Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> O carte pe zi

Ciuma

Ciuma - Albert Camus
Șobolanii încep să moară pe străzile din Oran. E semn de ciumă, confirmată destul de greu de medicii orașului. Fiindcă autoritățile se miscă încet și declară carantină abia după ce epidemia nu mai poate fi stăpânită, doctorul Rieux, unul dintre primii care au știut cu ce se confruntă, organizează el însuși echipe de intervenție.
Editura Polirom

Tatuatorul de la Auschwitz

Tatuatorul de la Auschwitz - Heather Morris
Tatuatorul de la Auschwitz se bazează pe povestea din spatele unuia dintre cele mai puternice simboluri ale Holocaustului: numerele verzi-albăstrui tatuate pe brațele prizonierilor, femei și bărbați deopotrivă.
Editura Humanitas

Mossad. Istoria Sângeroasă a Spionajului Israelian

Mossad. Istoria Sângeroasă a Spionajului Israelian. Michael Bar Zohar
În 1960, Adolf Eichmann, artizanul „soluției finale“, era capturat în Argentina de un comando al Mossadului și adus în Israel pentru a fi judecat. Avea să fie doar una dintre răsunătoarele operațiuni ale temutului serviciu secret israelian. Despre Mossad s-a scris puțin, în comparatie cu alte servicii secrete.
Editura: Litera

Mai rece ca gheața

Mai rece ca gheața - Jennifer Armentrout
Layla încearcă să-și refacă din bucăți viața distrusă, lucru deloc ușor pentru o adolescentă de 17 ani, care e aproape convinsă că răul cel mare abia acum urmează. Prietenul ei imposibil de chipeș, Zayne, va fi mereu intangibil pentru ea, din cauza puterilor misterioase ale sărutului ei, hoț de suflete.
Editura Litera

Jurnalul unui șomer microbist. Povestea Cupei Mondiale 2010

Jurnalul unui șomer microbist. Povestea Cupei Mondiale 2010 - Ovidiu Slavu
M-am hotărât: o sa țin un jurnal pe perioada Cupei Mondiale din Africa de Sud. Ideea mi-a venit savurând din nou cartea lui Ioan Chirila despre Mexic ‘70. Africa de Sud pentru mine o să fie în sufragerie.
Editura Sport-Turism

Acolo unde cântă racii

Acolo unde cântă racii - Delia Owens
Zvonurile despre Fata Mlaștinii au circulat mulți ani în Barkley Cove, un orășel liniștit de pe coasta Carolinei de Nord. Așa că, în 1969, când chipeșul Chase Andrews este găsit mort, localnicii bănuiesc imediat că a fost ucis de Kya Clark, adevăratul nume al Fetei Mlaștinii...
Editura: PANDORA

Monte Cassino

Monte Cassino - de Sven Hassel
După ce au supraviețuit ororilor de pe Frontul de Est, Sven și camarazii săi din Regimentul 27 sunt trimiși în Italia. Hitler nu vrea să piardă niciun metru pătrat de teritoriu, chiar dacă asta înseamnă ca soldații germani să moară până la unul. Infernul lui Dante ar fi fost un parc de distracții pe lângă ceea ce îi aștepta.
Editura: Nemira ISBN: 9786064306753

Frica și libertatea. Cum ne-a schimbat viețile Al Doilea Război Mondial

Frica și libertatea. Cum ne-a schimbat viețile Al Doilea Război Mondial - Keith Lowe
Al Doilea Război Mondial nu a fost un eveniment ca oricare altul – el a schimbat o lume. Lumea care a luat naștere în 1945 a fost una cu totul diferită de cea care începuse războiul. Fizic rămăsese cu nenumărate cicatrici și era traumatizată psihologic.
Editura Polirom; ISBN: 9789734676262

Dragostea în vremea holerei

Dragostea în vremea holerei - Gabriel Garcia Marquez
Dragostea în vremea holerei, una dintre cele mai frumoase și mai tragice povești de dragoste din literatura universală, a fost ecranizată în 2008, adaptarea pentru cinema a romanului fiind făcută de scenaristul Ron Harwoord, câștigator al Premiului Oscar și al Globului de Aur.
Editura Rao Books; ISBN: 9786066096157

Tratat de istorie a religiilor

Tratat de istorie a religiilor - Mircea Eliade
„Un fenomen religios nu se va dezvălui ca atare decât considerat în propria sa modalitate, adică studiat la scara religioasă. A voi să delimitezi acest fenomen prin fiziologie, psihologie, sociologie, economie, lingvistică, artă etc. înseamnă a-l trăda“ Mircea Eliade
Editura Humanitas ISBN: 978-973-50-3965-3


Publicitatea este dezactivata pe perioada alegerilor
Publicitatea este dezactivata pe perioada alegerilor
Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
| | |
© Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 10.270 milisecunde, încărcat în milisecunde