, opt povesti de iubire, opt femei. De la vânzătoarea modestă la miliardara arogantă cu trecut misterios, de la soția dezamăgită la amanta sacrificată pentru binele familiei bărbatului iubit, de la deținuta politic la printesa nonconformistă, chipurile dragostei se schimbă, deși nevoia de fericire rămâne mereu aceeași.

„Psihologia minciunii“, de M. Scott Peck

„Psihologia minciunii“, de M. Scott Peck, este o carte tulburătoare, fascinantă, ce redeschide vechea discuție despre esența răului uman. Deși de-a lungul timpului aceasta problematică a fost dezbătută mai degrabă de filozofie și religie, avem acum o altă abordare – din perspectiva unui psihiatru.

„Împreună“, de Anna Gavalda

„Împreună“, de Anna Gavalda, a fost unul dintre cele mai mari succese ale momentului în Franța anului 2004 și se află pe listele de bestselleruri din Europa. Acțiunea se petrece la Paris în zilele noastre în decursul unui an. În roman apar patru personaje principale: un tânăr aristocrat, o tânără pictoriță fără adapost, o bunică pe punctul să abandoneze lupta cu viața și un chelner lipsit de maniere. Toti patru ajung să locuiască sub același acoperiș. Patru oameni care ajung să se cunoască pe ei înșiși și să-și dăruiască iubirea celorlalți. Viețile celor patru deyvăluie și o adevarată radiografie a Parisului contemporan.[.] [»]

Historia Special, nr. 31, Iunie 2020

Primul Război Mondial se sfârșise – doar bătălia de pe front, căci cea diplomatică abia începea, odată cu Conferința de Pace de la Paris din ianuarie 1919. Abia un an și jumătate mai târziu, pe 4 iunie 1920 marile puteri implicate în război semnau documentul prin care recunoșteau la nivel internațional unirea României cu Transilvania, respectiv noile granițe ale regatului. „Ardealul nu e numai inima României politice; priviți harta, Ardealul e inima României geografice!”, spunea Nicolae Titulescu. Fără semnarea Tratatului de la Trianon, sacrificiul românilor ce au murit în timpul Marelui Război ar fi fost în zadar.

„Cartea înțelepciunii“, de Dalai Lama

Orice om năzuiește să aibă parte în viață de iubire, de înțelegere și de compasiune. Mai mult, își dorește să înțeleagă natura umană - cine este el, cine sunt ceilalți? Sfinția Sa Dalai Lama, liderul spiritual al poporului tibetan, oferă fiecăruia dintre noi un sfat de care, cu siguranță, avem nevoie. E undeva scris în această cărțulie, scriu editorii. Trebuie doar căutat cu atenție. „Cartea înțelepciunii“, scrisă cu umor și cu o abordare pragmatică, este un ghid spiritual esențial pentru viața de zi cu zi.

„Alias Grace“, de Margaret Atwood

Inspirat de un fapt real – dublul asasinat, de o violență fără seamăn, care a cutremurat Canada anului 1843 –, romanul scris de Atwood investighează destinul uneia dintre cele mai enigmatice și faimoase femei din secolul al XIX-lea. Acuzată de o crimă abominabilă, comisă la numai saisprezece ani, Grace Marks este absolvită de pedeapsa capitală și condamnată la închisoare pe viață. Dar este, de fapt, Grace vinovată sau nevinovată? Amnezică sau doar vicleană? A fost Grace diavolul în haine femeiesti, o adevarată ucigașă sau, dimpotrivă, doar victimă neajutorată a unui complice violent?

„Zgomotul timpului“ de Julian Barnes

Julian Barnes prezintă cu lumini și umbre destinul unui mare muzician, dar și drumul parcurs de Uniunea Sovietică, într-o strălucită explorare a sensului și a locului artei în societate. ,,O ambițioasă alegorie orwelliană despre dificultățile întâmpinate de artiști în societățile totalitare și o parabolă kafkiană despre eforturile unui om fricos de a se lupta cu o realitate suprarealistă“, scrie The New York Times, despre „Zgomotul timpului“, de Julian Barnes.

Păcatul originar - Anthony Quinn

Această carte este, în primul rând, povestea unui om care nu știe să primească iubirea necondiționată. Omul care se privește pe sine și se povestește este Anthony Quinn, actorul celebru al cărui nume va ramâne veșnic legat de Zorba Grecul.

„Eu o să vorbește drăguț cândva“, de David SEDARIS

„Sedaris nu este un scriitor minunat doar pentru că se pricepe să transforme banalul vieții în comedie; este un scriitor minunat pentru că știe că, dacă ne permitem să analizăm iluzia că vom câștiga fiecare bătălie a vieții, vom vedea ridicolul acestui plan. Și vom râde de noi. Și va fi mai bine“, scrie Cristian Lupșa, editor DoR (Decât o Revistă)

„Balcic. Micul paradis al României Mari“, de Lucian Boia

Ca orice paradis, și Balcicul a fost pierdut. Lucian Boia l-a reconstruit însă atât de bine din fărâme de memorie, din documente și fotografii de epocă, încât se poate spune că, printr-o carte atât de frumoasă, am recâștigat, simbolic, paradisul pierdut.


Publicitatea este dezactivata pe perioada alegerilor
Publicitatea este dezactivata pe perioada alegerilor
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Setări Cookies
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
2003 - 2020 © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres - Stiri Brasov | Powered by Yky CSM | executat în 12 milisecunde, încărcat în milisecunde